Zdravím všechny
Dnes mi do krámu přišel klučina, který se byl ptát u konkurence, zda-li mají holátka.
Natož mu řekli, že holátka jsou už celorepublikově zakázána prodávat, protože se to bere jako týrání zvířat.
Je na tom něco pravdy?
Logicky by tak přeci měly být zakázány i myši, potkani, vesměs i králíci či morčata.
Přišla jsem si potom jako pitomec, že by to konkurence věděla a já třeba ne, jelikož je máme na objendávku.. Musím teda uznat, že jim tam radí opravdu ''dobře''. Od chovu chameleonů, po hady.. Smutné.
Nýbrž, jak to tedy je?
PetrSvetr

XXX.XXX.119.246
Pokud prodáváte živá holata, měla by u nich být kojící samice. Takto to mají na burzách (Živá Exotika). Případně prodávejte zmrazená, což ale někteří hadi neberou.
krysak
napsal(a):
Ve zverimexech vidím prodávaná holátka v krabičce bez matky, hladová, mně to teda jako týrání připadá, vám fakt ne?
Ale že by se to zakázalo, o tom jsem neslyšela.
Souhlasím s Vámi. To mi hlava nebere, když někdo chová zvířata, vždy si musí krmivo sám opatřit a skladovat. Tak když mám na hada a pod. musím mít místo i na chov myší. Takové zacházení byť jen s myšími mláďaty je nedůstojné sločastného člověka, který si říká milovník zvířat a chovatel.
aqua zacatecnik

XXX.XXX.132.88
amiš
napsal(a):
Souhlasím s Vámi. To mi hlava nebere, když někdo chová zvířata, vždy si musí krmivo sám opatřit a skladovat. Tak když mám na hada a pod. musím mít místo i na chov myší. Takové zacházení byť jen s myšími mláďaty je nedůstojné sločastného člověka, který si říká milovník zvířat a chovatel.
Koukám znalci. Chcete mi říct, že v přírodě matky myší, myšic, pískmilů a dalších zůstávají s holaty i staršími mláďaty celých 24hodin a že na to, že kojí kolikrát i dvanáct mláďat jim stačí vzduch, že vůbec neodcházejí za potravou a že se rozhodně nevracejí zpět v rámci hodin?
Chápu, mít dva tři dny holata na krámě je holý nesmysl, logicky jsou bez napití dehydrovaná a už to lze za týrání považovat, ale aby nebylo možné jediný den prodávat holata byť bez matky je blbost. U nás kupříkladu prodejce přiveze v pondělí holata na krámky a lidé si je rozeberou do druhého dne (a to je většina zamluvená daleko dopředu).
aqua zacatecnik
napsal(a):
Koukám znalci. Chcete mi říct, že v přírodě matky myší, myšic, pískmilů a dalších zůstávají s holaty i staršími mláďaty celých 24hodin a že na to, že kojí kolikrát i dvanáct mláďat jim stačí vzduch, že vůbec neodcházejí za potravou a že se rozhodně nevracejí zpět v rámci hodin?
Chápu, mít dva tři dny holata na krámě je holý nesmysl, logicky jsou bez napití dehydrovaná a už to lze za týrání považovat, ale aby nebylo možné jediný den prodávat holata byť bez matky je blbost. U nás kupříkladu prodejce přiveze v pondělí holata na krámky a lidé si je rozeberou do druhého dne (a to je většina zamluvená daleko dopředu).
No vidíte a já zas u známé v obchodě viděla holata i pár dní, ležela na skle na pultě a jen se odstraňovaly mrtvolky. Pan majitel si to tak přál. Pokud si holata v obchodě objednám, přijdu si pro ně ten den a hned zkrmím, chápu, pokud je s nimi humálně zacházeno. Jenže ono se to ne všude děje a o tom to je.
Seroš

XXX.XXX.161.10
amiš
napsal(a):
No vidíte a já zas u známé v obchodě viděla holata i pár dní, ležela na skle na pultě a jen se odstraňovaly mrtvolky. Pan majitel si to tak přál. Pokud si holata v obchodě objednám, přijdu si pro ně ten den a hned zkrmím, chápu, pokud je s nimi humálně zacházeno. Jenže ono se to ne všude děje a o tom to je.
To je ale problém konkrétního prodejce a nevidím důvod, proč by to měl někdo paušalizovat. Máte s tím u tohoto prodejce problém? Řešte to s VS. On se každý vyprázdní na kdejaké diskusi, ale skutek utek. Buďte hrdina a holt s tím něco udělejte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Vzhledem k tomu že holata se na burzách vyprodala bez problému a když ne byla zabita a zamrazena nevidím průser v tom proč na burzách ne, pokud jsou v čistých hoblinách v teple a kupec si je hned odnese... A ne každej může doma krom jednoho malýho háděte mít i dvacet myší aby měl dost holat. Ten smrad je neuvěřitelnej.