Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Máme necelý měsíc svinku vietnamce. A dneska jsem si všimla že má zduřelou pochvu. Jenže mám strach jí dát připustit ted v červenci. Porod by vycházel říjen - listopad jestli se nepletu. Máme jí ve zděném chlívku a nevím zda by tam nezmrzly. Samozřejmně že má výběh ven, ale tam nebude tepleji Prosím o radu jak to řešíte vy ostatní. Ještě je prvorodička tak nevíme co nás čeká.
Děkuji Nikolka
nikolkav
napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Máme necelý měsíc svinku vietnamce. A dneska jsem si všimla že má zduřelou pochvu. Jenže mám strach jí dát připustit ted v červenci. Porod by vycházel říjen - listopad jestli se nepletu. Máme jí ve zděném chlívku a nevím zda by tam nezmrzly. Samozřejmně že má výběh ven, ale tam nebude tepleji Prosím o radu jak to řešíte vy ostatní. Ještě je prvorodička tak nevíme co nás čeká.
Děkuji Nikolka
Máme miniprasátka, sviňka - prvnička rodila 26.12. v -15 stupních. Máme jen dřevěný domek + měla stěny obložené kobercem a má to udělané jakoby domek v domku, aby se jí v hnízdě udrželo víc tepla. Ve vchodu závěs, aby mohla kdykoli ven. Bydlí s ní kanec, takže trochu zadýchával domek i on. :) Měli jsme 7 prcků, všechno bez problémů odchováno. Sranda byla, když prcci ve 3 týdnech běhali ven do sněhu na záchod - prej nejsou čuňata, aby chodila na záchod doma. :) Jinak kance sviňka asi týden využívala jako "topení" na záda, až poté mu dovolila jít blíž k selátkům.