Sestavuji si skupinu obrováků a chtěl bych poradit, zda do terária průběžně mohu přidávat nová mláďata. Vím, že u dospělé skupiny to může být problém, ale tady jde max o dorostence cca 15cm i s ocasem. Má představa je taková, že budu postupně nakupovat barevně odpovídající mláďata (tak 8ks) a všechny průběžně přidávat do nádrže 40 - 40 - 60v dokud nebude rozeznatelné pohlaví. Pak vytvořím skupinu 1,3 a ta půjde do finálového terária. Děkuji za názory.
Dle mého by to neměl být problém, ale obrováky jsem měl už před x lety, takže tenhle názor berte s rezervou. Důvod, proč jsem přispěl ne příliš fundovanou odpovědí je ten, že i mě zajímá odpověď a tímhle nenechám téma zapadnout. Jinak zkuste dát dotaz na jiné stránky, protože sem už evidentně chodí jen rýpalové, případně "chovatelé" regiusek kteří je krmí hmyzem.
Taky by mě odpověď velmi zajímala. Teprve zařizujeme terárium, ale chtěli bychom dvě samice. Pohlaví se ale určuje špatně, proto nevíme, jak to máme udělat. Zda koupit jedince a podle toho, co to bude k němu koupit dalšího. Ale bojíme se, že toho druhého nepřijme. Nebo koupit hned dva. Tady se ale bojíme toho, že budeme mít pár, samici a samce. To nechceme.