Dobrý večer.
Jsem jeden z několika chovatelů této barevné mutace...ano ceny určitě půjdou dolů, ale neviděl jsem v Německu, že by tamní chovatelé, měli ceny Tessery nižší - viz.někteří němečtí chovatelé:
http://www.snakecanyon.de/abzugeben/kornnattern.html
http://www.snakeguy.de/abzugeben_unterteilung_corn.htm
http://www.srcorns.com/pricelist.html
Anebo můžete zadat - http://www.terraristik.com/tb/list_classifieds.php
a do vyhledavače zadat Tessera...
Pro "michalicek1968" - pokud si myslíte, že neakceptujeme skutečnost že jde "jen o guttky" - proč jste si je nedovezl jako my před 4 lety a jako novinku nekoupil mládě za 12.000, -
Až budete někdy chtít chovat nějakou novinku a množit ji a nebudete se dívat, kolik to stojí, jako většina amatérů, pak dospějete v chovatele...(y)
A to Vám přeji...
jh
napsal(a):
Dobrý večer.
Jsem jeden z několika chovatelů této barevné mutace...ano ceny určitě půjdou dolů, ale neviděl jsem v Německu, že by tamní chovatelé, měli ceny Tessery nižší - viz.někteří němečtí chovatelé:
Pro "michalicek1968" - pokud si myslíte, že neakceptujeme skutečnost že jde "jen o guttky" - proč jste si je nedovezl jako my před 4 lety a jako novinku nekoupil mládě za 12.000, -
Až budete někdy chtít chovat nějakou novinku a množit ji a nebudete se dívat, kolik to stojí, jako většina amatérů, pak dospějete v chovatele...(y)
A to Vám přeji...
No chov gutiek a ich nakup za 12 000czk ( za mnoho zvierat bezna cena, pripadne zlomok ceny) este z nikoho chovatela neurobilo. Moj nazor je ze chov tychto farbiciek, ako aj vsetkeho mozneho uz je na ustupe, urcite klesa dopyt!
Staci byt v Hamne a ubera sa to tymto smerom..co je podla mna logicke, trh je presyteny.
S istotou budem tvrdit, ze vacsina uz chovatelov ktorych spominate, nepotrebuje chovat farebne varianty gutiek, emplepharov,..a matery o ktorych pisete a ktory su vasi hlavni odberatelia a zakaznici su uz nasyteni.
jh
napsal(a):
Nikde som nepísal, že cena zvierata urobí z človeka chovateľa, ale že niekto rieši cenu...to je to samé, ako prečo kupovat regiusku za 4500€, ked mi ju dovozcovia predaju za 650Czk
A mimoto do Hammu chodím 3x do roka...
Samozrejme ze riesia, opakujem kupa gutatky za 400eur chovatela z nikoho neurobi, aj keby kupil gutku za 1000,2000eur a pod.
Regius? Je to to iste ako gutka..vsetko to upada, zaujem viac a viac upada..
Dokonca aj xxx, ved vy uz viete kto asi do Hammu z USA prestane chodit a predavat uplne.
3x? A? Ja 4x, tolko krat je Hamm v roku. Ktoru vynechavate?
Nikdy som nebol vyznavac farbiciek, no faktom ostava upadok zaujmul. Stale tvrdim ze je tu mnoho prirodnych a cenenych druhov zvierat, co ma zatial tesi.
Ako citam, tak citam...tu to vidim.
Kazdy chovatel bude riesit aj cenu, ked mu pride prehnana..
Ak nie je ochotny dat "za to" urcitu sumu, cenu bude riesit, tym sa nikto od chovatela a amatera, petkara.. neodlisuje, je to blbost.
jh
napsal(a):
Hamm vynechávám, ked nemám čo predať ..
Ano, prírodných a cenených druhov je veľa, pre opravdového chovateľa...já tiež mám niekolko druhov v chove, ale v živote som neriešil cenu...buď sa mi zviera páči a dám cenu, ktorý chovateľ chce alebo cenu nerešpektujem a nekúpim...
Hej..a kedy vynechavate? Ktoru? Ja nevynechavam ziadnu, stale je dovod tam ist. Podla mna je pre vas nove zistenie ze je 4x v roku! A skor nas tu trosku zavadzate nepresnymi info, slusne to tak nazvem. "Opravdovy" chovatel je aky? Opatovne trosku mimo nazor..
Aj ked kupujem zvierata aj za par tisic eur, cenu stale riesim.
Pokud nevynecháte ani jednu, tak je to vaše věc.Důvod, abych tam jezdil na každou, tam určitě není...Pokud nemám co nabídnout, tak tam jezdit nemusím a abych viděl pořád dokola stoly regiusek, agam, ciliátu, tak to opravdu ne - sám jste to napsal.A pokud do chovu něco opravdu potřebuji, tak většinou si to vykomunikuji přes email nebo FB.
Pokud nevíte, kdo je chovatel, tak to je smutné...
Ale dotaz tady byl úplně na něco jiného a na to jsem se snažil odpovědět...
jh
napsal(a):
Dobrý večer.
A to Vám přeji...
Myslím, že chovatel jsem a to nemusím zrovna fandit barevným guttátám. Proč jsem si je nedovezl? Protože v nich nevidím takový potenciál jako vy a takové peníze bych za ně nikdy nedal (to neplatí např. u Morelia viridis). Jen jsem napsal, že ceny jsou dle mého zbytečně vysoké což potvrzuje skutečnost, že když se brodíte v Hammu mezi regiuskami, ciliáty...tak ve stejném množství i užovkami. Rozumím tomu, že když jste na začátku musel hodně investovat, tak s nelibou sledujete upadající zájem, ale to, že koupíte předraženou užovku z vás chovatele nedělá a naopak to, že ji nekoupíte neznamená, že jste začátečník! Také bych chtěl jako vy najít idioty kteří nehledí na cenu a stále prodávat Boa v albinu za 20tis, protože rodičovský pár stál 70tis. A protože každý hledí na cenu a těch 20 litrů mě za albína nikdo nedá, tak to mám chápat tak, že tu nejsou žádní chovatelé? Píšete rychleji než myslíte, ale to se občas stane každému z nás.
michalicek1968
napsal(a):
Myslím, že chovatel jsem a to nemusím zrovna fandit barevným guttátám. Proč jsem si je nedovezl? Protože v nich nevidím takový potenciál jako vy a takové peníze bych za ně nikdy nedal (to neplatí např. u Morelia viridis). Jen jsem napsal, že ceny jsou dle mého zbytečně vysoké což potvrzuje skutečnost, že když se brodíte v Hammu mezi regiuskami, ciliáty...tak ve stejném množství i užovkami. Rozumím tomu, že když jste na začátku musel hodně investovat, tak s nelibou sledujete upadající zájem, ale to, že koupíte předraženou užovku z vás chovatele nedělá a naopak to, že ji nekoupíte neznamená, že jste začátečník! Také bych chtěl jako vy najít idioty kteří nehledí na cenu a stále prodávat Boa v albinu za 20tis, protože rodičovský pár stál 70tis. A protože každý hledí na cenu a těch 20 litrů mě za albína nikdo nedá, tak to mám chápat tak, že tu nejsou žádní chovatelé? Píšete rychleji než myslíte, ale to se občas stane každému z nás.
Tu musim suhlasit s niekolkymi nazormi:
1. Ze Hamm, Houten,..su presytene farbickami ako su gutatky, eublepharusy,..je jav, ktory zial je tu a jedine co cloveka moze tesit je upadok zaujmu a tym padom sa to postupne bude vytracat, no asi pomali. No velky predajca farebnych reticulatusov, regiusiek a pod. z USA pre skoro nulovy zaujem asi prestanie do Hammu lietat.
2. Kazde zviera ma urcitu realnu hodnotu a to urcije dopyt, obcas to "chovatelia" prestrelia s cenou a idu dole aj o 70-80% z hodnoty v priebehu roka, konkretne toto som videl u guttat, kedze sa nepredali v Hamme za 3500€, dalsiu burzu boli za 2000€, naposledy tie iste zvierata za 1000€.
3. No pravdou ostava, kazdy ma nejaky zamer, smer, zaujem v chove, tieto farebne veci su vacsinou komercne mnozenie, co zas osobne neodsudzujem, preco nie. No tvrdit ze len chovatel u toho tu neriesi cenu, je vo vasom prispevku presne zhrnute, "Pise rychlejsie, ako..".
Podobne je to s navstevou Hammu, trikrat tam je..
No podla mna sa tam chodi: a.) bud som tam stale, b.) bud pravidelne c.) alebo jar-jesen, no 3x je divny a nesediaci pocet. Asi mu nejaky termin "unikol".
4. Obdoba je to pri formach constrictorov ( napr. Cay Caulker, tarahumara,.. ), kde ich tiez nie je vela, skor opacne a padli na mene ako polovicu, dopyt to znova zariadil.
5. Poznam aj spickovych teraristov, co chova zvierata max do 500-700eur/kus a budem tvrdit ze je to dobry chovatel, no za guttatku by tiez nedal viac ako 50€, ja osobne ani 20€. Proste guttata je had, ktory bol, je a bude vhodny pre zaciatky v teraristike a tu to asi ani cena nezmeni. Jeden z druhov hadov pre zaciatocnikov.
6. A cena? Aj ked kupujem zvirata za par tisic eur, cena ma vzdy bude zaujimat a ked je priestor na dohodu, vzdy sa o nej proste jedna pri predaji.
Proste zaverom, kazdy si v chove najde to svoje, oblast svojho zameru a uz otazkou je, co je a co uz nie je ochotny proste dat za zvierata, pripadne aka je moznost diskusie o cene, to tu bolo, je a bude..
Hold aj chybny nazor, tvrdenie je nazor a forum na diskusiu, no proste niektore postoje a nazory ludi su mimo..
Proč je cesta 3x ročně do Hammu divný počet?Znám lidi, kteří jedou jen na podzim, jiní na každý termín.Jiní jeden rok 3x, další jednou.Každý tam asi jede, jak mu to momentálně vyhovuje.Je to celkem kus cesty a jet tam jen tak na kukačku asi moc smysl nemá.
Když se mi cena za zvíře nelíbí, tak holt nekoupím.Nebo můžu jet pro levnější do Německa, strávit půl víkendu v autě a třeba se tam nechat okrást.
mana
napsal(a):
Proč je cesta 3x ročně do Hammu divný počet?Znám lidi, kteří jedou jen na podzim, jiní na každý termín.Jiní jeden rok 3x, další jednou.Každý tam asi jede, jak mu to momentálně vyhovuje.Je to celkem kus cesty a jet tam jen tak na kukačku asi moc smysl nemá.
Když se mi cena za zvíře nelíbí, tak holt nekoupím.Nebo můžu jet pro levnější do Německa, strávit půl víkendu v autě a třeba se tam nechat okrást.
Ano, ved o tom pisem. Mat vyjadrenie " V Hamme som 3x v roku je divne", urcite by som napisal som tam skoro kazdu burzu ( podla potrieb) pripadne kazdu ( dovod jasny, stol na dalsiu burzu..), alebo dvakrat v roku ( jar-jesen su najsilnejsie), no 3x ?
Urcite tam kazdy jazdi podla vlastneho modelu, no nepoznam nikoho co tam ide podla vzorca 3x! Podla mna znalec, ktoremu unikol fakt ze je aj decembrova, kedze neodpovedal ani na otazku ktoru presne vynechava. Mimo inych nazorov ktore su mimo.
O cenach sa mi nechce dookola polemizovat, vyssie som uviedol vsetko podstatne.
radiata
napsal(a):
Ano, ved o tom pisem. Mat vyjadrenie " V Hamme som 3x v roku je divne", urcite by som napisal som tam skoro kazdu burzu ( podla potrieb) pripadne kazdu ( dovod jasny, stol na dalsiu burzu..), alebo dvakrat v roku ( jar-jesen su najsilnejsie), no 3x ?
Urcite tam kazdy jazdi podla vlastneho modelu, no nepoznam nikoho co tam ide podla vzorca 3x! Podla mna znalec, ktoremu unikol fakt ze je aj decembrova, kedze neodpovedal ani na otazku ktoru presne vynechava. Mimo inych nazorov ktore su mimo.
O cenach sa mi nechce dookola polemizovat, vyssie som uviedol vsetko podstatne.
To jste poměrně přesně vystihl. Neco mu trochu uniklo a spíš kluk kecá.
Člověka, se kterým si píšeš osobně znám a holt tam jezdí takto.Věř, že bývá i na prosincové, březnové, červnové nebo zářijové.Jede prostě tehdy, když mu to vyhovuje.Když z nějakého důvodu nejede, tak mu tam nebo zpátky občas nějaké zvířata dovezu.Já tam jezdím pokaždé a vůbec se nedivím, že tam někdo nejezdí 4x ročně.
Tak úplně nevím, ale zadavatel se nedozvěděl nic mimo předražených nabídek z Německa které nám tu prezentoval JH (prodávají se loňská zvířata protože není zájem) a vysvětlení jeho kamaráda, který píše proč JH jezdí jen 3x ročně. Zadavatele asi fakt nezajímají vaše původní náklady na váše chovu užovek, ale aktuální letošní ceny. Takže pokud se za ně nestydíte, tak napište letošní tessery budou: Tessera...?, amelano Tessera...?, anery Tessera...?, snow Tessera...? Jen se pochlubte s aktuálním ceníkem a nemlžte blbostma. Pokud nemám odpověď k tématu, tak je lepší se nevyjadřovat. Opět jen můj názor