na prechadzke lesom moji psi vcera nasli asi dvojdnove dive prasa .....zatial dostalo obycajne kupovane mliko co by nemalo ...volal som vetovi a on povedal ze je to zbytocne lebo je moc male.....uz sa nam raz podarilo odchovat divocaka len vtedy bolo kozie mlieko a teraz neviem ...prosim poradte bolo by vhodne aj mlieko pre dojcata?
tedy153
napsal(a):
na prechadzke lesom moji psi vcera nasli asi dvojdnove dive prasa .....zatial dostalo obycajne kupovane mliko co by nemalo ...volal som vetovi a on povedal ze je to zbytocne lebo je moc male.....uz sa nam raz podarilo odchovat divocaka len vtedy bolo kozie mlieko a teraz neviem ...prosim poradte bolo by vhodne aj mlieko pre dojcata?
Pokud se nenapilo mleziva, tak je jakákoliv snaha zbytečná.
tedy153
napsal(a):
Nedávno jsem tu řešila na nemoderce podobný problém s vietnamským selátkem. Nenapilo se mleziva od matky, tak jsme dodali kravské mlezivo. Kozy máme před porody, tak jsme dávali kravské mléko a podle všeho jsme mu tím jen ublížili. V poslední chvíli jsem do něj začala násilím dávat sušené jehněčí a mléčno-obilné kašičky HIPP pro děti od čtvrtého měsíce, které dělám řídké. Selátko začalo výborně prospívat a teď se o krmení hlásí hoodně hlasitě a taky krásně přibývá. Snad se vám ho podaří zachránit, držím palečky a podejte info.
dakujem za rady ......v dedine saom nasiel chovatela divych prasiat ktore mali prave mlade a v posledej chvili sa zachranilo a zacalo prijmat mlieko od prasnice ktora ho prijala za svoje ..prasiatko zacalo prospievat a uz dost aj zosilnelo ....a ch
cel som sa spytat po kolkych mesiacoch sa moze odobrat od matky a prijmat tuhu stravu lebyomam on zaujem a necham si ho do chovu... je to prasnicka
.
tedy153
napsal(a):
dakujem za rady ......v dedine saom nasiel chovatela divych prasiat ktore mali prave mlade a v posledej chvili sa zachranilo a zacalo prijmat mlieko od prasnice ktora ho prijala za svoje ..prasiatko zacalo prospievat a uz dost aj zosilnelo ....a ch
cel som sa spytat po kolkych mesiacoch sa moze odobrat od matky a prijmat tuhu stravu lebyomam on zaujem a necham si ho do chovu... je to prasnicka
.
Tak to je skvělá zpráva, že ho sviňka přijala, je to vždy to nejlepší řešení. Za jako dlouho se může odstavit to opravdu netuším, to vám musí poradit někdo zkušenější. Taky máte štěstí, že je to sviňka, my máme kanečka a opravdu nepřipadá v úvahu ho sníst...