Zdravim vsechny,
potreboval bych poradit jak na chov prestiku? Vybirat prasnicku s PoP nebo bez? Porizovat vlastniho kance? Nehodlame mit velkochov mame male hospodarstvi a vietnamcu a ruznych podobnych krizencu je tu nescetne, proc se nevenovat tradicnimu ceskemu plemeni. Krmeni mam za zlomek ceny, naturalie v ZD. Chteli bychom 1-2 prasnicky do chovu, prosim o radu? Diky Honza
Uživatel s deaktivovaným účtem

tento týden si jedem pro mladou s POP prasničku do Kostelce. a uvažuji o více prasničkách s kanečkem na obživu!!

adam.sklipkani
napsal(a):
kolik prasniček si myslíte, že vás "uživí"?? počítáte i s dotacemi? víte jejich výši?? díky za odpověď.
od 7 jsou dotace,záleří jak budu náročná! jestli rozjet něcovětšího na novém či starém a opravit nebo jen doma.mám to jen v hlavě mám malé děti a jsem bez práce.Hnoje se nebojím zviřeně rozumím ale bojím se těch klacku co házej pod nohy!! asi tak nějak.nemám zkušenost s podnikaním A SUPERMARKETUM NEHOLDUJEM A TOMU HNUSU V OBCHODECH.
Dělám i nějaké kuřata-brojlery a docela je poptávka-žádná směs!! a to je pak masíčko at je to čuník či kuře!!

dotace bych ráda ale ještě pro letošek nemám zjištěno.teprv to oznáměj.a přěštíci maj na čumáček 4tis ale od 7ks.ale taky je to pokaždé jinak.
držím palce, taky o této možnosti uvažuju, placu i krmení je dost, dotace by byla super aspoň jako příspěvek na elektřinu pro vyhřívání selat..
ale nevím jestli nebude lepší zkusit nejdříve výkrm masných hybridů na zkoušku a dát k nim přeštíky na porovnání...máme tady dokonce i kousek farmu kde přeštíky s POP dělají, kam bych mohl jít na rozumy..

adam.sklipkani
napsal(a):
držím palce, taky o této možnosti uvažuju, placu i krmení je dost, dotace by byla super aspoň jako příspěvek na elektřinu pro vyhřívání selat..
ale nevím jestli nebude lepší zkusit nejdříve výkrm masných hybridů na zkoušku a dát k nim přeštíky na porovnání...máme tady dokonce i kousek farmu kde přeštíky s POP dělají, kam bych mohl jít na rozumy..
já sem v kontaktu v Kostelci n/o

adam.sklipkani
napsal(a):
Tak přeštickou mladou prasničku s POP máme doma!! snad zabřezne co nejdříve a budou selátka!!

alena04
napsal(a):
a co to obnáší mít čistokrevný chov přeštíků ?
jukněte sem a budete vědět vše mám od nich prasničku!!
http://www.prestici.websnadno.cz/O-prestickem-praseti.html