Krajta královská - začátečník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jjkhjb

26.9.2015 15:32
jjkhjb

XXX.XXX.82.248

Dobrý den. Cca před měsícem jsem si pořídil K. královskou, samozřejmě jsem si o ní vše přečetl a poptal se. Žije si dobře, jsou jí teprv 4 měsíce. Chtěl bych se zeptat, jestli krajty žerou cvrčky..Přečetl jsem si že řere jen hlodavce tak jsem jí dal nedávno holátko a vše v pořádku. Jen mi ve zverimexu řekli, že si tam lidé choděj kupovat 3 krabičky jen pro hada.. Ta jestli se to týká všech nebo ne? A taky mám problém s teplotou v teráriu, všude se píše, že potřebuji až 33 stupnu, což tam moje krajta určitě nikdy nemám. Občas terárium rosím, občas jí tam pustim žárovku.. Zásadně je ale chovaná v pokojové teplotě, a nezdá se že by měla problém. Prosím o vaše rady, abych jí tím třeba neubližoval, to bych stím samozřejmě něco dělal. Děkuju.

26.9.2015 18:27
python

XXX.XXX.197.225

Dobrý den,
krajty královské jsou výhradně masožravci a žerou pouze hlodavce přiměřené velikosti. Hmyz v žádném případě.4měsíční krajta zvládne bezproblémů dospělou myš, nebo malého potkánka. Holata jí vůbec nedávejte. Jsou pro ní moc malá.
Vše o chovu si můžete přečíst na mých stránkách http://www.pythonsott.cz/Chov.html
Pokojová teplota v žádném případě NESTAČÍ !

jjkhjb

26.9.2015 21:51
jjkhjb

XXX.XXX.82.248

A kolika wattový ten kabel? Jinak děkuji za odpověď.

27.9.2015 07:37
ejom

XXX.XXX.198.244

Zdravím, já použil tuto topnou fólii http://www.bbelektro.cz/ultratherm-viv-mat-15-topna-folie-274x276cm-15w-230v/d-86200-c-3511/ společně se žárovkou a těch 33 tam mám bez problémů.

27.9.2015 10:46
loraena

XXX.XXX.248.78

ejom napsal(a):
Zdravím, já použil tuto topnou fólii http://www.bbelektro.cz/ultratherm-viv-mat-15-topna-folie-274x276cm-15w-230v/d-86200-c-3511/ společně se žárovkou a těch 33 tam mám bez problémů.

Ještě je vhodné doplnit, že k topné folii patří termostat. Používám stejný typ, jen větší. Já mám topnou folii pod terárkem v místě, kde je úkryt, teplota je tam 33. Zbytek terárka je bez vytápění, pač máme pokojovou teplotu 27, ale jinak se to dá dohnat nějakou žárovkou, wattáž dle velikosti terárka.

Jen mě trochu zaráží, když jste si vše přečetl, proč ji chováte při pokojové teplotě? Při pořízení zvířete je potřeba nejpre zařídit terárium, otestovat ho v provozu bez zvířete a až pak tam nějaké zvíře dát.

A co se týče krmení, myší holata jsou opravdu k ničemu, to je moc malé i pro čerstvě vylíhnutou krajtu. Potkaní holata, případně trochu odrostlejší, se mi osvědčili, had s tim nemá práci a je to dost velké, akorát se to nesežene ve zveráči, musíte najít chovatele v okolí. Jinak je taková obecná poučka, když nevíte, jakou zvolit velikost potravy, tak potrava by měla mít v obvodu stejně nebo 1,5x násobek jako had v obvodu v nejsilnějším místě.

A ještě na závěr, prosím nenechte si radit ve zverimexu. Hlavně pokud se jedná o petcenter a podobné. Ve zverimexu vám nacpou produkty, které nepotřebujete a naopak vám neřeknou, co doopravdy potřebujete, platí to o všech zvířatech. Zvířata ve zverimexu, ať už andulky, potkani, hadi, ještěrky jsou většinou chovaná v nevhodných podmínkách a mají velkou úmrtnost. Jakýkoliv dotaz můžete dát sem, nebo na jiné forum, případně si vyhledat chovatele ve vašem okolí.

27.9.2015 20:43
davidek22

XXX.XXX.4.90

jjkhjb napsal(a):
Dobrý den. Cca před měsícem jsem si pořídil K. královskou, samozřejmě jsem si o ní vše přečetl a poptal se. Žije si dobře, jsou jí teprv 4 měsíce. Chtěl bych se zeptat, jestli krajty žerou cvrčky..Přečetl jsem si že řere jen hlodavce tak jsem jí dal nedávno holátko a vše v pořádku. Jen mi ve zverimexu řekli, že si tam lidé choděj kupovat 3 krabičky jen pro hada.. Ta jestli se to týká všech nebo ne? A taky mám problém s teplotou v teráriu, všude se píše, že potřebuji až 33 stupnu, což tam moje krajta určitě nikdy nemám. Občas terárium rosím, občas jí tam pustim žárovku.. Zásadně je ale chovaná v pokojové teplotě, a nezdá se že by měla problém. Prosím o vaše rady, abych jí tím třeba neubližoval, to bych stím samozřejmě něco dělal. Děkuju.

Předpokládám, že si tady děláš srandu. Nikdo přece nemůže být tak debi..í a cpát regiusce cvrčky, občas jí posvítit a velmi zodpovědně ji utýrat při pokojové teplotě! Zvláště, když si vše předem načetl a nastudoval. Šupni ji do zavařovačky, tam je prostor minimální a bez problémů si ho zadýchá na požadovanou teplotu

Přidejte reakci

Přidat smajlík