Chameleon pardálí ocas

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2016 18:41
moloch

XXX.XXX.102.254

Zdravím nedávno jsem si pořídil od chovatele samečka chameleona pardálího vše proběhlo ok.Ničeho jsem si nevšiml dnes jsem si chamíka vzal na ruku a všiml si zvláštního zakončení na ocasku. Nevíte co by to mohlo být?

evan

17.2.2016 22:00
evan

XXX.XXX.39.166

Nevím, co mám vidět - je prostě pomalu zúžený do špičky, u kloaky naopak vyboulený (samec) a po celé délce zespodu tak trochu přilnavý. Chameleon když odpočívá, třeba spí, tak má ocásek většinou celý srolovaný do úhledné placaté spirály, takže si to u toho svýho zkontroluj, jestli to taky umí a nevidíš nějakou deformaci, nebo jizvu nebo bolavý místo.

Chameleon umí ocas držet buď rovný jako pravítko, nebo stočený, myslím, že na fotce se prostě snaží konec ocasu obtočit kolem ruky, aby se přidržel stejně jako někdy větve. Když mu ho protáhneš mezi prsty, jako bys ho chtěl narovnat až ke špičce, tak se s tebou většinou přetlačuje a kroutí ho jaksi natruc - to je to, co řešíš? Jemeňák, kterýho máš na profilový fotce, má ocas úplně stejně stáčivej. Je důležitý zvíře občas prohlídnout, nebo půjčit ukázat zvědavým návštěvám, aby měly poučení, ale to zvíře na to bude mít bezpochyby názor, že čím míň často, tím líp, takovýhle vyrušování a potupný ošahávání a obtěžování, takže s mírou, jo?

17.2.2016 22:04
montium

XXX.XXX.159.149

Normálně má na špičce ocasu strup od zranění(pokousání).

18.2.2016 10:52
moloch

XXX.XXX.102.254

Ale já v teráriu nikoho jiného nemám nevím jak by se to mohlo stát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík