Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.11.2016 21:14
Wiki420

XXX.XXX.4.128

Zdravím, mám pár dní chameleona, ca 5 a ještě jsem ho neviděl pít, nevím, jestli pije když se nedívám, nebo jestli nepije vůbec..Misku tam nemá, protože jsem čet že oni takhle ani pít neumí, pokud se to nenaučí, kapatko budu dělat nejspíše zítra, rosím mu 2x denně, jednou ráno, celé terarko, jen na něj ne, a večer, čistě jen mokřím listy, aby se z nich mohl napít. Ještě jsem ho ale pít neviděl, myslíte že nějaké to kapatko co bude kapat na nějaký dobře viditelný list pro něj pomůže? Dehyrdovaný snad není, oči vypadají v pořádku, nezapadle, ale močovina je jemně nažloutlá, děkuji za rady. Předem bych se rád vyvaroval nějakým hádkám a podobným věcem co se tady v na příspěvcích začínajících chovatelů objevují :) Přikládám fotku chamíka, mělo by mu být něco okolo 3 měsíců. Cvrčky žere jak utržený :).

2.11.2016 23:24
montium

XXX.XXX.159.149

Pití neřešte, roste max.1 x denně, až bude mít žízeň, tak se napije.
Rozhodně mu nejsou 3 měsíce.

Nick original

3.11.2016 16:03
Nick original

XXX.XXX.22.157

Žízní neumře. Když bude potřebovat, napije se. To rosení opravdu max 1x za den a to ještě opravdu malinko a ne celé terárium. Jestli se Vám nezdá vlhkost vzduchu, tak je to tím, že používáte ty exotera šmejdy, což je jako měřit teplotu a vlhkost stopkama. Jka máte řešené větrání terária? Když sem dáte fotku celého terária, můžme pomoci i s jinými chybami o kterých třeba nevíte. A když se nezačnete hádat Vy tak snad ani ostatní

4.11.2016 09:44
Wiki420

XXX.XXX.34.175

No větrání mám tak ve třetině vrchni části, a ve spodní části nad raseli ou cca 5cm široký pruh pres celou délku přední steny, terárium je velké pouhých 74*45*45 ale už kutim z OSB desek. Děkuji za rady :).

Nick original

4.11.2016 14:58
Nick original

XXX.XXX.22.157

Co by za těch Vašich "pouhých" dali chamíci u jiných začátečníků. To větrání je poměrně slabé, ale když to nebudete přehánět s rosením, tak se nového terárka dožije.Přeci jen Jemen není nejznámější pro své mlžné lesy. V novém teráriu udělejte z mušího pletiva celý strop + pruh dole a klidně dejte ještě více větví. Vlhkost vzduchu regulujte spíše živými rostlinami, než rosením a kontrolujte vlhkoměrem a ne tím barevným kolečkem, které máte teď.

4.11.2016 16:49
Wiki420

XXX.XXX.194.34

Supr, to s tím větráním je mi jasné, S více větvema to mám v plánu určitě, jen mě v tomhle nenapadlo je nějak rozumě umístit...Vlhkoměry mám už obědnané, jeden čistě vlhkoměr, a druhé takové to kombo :) Samozřejmě digi :) Mám v plánu šefleru, a nejspíš ten fikus benjamin něbo tak nějak :) Tady jsem si udělal 3D náměr,74x54x125 (dxhxv).

18.11.2016 21:02
eli22

XXX.XXX.181.33

Wiki420 napsal(a):
No větrání mám tak ve třetině vrchni části, a ve spodní části nad raseli ou cca 5cm široký pruh pres celou délku přední steny, terárium je velké pouhých 74*45*45 ale už kutim z OSB desek. Děkuji za rady :).

Jj, když jsem ještě byla hloupá, také jsme toto terárium od pána koupila. Je na prd! Vhodila jsem ho za měsíc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík