Hadonos

XXX.XXX.125.72
Ahoj potrebuju poradit s postupem krmeni krajty. Koupil jsem pred par dny krajtu kralovskou 5 let starou a odmitla mi vcera jak mys tak i mensiho potkana. Puvodni majitel tvrdi ze zrala kazdej tyden 5 mysi a bez problemu. Prostredi ma myslim si ok...32 stupnu v nejteplejsim bode a pod 28 v nejchladnejdsim... ma i ukryt ale casto se schovala pod patro ve 3D pozadim. Jen se vyhyba teplu (pod skrysi ma tepelnou folii ale stejne se ukryva mimo tuhle zonu) tim padem kdyz ji vezmu do ruky tak je dost studena a pres den smotana. Az na vecer zacne lozit. Poradite s postupem? Diky.
sphynxboa

XXX.XXX.7.2
Tak za prvé - nekupuj údajnou pětiletou krajtu. je dost možné, že jí majitel dal pryč skrz půsty
za druhé - ne krajtu co jí myšky (ta ti potkana s největší pravděpodobností neveme)
za třetí - změnou podmínek o prostředí může půst držet dlouho velice velice dlouho
dokud nedojde k viditelnému poklesu váhy neřeš to
Pokud šmejdí na noc krm spíš na noc(jsou víc noční lovci)
Zjisti zda krmil živou či mrtvou
teplotu v nejteplejším bodě bych dal i 35
hodně štěstí.
sphynxboa

XXX.XXX.7.2
Ještě se zeptám na velikost terária, a v jakém byla předtím? jestli to nebyl rack(box).
Hadonos

XXX.XXX.125.72
Dal mi na vyber kterou chci takze se nezbavoval tehle konkretne. To mam v planu za nakou dobu mu dat v krmnym boxu mys na noc a necham ho po tme a asi i odejdu aby mel klid... krmil zivima to vim.32 je povrchova teplota kdyz se trosku zahrabe tak tam bdue mit i vic...
Prave ze predtim byl ve velkym terarku a ja ho mam v 80x40x50 ale ma delku 120 takze by to melo byt jeste v limitu.
Hadonos

XXX.XXX.125.72
Jen nevim po jaky dobe to mam zkouset aby ji to nak nestvalo ale zas nemuzu toho potkana mit doma moc dlouho aby nevyrostl protoze je uz trosku vetsi a pak by byl mozna problem. Mysi prave muzu mit doma klidne mesic a vim ze pohoda... Leda ji dam ted ty mysi a az zacne jist tak potom zkusit potkany. A po jaky dobe a kolik by jste krmily? nikde to nak presne neni dany.
reakce

XXX.XXX.193.205
Pokud nezačne krajta nějak zásadně hubnout, nijak zvlášť bych to neřešila. Krajty potravu občas odmítají. A to i když jsou ve stejném prostředí.
Dej jí čas, zkus to zase třeba za týden. :).