Dobrý den, dnes jsem si koupil chameleona, mám ho bohužel ve skleněném teráriu, což jsem slyšel že je špatné z důvodu toho, že by viděl sám sebe, a stresoval se, s tím zatím problém nemám, spíš když jsem mu dával cvrčky, tak se díval přímo na něj, pak otočil hlavu, a jazyk vystřelil do skla...hledal jsem všude, našel jsem že třeba netrefuje kořist, nebo nestřílí jazyk, tenhle ale kořist někdy normálně chytí ( prvních cca 5 cvrčků) a ty ostatní jen pozoroval, pak otočil hlavu a střelil do skla..Děkuji za rady :).
evan

XXX.XXX.1.190
Ahoj, tvůj problém bych chtěla mít - jmenuje se nový a moc moc čistý sklo normálně vem rozprašovač, nasyp do vody trochu toho vápníku, co jistě chameleonovi dáváš, a terárko zevnitř celý postříkej.udělaj se krásný mapy a chameleon neuvidí nic. Až to terárko nebude tak nový, tak už to řešit asi nebudeš. Zakrytí zvnějšku to neřeší, protože on vidí ten odraz zevnitř. Určitě není dobrý nechat ho často střílet do skla - připadá mi, že si tím jazykem pěkně ostře škubne když se pokusí automaticky tu domělou kořist přitáhnout a zatím drží něco pevnýho.