Dobrý den, nevím zda to někdo víte, ale zajímalo by mě zda mají hadi hmatovou paměť(díky jazyku), myslím to tak ze když ho mám několikrát v ruce a on si mě jazykem ohmatá a vezmu si ho třeba za týden, tak jestli pozná že už u mě byl nebo ne? A ještě by mě zajímalo (slyšel jsem že hadi z nás vyvstávají negativní energii, tak zda taky poznají jestli se jich bojíme, zda se mají bát oni a nebo že ho mam jako kamaráda (něco jako psi že vycítí z lidi strach) moc děkuji.
Had jazykem nehmatá, ale čichá. Hadi pravděpodobně nerozlišují jednoho člověka od druhého. Prostě si časem zvyknou, že člověk není hrozba a pak jsou při manipulaci vklidu, ale že by měli svého "páníčka" raději než jiné lidi, to asi těžko. Ohledně negativní energie se nebudu vyjadřovat, na takové věci opravdu nevěřím. Psi z lidí vycítí strach protože umí dobře číst naši řeč těla a také cítí látky, které při strachu vylučujeme.
Obecně bych ti poradila, ať nepřeceňuješ hadí inteligenci, jsou to opravdu jednoduchá zvířata a lidé mají sklony jim přisuzovat vlastnosti nebo chování, kterého vůbec nejsou schopni.
Souhlasím s Loreanou.O hadecch se tvrdí spousta nesmyslů.Ta "negativní energie" je ukázková .Jediné v čem si dovolím oponovat je to rozeznávání lidí.Na mne hadi v mém chovu reagují přeci jen jinak než na ostatní členy domácnosti.Ne že by mne mněli radši, ale protože mne mají spojeného s krmením.Kamarád měl v chovu dost nervozní Boigy denrophily.Byl to velkej rozdíl když přistoupil k terárku on a když já.
nuty
napsal(a):
Souhlasím s Loreanou.O hadecch se tvrdí spousta nesmyslů.Ta "negativní energie" je ukázková .Jediné v čem si dovolím oponovat je to rozeznávání lidí.Na mne hadi v mém chovu reagují přeci jen jinak než na ostatní členy domácnosti.Ne že by mne mněli radši, ale protože mne mají spojeného s krmením.Kamarád měl v chovu dost nervozní Boigy denrophily.Byl to velkej rozdíl když přistoupil k terárku on a když já.
Já osobně mám taky pocit, že muj pach had pozná.. no ale co jsem na toto téma zkoušela hledat informace, tak všude spíš píšou, že ne. Prý had nemá ten správný druh inteligence, aby lidi rozeznal. Docela by mě zajímalo, jestli je na to nějaký výzkum.