Bachyne po porodu nezere

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2014 11:46
krisitnasun

XXX.XXX.26.155

Dobry den mam mesic po porodu bachyni a uz 2 den nechce zrat a jen polehava a ceciky ma silene nalite nyslim ze koji ale asi ne dost a nerada bych o ni prisla . Bohuzel nikde v mem okoli nevim o zadnem veterinari hospodarskych zvirat a muj veterinar je dobry akorad na psi a kocky =o(

20.9.2014 12:14
jiříček

XXX.XXX.106.99

krisitnasun napsal(a):
Dobry den mam mesic po porodu bachyni a uz 2 den nechce zrat a jen polehava a ceciky ma silene nalite nyslim ze koji ale asi ne dost a nerada bych o ni prisla . Bohuzel nikde v mem okoli nevim o zadnem veterinari hospodarskych zvirat a muj veterinar je dobry akorad na psi a kocky =o(

asi je to v normě,mám od pondělního odpoledne 6 přeštíků a že by svině šla po žrádle říci nemohu,dokonce během porodu zvracela ranní žrádlo.Teď žere velice málo a jen to co ji chutná,selata zatím hladem netrpí,jsou v pohodě.Na druhou stanu by se mohlo jednat o zánět mléčné žlázy a to by byl dost velký problém,opravdu by jste mohla o svini přijít,problém tkví v tom,že svině nespouští dostatečně mléko,selata mají nedostatek a svině horkost,která může vést až k úhynu.Veterinární zákrok je na místě!!!

20.9.2014 15:21
xdingo

XXX.XXX.127.2

Mě jen fascinuje, že si někdo pořídí zvíře... a ani neví, kde má nejbližšího veterináře, který by se o něj mohl postarat? ... ...

20.9.2014 19:46
krisitnasun

XXX.XXX.26.155

me fascinuje vas koment!!! veterinare mam ale jak jsem zjistila stoji za dve veci tak se vyklidnete !!smajlíksmajlíksmajlík

20.9.2014 19:49
krisitnasun

XXX.XXX.26.155

To si prave myslim take ze je to mlecnou zlazou a tuhle problematiku znam vzhledem k tomu je mam dva potomky a pohybuji se ve zdravotnictvi a ted se mi vnucuje myslenaka kontaktovala jsem pana co dela jen prasata a bylo mi receno ze se s tim nedela nic veminka ze si chladi proto stale polehava a ze bud to bude ok nebo se bude muset bachyne porazit...

20.9.2014 20:11
jiříček

XXX.XXX.106.99

krisitnasun napsal(a):
To si prave myslim take ze je to mlecnou zlazou a tuhle problematiku znam vzhledem k tomu je mam dva potomky a pohybuji se ve zdravotnictvi a ted se mi vnucuje myslenaka kontaktovala jsem pana co dela jen prasata a bylo mi receno ze se s tim nedela nic veminka ze si chladi proto stale polehava a ze bud to bude ok nebo se bude muset bachyne porazit...

Veterinárně jsem tuto situaci řešil,takže dobrý vererinář by Vám rozhodně pomohl (tedy bachyni)..

20.9.2014 20:29
krisitnasun

XXX.XXX.26.155

pokusim se hned rano sem nejakeho dostat je to tady v nasem kraji des a bida s dobrymi lekari kazdopadne mame ji radi neni to ledajaka prasnicka =o( jinak mam asi 140ks zvirat ktrere dr zvladal ockovat ale jak nastal tento problem tak bud nema cas nebo spis chut sem jet...

20.9.2014 20:44
jiříček

XXX.XXX.106.99

krisitnasun napsal(a):
pokusim se hned rano sem nejakeho dostat je to tady v nasem kraji des a bida s dobrymi lekari kazdopadne mame ji radi neni to ledajaka prasnicka =o( jinak mam asi 140ks zvirat ktrere dr zvladal ockovat ale jak nastal tento problem tak bud nema cas nebo spis chut sem jet...

Mít dobrého veterináře na dosah,je vždy výhrou,ne každý, ale máme to štěstí.Přeji Vám a´t vše dobře dopadne,svá zvířata mám také moc rád a jakákoli komplikace mne dosti deptá.

20.9.2014 20:58
krisitnasun

XXX.XXX.26.155

presne tak .. a Dekuji vam !

1.2.2015 16:17
zuzio

XXX.XXX.31.115

Občas mne místní komentáře zarážejí, přecii každý se učí, nejde vše chned..
k te svini co nežere...je to kus od kusu...nekdy žerou hned jak porodí, nekdy ne, a nekdy když už druhej den nežere nemá mlíko a vidite že i moc nepije je to většinou celkem velký problém, nekdy stačí že zustane kus placenty v deloze nekdy se vyčistí si to muže te myslet al ejsou uvnitř ještě selata, zažila sem že svine mela 15 selat pekných stejných..žrala hned po porodu 4 den lehla, nežrala mlíko nemela, a musela se zabít...mela celootravu krve a uvnitř rozložené 4 selata...tohle se mi stalo před 20 lety a mohu říci že i dnes jsou veci kolem prasat která me překvapí.(a to to byla naše nejlepší svine) selata sem pak odchovala v obejváku:) tak doufám, že to bude u vás dobré:)chovu zdar.

Přidejte reakci

Přidat smajlík