Chameleon jemenský - chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2016 17:15
Kacule15

XXX.XXX.117.55

Ahoj,
prosím mohl by mi někdo poradit ohledně změny chování Chameleona jemenského? Máme prcka, kterému jsou zhruba 3 měsíce. Celou dobu byl úplně ok. Chodil ven, nechal se hladit a byl v pohodě. Včera byl opět na své oblíbené kytce, kam se vždy zavrtá a já jsem ho šla vzít a dát do terária. Ještě jsem ho měla chvilku na ruce a zničeho nic se začal nafukovat a otevírat tlamu, tak jsem ho dala do terária.
Dnes jsem ho chtěla dát opět dopoledne ven, zatím ho vyndaváme přes tyčku na kterou si vleze a on se opět začal nafukovat a kousnul do ní. Jinak, když je v teráriu tak je v klidu na větvy a má světlounkou barvu. Jakmile se terárko otevře tak se začne schovávat atd.

Máte někdo podobnou zkušenost? Nemohl by jste mi někdo poradit co s ním? Mám mu dát nějaký ten den čas?

Díky moc za jakékoli info.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2016 17:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kacule15 napsal(a):
Ahoj,
prosím mohl by mi někdo poradit ohledně změny chování Chameleona jemenského? Máme prcka, kterému jsou zhruba 3 měsíce. Celou dobu byl úplně ok. Chodil ven, nechal se hladit a byl v pohodě. Včera byl opět na své oblíbené kytce, kam se vždy zavrtá a já jsem ho šla vzít a dát do terária. Ještě jsem ho měla chvilku na ruce a zničeho nic se začal nafukovat a otevírat tlamu, tak jsem ho dala do terária.
Dnes jsem ho chtěla dát opět dopoledne ven, zatím ho vyndaváme přes tyčku na kterou si vleze a on se opět začal nafukovat a kousnul do ní. Jinak, když je v teráriu tak je v klidu na větvy a má světlounkou barvu. Jakmile se terárko otevře tak se začne schovávat atd.

Máte někdo podobnou zkušenost? Nemohl by jste mi někdo poradit co s ním? Mám mu dát nějaký ten den čas?

Díky moc za jakékoli info.

Jestli chcete něco na mazlení, pořiďte si kočku nebo prostě jiné zvíře než chameleona. Plazi nejsou tahací plyšáci. Pokud mají v teráriu správnou teplotu a vlhkost a tak, tak jsou nejspokojenější tam a fakt není jediný důvod je tahat ven, pokud není potřeba třeba vyčistit nebo tak.

6.5.2016 18:17
Kacule15

XXX.XXX.117.55

Děkuji za inteligentní odpověď a radu.

7.5.2016 00:12
tarantel

XXX.XXX.50.140

Bodlinka má ale pravdu, toto je naprosto normální chování chameleona. To není zvíře na tahání ven z terária. Měla byste si něco nastudovat o zvířeti, které máte doma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík