Jak kontrolovat, jaké množství potravy gekon sežere

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2015 18:00
luky.1989

XXX.XXX.64.210

Dobrý den, krmím cvrčky a vždycky se rozutíkají po terárku. Je nějaká metoda, jak zjistit, kolik toho gekon sežere?

22.2.2015 19:34
TAPIK1

XXX.XXX.21.20

Pokud máš gekončíka nočního tak znám jen tyto způsoby (mnou ověřené).
1. Nasypat do terária jen určitý počet cvrčků (např.4) a po nějaké chvíli (třeba 2 hodiny) to jít zkontrolovat.
2. Skus krmit s pinzety, ale né každý Gekončík to hned pochopí.
3. Přemísti gekončíka do přepravky a pár cvrčků k němu nasypej. Pak už stačí jen kontrolovat jestli nějaký ten cvrček "zmizel" :D

Tereza a přeji ať se daří.

omg

22.2.2015 19:55
omg

XXX.XXX.228.223

Nebo podle hoven, cim vic vysere tim vic sezere

22.2.2015 21:41
luky.1989

XXX.XXX.64.210

TAPIK1 napsal(a):
Pokud máš gekončíka nočního tak znám jen tyto způsoby (mnou ověřené).
1. Nasypat do terária jen určitý počet cvrčků (např.4) a po nějaké chvíli (třeba 2 hodiny) to jít zkontrolovat.
2. Skus krmit s pinzety, ale né každý Gekončík to hned pochopí.
3. Přemísti gekončíka do přepravky a pár cvrčků k němu nasypej. Pak už stačí jen kontrolovat jestli nějaký ten cvrček "zmizel" :D

Tereza a přeji ať se daří.

Mam gekony obrovské. Počítat cvrčky mi přijde jako nesmysl s ohledem na množství dekorací a úkrytů v terárku. A u tohoto agresivního druhu nepřipadá v úvahu ani přemisťování. Tak snad jedině ta pinzeta, ale že by se mi chtělo takhle krmit každý den se říct nedá. Přeci jen se člověk někdy docela načeká, než gekon dostane chuť smajlík

22.2.2015 22:13
teratorium.hb

XXX.XXX.62.0

Tak misku, ze které cvrčci nevylezou...?

ja

22.2.2015 22:24
ja

XXX.XXX.234.5

Zatlieskajme večnemu tvorcovi nezmyselnych, stupidnych prispevkov s menom *LUKY.1989*.
Koľko ešte nezmyselnych, tupych vlakien a prispevkov stvoriš? Čo mame urobit aby si všetkych toho ušetril? Zajtra ta čo napadne? Boh nas ochranuj všetkych.

ja

22.2.2015 22:27
ja

XXX.XXX.234.5

teratorium.hb napsal(a):

Vymeňte si mail, skype mena a pište si tam s *luky.1989*! Intelektom ste na jednom rybniku. "Ze ktera" niet uniku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2015 22:32

ja napsal(a):
Vymeňte si mail, skype mena a pište si tam s *luky.1989*! Intelektom ste na jednom rybniku. "Ze ktera" niet uniku.

A co tě na tom tak rozčiluje? Tak se toho nevšímej.Nikdo tě nenutí se k tomu vyjadřovat, ani to číst.

ja

22.2.2015 22:37
ja

XXX.XXX.234.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co tě na tom tak rozčiluje? Tak se toho nevšímej.Nikdo tě nenutí se k tomu vyjadřovat, ani to číst.

No kolko vlakien nam tu ešte stvori? To každy kto ma myslenie ako pako tu bude zakladať desiatky vlakien? O čom to tu potom bude?

22.2.2015 22:53

Dneska se ptá na banální věci, za deset let může být dobrý chovatel.

ja

22.2.2015 23:53
ja

XXX.XXX.234.5

V to nemožte veriť ani zazrakom.

23.2.2015 00:49
já

XXX.XXX.227.137

Ja další chudáček který jen všem nadává.

23.2.2015 10:28
luky.1989

XXX.XXX.64.210

teratorium.hb napsal(a):

Bohužel žádnou takovou misku neznam. Jestli máte na mysli misku se zahnutým okrajem, tak ta je dobrá tak jedině na červy.

23.2.2015 12:22

luky.1989 napsal(a):
Bohužel žádnou takovou misku neznam. Jestli máte na mysli misku se zahnutým okrajem, tak ta je dobrá tak jedině na červy.

Utrhej cvrčkům zadní nohy, pak už ti z misky nevyskočí ani nevylezou.

23.2.2015 14:22
mana

XXX.XXX.251.135

To je zase rada.Prostě nasypej cvrky do terárka a hotovo.Pokud jim budeš trhat nohy a podobné nesmysly, tak ti ti cvrčci někde zalezou a tam akorát chcípnou.Pokud je to zvíře zdravé a žere, tak si ty cvrky najde.Žádnou vědu v tom nevidím.

23.2.2015 15:08

mana napsal(a):
To je zase rada.Prostě nasypej cvrky do terárka a hotovo.Pokud jim budeš trhat nohy a podobné nesmysly, tak ti ti cvrčci někde zalezou a tam akorát chcípnou.Pokud je to zvíře zdravé a žere, tak si ty cvrky najde.Žádnou vědu v tom nevidím.

Zase reakce nějakého rozumbrady...
Ještě nikdy jsem neslyšel že by cvrček bez zadních nohou chcípl, a už vůbec ne že by bez zadních nohou utekl z misky pokud bude dostatečně vysoká z hladkou stěnou.Luky chce mít přehled o sežrané potravě a podávání potravy z misky je běžný.Už třeba jenom proti úniku do bytu.

23.2.2015 15:29
mana

XXX.XXX.251.135

Já mám doma cca 50 druhů gekonů a nohy cvrčkům netrhám.Ono totiž pokud cvrkovi urveš nohy, celkem slušně ho poraníš.Většina jich pak chcípne, případně mu s tím pomůžou jeho kolegové.Pokud mám dobře postavené terárko neuteče nic.Notebene cvrčci pro gekko.Ale jinak dík za kompliment.

23.2.2015 15:53

Tak sám bych to taky nedělal a ani si nedokážu představit trhat nohy pro 50 druhů.
Luky bude mít zřejmě 1-2 gegony a když chce mít přehled tak je to způsob.
Nemyslel jsem přervat cvrčka vejpůl, ono když ho vezmeš a zmáčkneš mu kloub tak pustí nohu sám, jistě to znáš.

23.2.2015 16:30
radiata

XXX.XXX.116.226

mana napsal(a):
Já mám doma cca 50 druhů gekonů a nohy cvrčkům netrhám.Ono totiž pokud cvrkovi urveš nohy, celkem slušně ho poraníš.Většina jich pak chcípne, případně mu s tím pomůžou jeho kolegové.Pokud mám dobře postavené terárko neuteče nic.Notebene cvrčci pro gekko.Ale jinak dík za kompliment.

Urcite 50 druhov.. smajlík Zartujem Martin.
Dotazajucemu..proste staci nadoba z ktorej nevylezu a je to vybavene, pripadne krm z pinzety, je to bez problemov..uhol, sklon stien badoby, hladkost,.. dufam ze uz nebudeme rozoberat.

Jajaja

23.2.2015 16:40
Jajaja

XXX.XXX.116.226

Bude všetko, no dobry? Určite v chove niečoho živeho už nie.

Jajaja

23.2.2015 16:42
Jajaja

XXX.XXX.116.226

Zase reakce nějakého rozumbrady...
Ještě nikdy jsem neslyšel že by cvrček bez zadních nohou chcípl, a už vůbec ne že by bez zadních nohou utekl z misky pokud bude dostatečně vysoká z hladkou stěnou.Luky chce mít přehled o sežrané potravě a podávání potravy z misky je běžný.Už třeba jenom proti úniku do bytu.

No ako pozeram, tak skusenosti #Mana# oproti tebe v budu priepastne. O tom som smrtelne presvedceny.

23.2.2015 16:54

Jajaja napsal(a):
No ako pozeram, tak skusenosti #Mana# oproti tebe v budu priepastne. O tom som smrtelne presvedceny.

Jestli chceš něco psát tak piš tak aby tomu bylo rozumět.

23.2.2015 21:27
teratorium.hb

XXX.XXX.62.0

Miska nemusí mít zahnutý okraj, já používám keramické misky vysoké 6cm, cvrček z toho uteče jen vyjímečně, jen musíš udělat gekonovi dobrý přístup...

23.2.2015 21:56
naultinus

XXX.XXX.234.7

teratorium.hb napsal(a):
Miska nemusí mít zahnutý okraj, já používám keramické misky vysoké 6cm, cvrček z toho uteče jen vyjímečně, jen musíš udělat gekonovi dobrý přístup...

Čo si tu múdre vytvoril? Vieš ty dementný k tejto téme niečo povedať? Nue nevieš, tak sa do každej nezapajáte ty drží hmyzu! Na hmyzom fóre tiež nič moc neexceluješ!
Aké gekon ty chovaš? Čo si tu vymýšlaš? Nekecal, z keramickej mušky všetko vylezie blbec.

23.2.2015 21:58
naultinus

XXX.XXX.234.7

teratorium.hb napsal(a):

Buď konkrétny keď už všade plieniš fórum no prd o tom ty vieš, keďže chovaš akurát pár druhov hmyzu!

23.2.2015 22:02
teratorium.hb

XXX.XXX.62.0

naultinus napsal(a):
Buď konkrétny keď už všade plieniš fórum no prd o tom ty vieš, keďže chovaš akurát pár druhov hmyzu!

Ty toho o mně nějak víš...Věnuju se teraristice 25 let, jen pro pořádek, jen želvám ne, ale úplný laik taky nejsem...A o plenění fór mi mluvíš Ty?Si děláš asi srandu, ne...?Já už tu mnoha lidem poradil, nebo se o to pokusil, ale Ty...?Jen samé agresivní vsuvky, úplně všude, jsi fakt zamindrákovaná, s životem evidentně nespokojená ženská, je mi Tě vlastně líto...

23.2.2015 22:31
naultinus

XXX.XXX.234.7

teratorium.hb napsal(a):
Ty toho o mně nějak víš...Věnuju se teraristice 25 let, jen pro pořádek, jen želvám ne, ale úplný laik taky nejsem...A o plenění fór mi mluvíš Ty?Si děláš asi srandu, ne...?Já už tu mnoha lidem poradil, nebo se o to pokusil, ale Ty...?Jen samé agresivní vsuvky, úplně všude, jsi fakt zamindrákovaná, s životem evidentně nespokojená ženská, je mi Tě vlastně líto...

25r? Sám tomu neverím! Poradil? Kde? Všetky tvoje vlákna sú len keci, nikde neradiš, len kecáš od veci, mimo tém, no rada jediná a múdra nikde! Všetky vlákna tvoje som si prešla! Rada jediná nepadá!

26.2.2015 18:11
cvičitelka. bara

XXX.XXX.177.174

Sna krmíme z pinzety a jde to.

26.2.2015 19:40
luky.1989

XXX.XXX.64.210

cvičitelka. bara napsal(a):
Sna krmíme z pinzety a jde to.

Syna krmíte z pinzety? Tak každému podle gusta smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík