mladou,oloupanou,syrovou,šťavnatou kukuřici.Dáváte ji někdo praseti?Tak ji strouhám a s vařenýma,rozšťouchanýma bramborama ji zbaští.Samotnou ne.A jak to je u vás se šrotem?Ten tam taky dost zbyde a sní jen ty rozšťouchané brambory.Prase se asi špatně nechá vyhládnout.Nebo to tak děláte?Díky za radu.
U nás mladou kukuřici milují všichni ( prasata, ovce, kozy, kachny i já ). Každý má ale své chutě, některému zvířeti nechutná něco, co druhý miluje. Někdy také jen trvá delší dobu než si zvyknou něco žrát. Většina našich zvířat jak dostane něco nového tak to dlouho zkoumá. Tím, že jich máme víc tak se snáž najde "odvážlivec" , který první ochutná, zjistí, že to dobré je .... ostatní mu přece všechno nenechají .....
Co se týče šrotu, tak ten nám zůstával, pokud nebyl v něčem rozmixovaný, nebo přelitý vlažnou vodou ... taky asi záleží co všechno v tom šrotu je. Občas jsme zkoušeli přidat nějaký ten "instantní" vitamín a to většina jen čuchne a odejde ...
Kopýtko
vosajda
napsal(a):
mladou,oloupanou,syrovou,šťavnatou kukuřici.Dáváte ji někdo praseti?Tak ji strouhám a s vařenýma,rozšťouchanýma bramborama ji zbaští.Samotnou ne.A jak to je u vás se šrotem?Ten tam taky dost zbyde a sní jen ty rozšťouchané brambory.Prase se asi špatně nechá vyhládnout.Nebo to tak děláte?Díky za radu.
Trocha humoru .
Prase má velmi jemný čich . Jestli vono potvora necítí , že ta kukuřice je kradená.
Petr.
Zajdete do místní hospůdky požádejte o zbytky piva , můžete nalít čuníkovi i půl kýbla prase do toho padne a spraví se mu chut , lidé pijí pivo taky na žaludek , vůbec se nebojte nic se mu nestane je to běžná záležitost že se slívky piva zkrmuje prasatům , rodiče byli 20 let na hospodě mněli jsme vždy 2 prasata , denně dostali kýbl piva , a to masíčko potom básen.
Psala jsem to sem já,ale za týden už prase baštilo.Třeba se mu právě nechtělo,uvědomilo si,co ho čeká,když bude tlouštík....Vařené brambory,strouhanou řepu,mléko-to jsme pro něj koupili za 8,- v akci a půl litru mu do jídla šoupnem,ještě trochu šrotu a nějaké zbytky.Taky vojtěšku a může se utlouct.Takže už má 125 kilo!!