Chameleon jemenský - osvětlení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2015 10:36
allos94

XXX.XXX.110.92

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jaké používáte pro chameleona osvětlení, resp. jakou watáž. Mám 2 měsíčního samečka a mám ho ve velkém teráriu, kde mám žárovku Exo Terra Daylight 75 W. Poslední dobou mi přijde (hlavně změnou počasí venku) že je v teráriu větší teplo než by mělo . Uprostřed terária se teplota pohybuje okolo 30°C. Chamík se teda drží spíše ve spodní části terária schovaný ve stínu za ibiškem. Mám ho 2 a půl týdne, tak si nejsem jist, jestli je to tím teplem nebo jestli se jen schovává jelikož si ještě pořádně nezvyknul na nové prostředí . Proto se chci zeptat jakou watáž používáte? Bude stačit ta samá žárovka akorát o watáží 50W?

Děkuji za odpověď :)

Allos.

10.7.2015 13:04
elisak

XXX.XXX.243.151

Kupte si obyčejný bodový žárovky různých watáží a podle potřeby je měňte, samozřejmě že bude v teráriu tepleji, když se zvedne teplota v místnosti. Jinak podle fotek tam máte i nějaký UVB kompakt, ale nevidím zářivku na dosvícení, ta je taky potřeba.

10.7.2015 14:13
allos94

XXX.XXX.110.92

elisak napsal(a):
Kupte si obyčejný bodový žárovky různých watáží a podle potřeby je měňte, samozřejmě že bude v teráriu tepleji, když se zvedne teplota v místnosti. Jinak podle fotek tam máte i nějaký UVB kompakt, ale nevidím zářivku na dosvícení, ta je taky potřeba.

Možná je to blbý dotaz, ale bodová výhřevná žárovka, která má i určitou intenzitu světla na dosvícení nestačí? :/ Mám tam bohužel jen tyto 2 lampy...

10.7.2015 14:25
elisak

XXX.XXX.243.151

Nestačí má špatnou barvu světla. Ta bodovka od Exoterry je stejná jako obyčejná bodovka, jen je několikrát dražší. Je třeba zářivka s teplotou světla kolem 6500K občas jí značí jako "studená bílá".

10.7.2015 18:22
loraena

XXX.XXX.248.78

allos94 napsal(a):
Možná je to blbý dotaz, ale bodová výhřevná žárovka, která má i určitou intenzitu světla na dosvícení nestačí? :/ Mám tam bohužel jen tyto 2 lampy...

Dokoupit zářivkové těleso a jednu zářivku není zas tak velká investice, navíc to skoro nic nežere. A ten UVB kompakt by bylo dobré spustit o něco níž, hlavně když říkáte, že chamík je spíš dole, tam totiž už UVB vůbec nedosáhne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík