Terrabazar - stojí to za to?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2015 10:42
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

Jedu se podívat poprvé na burzu Terrabazar teď v sobotu. Mrknul jsem na staré články, ale je to jednou hurá a podruhé nic moc, takže z toho nejsem moc moudrý. Obvykle jezdím na Živou exotiku. Stojí ta burza za návštěvu (nejdu se koukat, jdu nakupovat)? Díky za nějaké reakce. Miloš.

26.2.2015 11:56
nuty

XXX.XXX.11.7

Mrkni na jejich stránky.Je tam i seznam prodejců a nabízených zvířat, můžeš se s nima domluvit dopředu.

26.2.2015 12:03
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

nuty napsal(a):
Mrkni na jejich stránky.Je tam i seznam prodejců a nabízených zvířat, můžeš se s nima domluvit dopředu.

To bych se utelefonoval. Zatím to vypadá na cca 50 zvířat . Miloš.

26.2.2015 13:57
doutrklars

XXX.XXX.233.247

Dobrý den, já teda jen za sebe, jezdim tam prodávat pravidelně od listopadu lonského roku a myslim, že je to dobrá burza, je třeba menší než Hradec, nebo Plzen, ale prodává a kupuje se tam dost, občas je burza opravdu plná, ale asi taky záleží, co chcete koupit, nebo prodat.

26.2.2015 14:13
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

doutrklars napsal(a):
Dobrý den, já teda jen za sebe, jezdim tam prodávat pravidelně od listopadu lonského roku a myslim, že je to dobrá burza, je třeba menší než Hradec, nebo Plzen, ale prodává a kupuje se tam dost, občas je burza opravdu plná, ale asi taky záleží, co chcete koupit, nebo prodat.

Díky. Jedu tam nakoupit pro naše obchody (takže žádná speciální "dramata" to nejsou). Šlo mi jen o to, abych neplácal zbytečně benzín, a pak neodešel s nepořízenou, nebo musel koukat jen na zvířata v prapodivných stavech od nějakých překupníků (nakupuji pro obchody, ale jsem terarista a to radši odtáhnu bez ničeho, než to brát jako housky na krámu).
Nikdy jsem tam nebyl, tak mě zajímala celková úroveň té burzy...Miloš.

26.2.2015 14:31
doutrklars

XXX.XXX.226.146

Dobře i špatně můžete nakoupit všude, rozhodně tam zvířata jsou a zájem návštěvníků taky.

26.2.2015 14:39
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

Ok. tak uvidíme. Udivily mě ty rozporuplné reakce co jsem tady viděl ve starších článcích...Miloš.

27.2.2015 08:44
vipers.africa

XXX.XXX.242.210

Prostě-miloš:
Rozporuplné reakce ve starších článcích jsou pochopitelné - pokusím se shrnout trochu historie.. kdysi byl Terrabazar na Smíchově a byly to legendární burzy s hojnou účastí jak nakupujících tak prodávajících. Bohužel zde pronájem vystřelil do výšin a tak se burza přestěhovala trochu nešťastně na Novodvorskou. Horší dostupnost MHD a pořádání akce v delších časových intervalech dostalo tuto burzu až do situace, kdy byla skoro zapomenuta. Ze začátku začali ubývat nakupující, potom prodejci. Ve finále byla většina stolů prázdná a burza byla už jen o setkání teraristů, kteří si zde spolu popovídali u kafe či piva.
Naštěstí se to změnilo s příchodem nového člena Teraristické společnosti Praha, který není žádným nováčkem v oboru, neboť už dlouhodobě pořádá největší pražské akvaristické burzy v Praze. První Terrabazar na Pankráci byl tedy částečně spojen s akva burzou a účast byla veliká... pár volných stolů bylo - ale je jasné, že historická zkušenost prodejce odrazovala. Návštěvníci si ale burzu oblíbili a jejich počet s každou burzou roste. Stoly už začínají být zaplněny a pokud chcete kupovat zvířata pro zverimexy, zcela jistě si tam i Vy vyberete. Oproti Živé Exotice, která je bezkonkurenčně největší, má pro mne osobně Terrabazar jednu nepopiratelnou výhodu. Člověk si tam může dát kafe a v oddělené místnosti (určené pro prodej jedovatých plazů) si může v klidu sednout ke stolu a popovídat. Také je zde více prostoru pro povídání s prodejci. U stolů se také člověk nemačká. Mezi prodejci naleznete výrobce terárií a jejich příslušenství, odchovy českých i zahraničních chovatelů a několik importérů. Například Michael Bauer, který pravidelně dojíždí na Exotiku, si Terrabazar velmi oblíbil. Terrabazar asi nikdy nebude konkurence Exotiky, ale nabízí jakousi alternativu, kterou nejen já osobně velmi vítám.

Aztek

1.3.2015 11:10
Aztek

XXX.XXX.23.100

Byl jsem tam vcera. Par prodejcu. Nekdo to srovnaval s Plzni, ale i tam je tech prodejcu vice. Pro me teda zklamani, ale na rozdil od Novodvorske jsem sehnal cvrcky i holata. Jinak ztrata casu. Zadny vetsi posun k lepsimu nevidim, krome blizkosti metra. Ale i to bych ozelel, pokud by to stalo za to.

1.3.2015 14:28
spidy

XXX.XXX.244.254

Problem byl ze byly ve stejny datum jeste burza v Olomouci a Jihlave, takze se to trosku prodejcum krylo:) ale nebylo tam moc stolu volnych, ale uzavrel se salonek pro jedaky. Navstevnost slusna:) bohuzel obcerstveni v novych rukach nebylo zrovna OK!

ferry

2.3.2015 07:32
ferry

XXX.XXX.203.141

Jen pro info: měl tam nekdo tedko v sobotu mlady jemeňáky? Videl je tam nekdo?

Aztek

2.3.2015 09:39
Aztek

XXX.XXX.23.100

Jj na jednom stolu lezli po vetvi.

2.3.2015 09:53
vipers.africa

XXX.XXX.242.210

Aztek: tato burza byla opravdu slabší - a to ze 2 důvodů.

1 - prázdniny
2 - jak již bylo zmíněno, burza se kryla s dalšími burzami

I tak zde bylo možné pořídit běžně chované druhy + nabídky importérů byly opravdu velkorysé - jak Krchov tak Bauer měli každý cca 5 - 8 stolů.

Co se jídla týká, tak kdybyste šli dozadu za nabídku chlebíčků a kafe, došli byste k NoodlePointu, který byl otevřen - a nudle mají moc dobré.

Aztek

2.3.2015 13:44
Aztek

XXX.XXX.23.100

To, ze jsou burzy zaroven i jinde neni muj problem. Kdyz neco poradam /mam zkusenosti treba s festivaly/, tak to logicky neporadam v den, kdy se kona neco stejneho.
Ano meli hodne stolu, skoro vsechny, ktere tam byly. Takze konkurence zadna. Ale popravde, cekal jsem to horsi :)
Nic ve zlem, jsem rad, ze neni v Praze jen ZE.

2.3.2015 13:55
spidy

XXX.XXX.244.254

Jasne normalni je si dat datum jiny nez ZE a treba jina burza v CR jenze pak si daji dalsi lidi terminy a uz se to krehe CR je proste mala! dalsi vec je ze ne kazdy termin jim pronajemce schvali.

Aztek

2.3.2015 16:00
Aztek

XXX.XXX.23.100

Snad vsechny terminy burz jsou znamy na zacatku roku. Nevidim problem dat pronajimateli nekolik terminu a vybrat co se hodi obema stranam. To uz je ted jedno :)
Jen pisu svuj nazor, jak by se to mohlo delat. Minusy jsou mi jedno :D

3.3.2015 10:54
jarda59

XXX.XXX.205.178

V Čechách a na Moravě je cca.10 pravidelných burz, takže se nějaké boudou bohužel pravidelně krýt.

Aztek

3.3.2015 15:16
Aztek

XXX.XXX.23.100

Otazka znela jestli terrabazar stoji za to. Dle meho cisteho svedomi jsem mymi prispevky chtel naznacit, ze ne. Jsou v CR i lepsi burzy a v Praze taky.
Pokud tam nekdo jde koupit cvrcky a holata, tak uz tam konecne jsou k sehnani. Na Novodvorske, i kdyz jsem tam byl rano brzy se mi to z cca 5 navstev podarilo 2x.
Tak peace a mnoho chovatelskych uspechu.

4.3.2015 09:23
vipers.africa

XXX.XXX.242.210

Aztek: asi od burzy čekáš něco jiného, než já. Pokud bych měl takto srovnávat burzy, tak řeknu, že Živá Exotika je zase o velkých frontách, špinavých záchodech a tlačenicích... Pokud si chci pořídit nějaká zajímavá zvířata, tak zajímavý bývá spíše Hamm či Houten - to je naprosto neporovnatelné.

Osobně je pro mne Terrabazar místo, kde se setkávám s kamarády, se kterými nás spojuje láska k plazům a obojživelníkům a chovatelský zájem o ně. Sice si pokaždé beru nějaké peníze na víc než kafe a krmné hlodavce, ale spokojeně odjíždím domů i v případě, že si nic nedovezu (což bylo zatím vždy). Pokud tam někdo jede s tím, aby si pořídil hroznýše, užovku, agamu vousatou či chameleona, tato zvířata sežene.. Také jsem zde popisoval historii Terrabazaru - nikdo nemůže čekat, že ze dne na den vyroste konkurence Exotiky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík