Chov přeštického prasete

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2013 17:26
jenicek88

XXX.XXX.214.137

Zdravim vsechny,
potreboval bych poradit jak na chov prestiku? Vybirat prasnicku s PoP nebo bez? Porizovat vlastniho kance? Nehodlame mit velkochov smajlík mame male hospodarstvi a vietnamcu a ruznych podobnych krizencu je tu nescetne, proc se nevenovat tradicnimu ceskemu plemeni. Krmeni mam za zlomek ceny, naturalie v ZD. Chteli bychom 1-2 prasnicky do chovu, prosim o radu? Diky Honza smajlík

30.12.2013 14:42
kuklovska

XXX.XXX.54.49

Pořídili jsme si prasničku čistokrevnou, ale bez PoP. Manžel pracoval ve vepříně, takže budeme inseminovat.

30.12.2013 17:29
jenicek88

XXX.XXX.214.137

Uz jsme taky poridili prasnicku bez PoP, mame i kanečka taktež bez PoP. Prasničku poprvé připustíme uměle, kaneček je ještě malinký. Uvidíme jak nám to půjde, pak bychom třeba koupily s PoP.

31.12.2013 22:27
kittikit

XXX.XXX.89.33

Jeden kanec na jednu svini, není to zbytečný luxus?

1.1.2014 11:45
jenicek88

XXX.XXX.214.137

Tak luxus to asi je, bohuzel mi nikdo nedokazal drive poradit. Uvidime jak to pujde, kdyztak prikoupim prasnicky, jednoduchy precismajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2014 17:18

tento týden si jedem pro mladou s POP prasničku do Kostelce.smajlík a uvažuji o více prasničkách s kanečkem na obživu!!smajlík

27.1.2014 19:29
adam.sklipkani

XXX.XXX.217.206

kolik prasniček si myslíte, že vás "uživí"?? počítáte i s dotacemi? víte jejich výši?? díky za odpověď.

27.1.2014 23:58

adam.sklipkani napsal(a):
kolik prasniček si myslíte, že vás "uživí"?? počítáte i s dotacemi? víte jejich výši?? díky za odpověď.

od 7 jsou dotace,záleří jak budu náročná! jestli rozjet něcovětšího na novém či starém a opravit nebo jen doma.mám to jen v hlavě mám malé děti a jsem bez práce.Hnoje se nebojím zviřeně rozumím ale bojím se těch klacku co házej pod nohy!! asi tak nějak.nemám zkušenost s podnikaním A SUPERMARKETUM NEHOLDUJEM A TOMU HNUSU V OBCHODECH.
Dělám i nějaké kuřata-brojlery a docela je poptávka-žádná směs!! a to je pak masíčko at je to čuník či kuře!!smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

28.1.2014 00:00

dotace bych ráda ale ještě pro letošek nemám zjištěno.teprv to oznáměj.a přěštíci maj na čumáček 4tis ale od 7ks.ale taky je to pokaždé jinak.

28.1.2014 00:27
adam.sklipkani

XXX.XXX.217.206

držím palce, taky o této možnosti uvažuju, placu i krmení je dost, dotace by byla super aspoň jako příspěvek na elektřinu pro vyhřívání selat..

ale nevím jestli nebude lepší zkusit nejdříve výkrm masných hybridů na zkoušku a dát k nim přeštíky na porovnání...máme tady dokonce i kousek farmu kde přeštíky s POP dělají, kam bych mohl jít na rozumy..

28.1.2014 00:44

držím palce, taky o této možnosti uvažuju, placu i krmení je dost, dotace by byla super aspoň jako příspěvek na elektřinu pro vyhřívání selat..

ale nevím jestli nebude lepší zkusit nejdříve výkrm masných hybridů na zkoušku a dát k nim přeštíky na porovnání...máme tady dokonce i kousek farmu kde přeštíky s POP dělají, kam bych mohl jít na rozumy..

já sem v kontaktu v Kostelci n/o

31.1.2014 00:02

Tak přeštickou mladou prasničku s POP máme doma!! snad zabřezne co nejdříve a budou selátka!!smajlíksmajlík

14.2.2014 23:21
eva1

XXX.XXX.65.205

Ahoj já mám čistý přeštíky a nekřížila bych je. Jsou to zlatá zvířata.

20.2.2014 11:46
alena04

XXX.XXX.117.4

a co to obnáší mít čistokrevný chov přeštíků ?

20.2.2014 14:50

alena04 napsal(a):
a co to obnáší mít čistokrevný chov přeštíků ?

jukněte sem a budete vědět vše mám od nich prasničku!!
http://www.prestici.websnadno.cz/O-prestickem-praseti.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík