Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2015 17:22
ekkaia

XXX.XXX.52.1

Dobrý deň, mám problém s chamíkom. Už asi tretí deň má nohy zadné akoby v kŕči obtočené okolo ocasu. A s Ocasom tiež nehýbe, objavili sme na ňom nejakú chýbajúcu časť. Pracujem vo zverimexe a radšej tu kúpia nového, jako zaplatia vetovi no rada by som mu aj tak nejak pomohla.. Máte niekto nejaké rady? Jako pomôcť alebo aspoň čo mu je? Je v terárku so 4 rostlinami, má tam nejaké vetvičky a 3D pozadie.. Dík moc za rady.

20.1.2015 18:10
loraena

XXX.XXX.12.185

A má tam UVB? Dostává vápník? Předpokládám, že v tomhle stavu už asi ani nežere? Podle toho popisu je to křivice - nevratná deformace z nedostatku vápníku. Tady by se vetovi platilo leda tak za uspání.

20.1.2015 18:16
ekkaia

XXX.XXX.52.1

Má UVB a dostával Canvit Nutrimix či jak sa to volá.. Teraz sme mu začali dávať Robran, ale už je asi pozdě čo?.. No, ja by som ho tam strašne rada aj vzala, keby sa niečo dalo s tým za vlastné, ale mám dosť vlastných výdajov a určite si všetci vedia predstaviť, koľko tu asi berieme.. To ma ale mrzí :/.

20.1.2015 19:03
loraena

XXX.XXX.12.185

Canvit neznám, teď jsem googlila, co to je. No našlo mi to, že jsou to vitaminy pro psy, každopádně tam vápník skoro není. Vápník je potřeba dodávat často - nejlépe každý den, zvlášť mladých zvířatům. A není to vůbec drahé, stačí nastrouhat sépiovku. Výhoda je, že se vápníkem nedá předávkovat.. Ale jeho nedostatek je fatální. Prostě kosti se zkroutí a nic je už nenarovná. Dá se zabránit zhoršení, ale už se to nezlepší.

20.1.2015 21:22
naultinus

XXX.XXX.234.148

ekkaia napsal(a):
Dobrý deň, mám problém s chamíkom. Už asi tretí deň má nohy zadné akoby v kŕči obtočené okolo ocasu. A s Ocasom tiež nehýbe, objavili sme na ňom nejakú chýbajúcu časť. Pracujem vo zverimexe a radšej tu kúpia nového, jako zaplatia vetovi no rada by som mu aj tak nejak pomohla.. Máte niekto nejaké rady? Jako pomôcť alebo aspoň čo mu je? Je v terárku so 4 rostlinami, má tam nejaké vetvičky a 3D pozadie.. Dík moc za rady.

Humánne utratiť. Nezvratný stav, dlhodobo zlý chov. Antichov.

20.1.2015 22:33
elapheCZ

XXX.XXX.8.166

Uspani.

21.1.2015 09:52
ekkaia

XXX.XXX.52.1

Dostáva Canvit Nutri Mix pre plazy.. No, tak to ste ma nepotešili :(.

23.4.2015 15:48
Ondřej Lapčík

XXX.XXX.245.151

Dobrý den, mám chamíka a ten když udělá bobek tak tam je aj trochu krve teda aspoň to tak vypadá děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík