Dendrobates, pralesničky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2015 19:23

Ahojky, chtěla bych si založit své první terárko, koupila jsem 30x25x25cm, do toho bych chtěla ty úplně základní dendrobatky - tak 2-3 kusy. Chtěla bych se zeptat raději na zkušenosti lidí co je chovali/chovají.. sice mám načteno, ale není nad osobní zkušenosti.. Jak moc jsou náročné, náchylné? Na co si dát pozor a kde je vybrat-na burze?
Děkuji moc.

23.3.2015 19:50
tom czech

XXX.XXX.45.33

Koupit nejlépe od chovatele, nebo na burze, pozor si dát hlavně na hubené, či polehávací žabky. Terárko je dost malé, snad pro pár vitatusek by šlo.Náchylné snad jen na vysokou teplotu a náročné ? Nevím jak to myslíte, ale vyžadují alespoň 3 X do týdne potravu a porosit, udržet nějakou teplotu, ale to je to nejzákladnější, na netu je toho všude dost.

23.3.2015 20:37

Tak nakonec jsem vzala terárko větší, měla jsem ho ´jen zamluvené ale po přečtení že žabky jsou spíš zemní jsem vzala 50x35x25, což už je kapánek větší.. šlo mi jen o to jak jedince vybírat a jak jim udělat nejlepší prostor k žití - hodně mechů, misku s vodou, nějaké hustější popínavé rostlinky?...

11.4.2015 13:06
lukasbiker

XXX.XXX.37.12

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že pralesničky nijak zvlášť náročné nejsou. Krmit minimálně obden, potravu obohacovat vitamíny a minerály. Jinak krmím hlavně octomilkami, ale dají se použít i zrnokazi, mikro crčci, chvostoskoci, mšice. Miska s vodou je málo, ideálně je mít na dne štěrk skoro celý ponořený ve vodě. Mechy jsou super, ale pozor na různé breberky. Z těch popínavých rostlin je super například Ficus pumila a fajn jsou i nějaké bromélie, rády se v nich schovávají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík