Vietnamske prasiatko a sliepky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2014 12:21
andrejka712

XXX.XXX.234.31

Dobry den.
Nejde mi o rady okolo chovu, ale chcela by som sa optytat nakolko je nase prasiatko vo vybehu so slepicami a ako zbada ze sa nejaka sliepka vykydala tak uz uteka a upratuje po nich a zerie slepacince. Tak tisto chodi do kurina a aj tam upratuje (aspon nemusim slepicam upratovat smajlík ) Prasiatko mame na maso. Moze pozieranie slepacincou poskodit kvalitu masa? smajlík
A este jedna otazka. Byvame v chatovej oblasti v lese a tak mame pri chalupe spraveny len oploteny vybeh. Viem ze su vietnamske prasiatka inteligentne, ale je riziko ho pustit popast ? Aka je pravdepodobnost ze neutecie? (ma 5 mesiacov my ho mame 2 mesiace doma) travu mu zatial skosime a davame do vybehu aj zelene listy zo zeleniny dostava, dostava proste vsetko co ma.
Dakujem za odpoved.

3.1.2015 12:14
ivanko1988

XXX.XXX.176.14

Záleží v akom množstve žerie tie slepačince,ak máte nejakych 20 sliepok a po každej uprace tak neveim ci je to dobré,ale to by bolo na prasiatku vidieť e nieco nieje v poriadku,predsa len to neni zdravé jesť trus. A podla mňa v malom množstve by to nemalo byť na škodu,ved je to len prasa, a to nieje zrovna čistotné zviera,to že zje občas nejaký kuracinec je nič.
A pasenie prasiatka asi neni najlepší nápad,nám sa stalo tiež že ušli z výbehu,ale po niekoľkých hodinách sme ich nahnali speť a tiež sme pod lesom,ale po čase myslím že by sa už nevrátili,stačí aby začali húkať a už s nimi metajú hormóny a ujdú za nejakým diviakom alebo len tak. A taktiež nám ušlo aj malá prasiatko ked sme ich odovzdávali kupcovi,a ušlo do lesa ale do vecera bolo speť,vrátilo sa k materi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík