Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2014 20:39
marrek13

XXX.XXX.10.2

Dobrý den, chtěl bych se zeptat...Existuje jiný spůsob ohrazení pastviny pro masný skot, než el. ohradník, nebo dřevěné desky, které by byly drahé. Někde jsem viděl ostnatý drát, ale ten se mi zdá dost nehumální.
Děkuji za pomocsmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2014 22:24

marrek13 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat...Existuje jiný spůsob ohrazení pastviny pro masný skot, než el. ohradník, nebo dřevěné desky, které by byly drahé. Někde jsem viděl ostnatý drát, ale ten se mi zdá dost nehumální.
Děkuji za pomocsmajlík

ostnaty drát nedoporučuji podle zákona budete tyrat zvířata uvnitř ohrady ale jsou pod ost.drátem i koně a je toho podel silnic dost. netuším kde se muže dávat a kde ne!!smajlík

12.2.2014 17:27
marrek13

XXX.XXX.10.2

mi celkově připadá ostnatý drát, jako hloupost, jěště by si ty zvířata mohly něco udělat. proto se ptám, jestli nevíte ještě o něčem jiném.

12.2.2014 19:19

marrek13 napsal(a):
mi celkově připadá ostnatý drát, jako hloupost, jěště by si ty zvířata mohly něco udělat. proto se ptám, jestli nevíte ještě o něčem jiném.

záleží jestli pozemek je váš tak bych šla do betonovejch sloupku nebo trubkové oplocení a s pomocí el ohradníku udržíte vše tam kde má bejt,smajlíkALE PROBLÉM ZLODĚJI!! smajlík

12.2.2014 19:27
marrek13

XXX.XXX.10.2

Pozemek můj je, ale je to asi 15 ha, a mýslím si, že napájení takového el. ohradníku, by mě vyšlo dost draho. Na fotkách z austrálie, jsem viděl, normální drátěné pletivo, jaké se dává ovcím. A přitom tam bylo statné stádo Herefordu...takže nevím, zase nechci, aby mi ti býci zdrhli smajlík

12.2.2014 19:38

marrek13 napsal(a):
Pozemek můj je, ale je to asi 15 ha, a mýslím si, že napájení takového el. ohradníku, by mě vyšlo dost draho. Na fotkách z austrálie, jsem viděl, normální drátěné pletivo, jaké se dává ovcím. A přitom tam bylo statné stádo Herefordu...takže nevím, zase nechci, aby mi ti býci zdrhli smajlík

no na fotkách je vždy vše pěknésmajlík zažádejte o dotaci na ohradu!! solarní či el.s nejakym jinym zdrojem o ploty se ty potvory drbou,Když je dost žrádla tak nemaj proč cestovat ,ale pokud tam bude cestovatel !! tak bude zdrhat.nechte si poradit 15ha je KRÁSA :)))smajlíksmajlík

12.2.2014 20:54
danurba

XXX.XXX.60.8

Myslím, že elektrický ohradník pořád ještě vyjde nejlevněji. Pulsátor na 15km ohradu koupíte do 8000kč (např. tenhle http://www.heapco.cz/elektricke-ohradniky/elektricke-zdroje-pro-ohrady/elektricky-ohradnik-sitovy-beaumont-classic-s500-230v-7-5j.html), pozinkový drát cca 1m /1kč. Spotřeba proudu moc velká není.

21.2.2014 21:55
kuklovska

XXX.XXX.54.49

Paseme na výpasovém kolíku, ale máme jenom 2ks a spásají 1ha
To vám problém asi neřeší. Přikláním se k elektrice, máme taky na ohradu pro býčky

23.2.2014 14:33
koňadra

XXX.XXX.128.24

Myslím, že nic lepšího než el. ohradník ještě nikdo nevymyslel. Ostnatý drát je prasárna a dle mého mínění ani nezabrání zvířatům, aby neutekla. Kousek od nás udělali krásné výběhy pro koně, ohradili je betonovými sloupky a 2 m vysokým normálním poplastovaným pletivem. Za nějaký čas byly sloupky polovyvrácené a pletivo mělo ošklivé ohromné vytahané boule - z toho jak se koně o to pletivo drbali. Nakonec zevnitř stejně natáhli drát s elektrikou.

23.2.2014 17:00
lucnidvur

XXX.XXX.13.124

Máme cca 15 ha ohrazených el. ohradníkem. Nejlepší je asi elektrika v kombinaci s pevnými sloupky, ale musí být tak, aby k nim krávy nemohly, jinak se o to drbou a vyvrací je. A musí mít v ohradě co žrát, jinak vám přejdou přes všechno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík