Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
Dobrý den chci si pořídit krajtu královskou a mam pro ni objednane terarium 100 delka,50 šířka,120 výška, co by jste mi poradily na výhŕev ? Popřípadě jakou watáž, chtél bych tam dve zářivky ale asi budu muset dat dolu topnej kamen nebo desku pac mi to asi ty dve zarivky nevytopej xD a jeste jsem se chtel zeptat jestli je to terarium vhodne pro par
Děkuji za odpo.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
kladno
napsal(a):
Proč pro regiusku výšku 120?
Bohatě stačí 50 (60)cm.
Chci aby měla možnost se pořádně prolízt, jelikož mě místo nedovoluje udelat terárko delší než metr tak to vyženu do výšky, kde si bude moc šplhat na polici a ve větví do vysky 120, myslím že to reguiska uvita vic nez kdyby mela do vysky 50 cisel.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
Pitbull1997
napsal(a):
Chci aby měla možnost se pořádně prolízt, jelikož mě místo nedovoluje udelat terárko delší než metr tak to vyženu do výšky, kde si bude moc šplhat na polici a ve větví do vysky 120, myslím že to reguiska uvita vic nez kdyby mela do vysky 50 cisel.
*Regiuska.
Litoria

XXX.XXX.234.142
Pitbull1997
napsal(a):
To si myslíš veľmi zlé! Regius je pozemný had! Pochopil?
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
ejom
napsal(a):
Pokud máš terárium ve vytápěném pokoji, tak stačí žárovka a topná podložka.
Nechápu naco zářivky.
Samozrejme zarovky xD omlouvam se spletl jsem se, vim ze je vtom velkej rozdil ale me se to plete xD.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
Litoria
napsal(a):
To si myslíš veľmi zlé! Regius je pozemný had! Pochopil?
Ano vim, ale ráda splha po vetvich xD a navic tam bude mit tri velky poilce xD je to lepsi nez aby mela vysku 50 xD ja chci hadovy doprat misto a nevadi mi priplatit si za to.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
Rozhodně si myslim ze vyskou 120 nic nezkazim xD.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
ChameleonTonik
napsal(a):
Aspon ze si to myslis.
Nemyslim vim.
Litoria

XXX.XXX.234.142
Pitbull1997
napsal(a):
Nemyslim vim.
Vieš prd, no hlavne ze sa ideš hádať! Terárium na výšku u regiusa je do neba volajúca stupidita. Všetci začiatočníci maju dnes rovnake ego, no vedia o podmienkach chovu veľké nič! Regius zije na zemi, nedplha, nelezie v prírode. Ukrýva sa na zemi, nie na stromoch, policiach. Chápe to tvoj kurací mozoček?
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
Litoria
napsal(a):
Vieš prd, no hlavne ze sa ideš hádať! Terárium na výšku u regiusa je do neba volajúca stupidita. Všetci začiatočníci maju dnes rovnake ego, no vedia o podmienkach chovu veľké nič! Regius zije na zemi, nedplha, nelezie v prírode. Ukrýva sa na zemi, nie na stromoch, policiach. Chápe to tvoj kurací mozoček?
Ja tu snad tvrdim ze je regiuska stromovy had ?terarium bude 100 na delku a to ze dam 120 na vysku je moje vec jsou to moje prachy nebo se obavas ze regiuska by z metru dvacet spadla a zabila se ? A pokud vim tak regiusky radi splhaji a defakto z polic tam bude novy patro.Je to moje rozhodnuti a nakej trouba mi to nerozmluvý.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
Litoria
napsal(a):
A ze regiuska nesplha ?Je videt ze toho taky moc nevite xD xD.
Litoria

XXX.XXX.234.142
Pitbull1997
napsal(a):
Ja tu snad tvrdim ze je regiuska stromovy had ?terarium bude 100 na delku a to ze dam 120 na vysku je moje vec jsou to moje prachy nebo se obavas ze regiuska by z metru dvacet spadla a zabila se ? A pokud vim tak regiusky radi splhaji a defakto z polic tam bude novy patro.Je to moje rozhodnuti a nakej trouba mi to nerozmluvý.
Trouba ti je foter, lebo vychoval idiota! A nie jen blba, ešte aj polodebila uplneho.
Litoria

XXX.XXX.234.142
Pitbull1997
napsal(a):
A ze regiuska nesplha ?Je videt ze toho taky moc nevite xD xD.
Obmedzený hlupák ostanes na celý život. Pýtaš sa sprostosti, o ktorých je tu celý roman, idiote!
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
Litoria
napsal(a):
Trouba ti je foter, lebo vychoval idiota! A nie jen blba, ešte aj polodebila uplneho.
Nemam slov...je videt ze jsi hodne omezeny arogantni s prominuti handicepovany blazen...
Jestli je muj fotr trouba tak pak nevim co je tvuj fotr...asi stejny pako jako syn.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
ejom
napsal(a):
Promiňte, je mi to trapné, ale já mám výšku terária asi pře metr, má Krajta královská je stará 5let a většinu času tráví na větvích co tam mám. Ovšem jestli to zdejší cchytráci myslí vážně tak já jí to zakážu :).
Konečně rozumný názor, jsem rád že tu jsou i rozumní lidé kteří rádi dopřejou hadovy prostor, palec hore
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
Litoria
napsal(a):
Obmedzený hlupák ostanes na celý život. Pýtaš sa sprostosti, o ktorých je tu celý roman, idiote!
Dám ti radu nejdříve si něco přečti a pak diskutuj pako, kdyby si ty romány četl tak se dočteš že regiuska je sice pozemni had ale ráda šplhá, teď nevím jestli si takový pako nebo jestly neumíš číst ale určite si ten clovek co mel za zvire max krecka v krabici.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
ejom
napsal(a):
Viz foto.
Krasny had.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
ejom
napsal(a):
Ještě se omlouvám ale, může mi někdo slušně vysvětlit proč by terárium nemohlo být i vysoké?
Ano, chápu že to není stromový had, ale to přece neznamená, že nemůže šplhat.
Také by me to zajímalo.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
ChameleonTonik
napsal(a):
Viš vše tak proč se ptáš na topení, zapal tam hadovi dole oheň on Aspoň využije toho šplhání.120výška je na stromáka koukni se jak řeší topení u stromáků :) a šplhání dopřeješ i v 60cm
Myslel jsem ze tu je poradna ale je tu spis kopa lidi co si tu resej mindráky...konec diskuze na faune jsem skoncil bye.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
ChameleonTonik
napsal(a):
Viš vše tak proč se ptáš na topení, zapal tam hadovi dole oheň on Aspoň využije toho šplhání.120výška je na stromáka koukni se jak řeší topení u stromáků :) a šplhání dopřeješ i v 60cm
Ještě neco stale jsem nedostal odpoved co regiusce vadi kdyz ma terarium 100 delka 50 sirka a 120 viska kopa lidi tu nadava ale nikdo nevysvetly...
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
Pitbull1997
napsal(a):
Ještě neco stale jsem nedostal odpoved co regiusce vadi kdyz ma terarium 100 delka 50 sirka a 120 viska kopa lidi tu nadava ale nikdo nevysvetly...
* vyska.
ChameleonTonik
napsal(a):
Bez urážek, ty jsi někdy regiusku viděl? a proč mi doma šplhá? to mám nějaký výmečný druh?
ChameleonTonik
napsal(a):
A ještě jednou, promiň, ale nechci se hádat, jen mi zkus vysvětlit proč by terárium nebohlo být vysoké( alespoň jeden důvod). to, že krajta královská není stromový had je jasné, ale to se přece nevylučuje s výškou teraria. dle mého názoru lepší než RACK.
Pitbull1997

XXX.XXX.224.96
ChameleonTonik
napsal(a):
Schvalne si precti na netu literaturu o regiusce od zkusenejsich chovatelu nez jsi ty!Na mnoha webech se pise ze regiuska rada splha!Jak si psal predtim ano stacilo by 60 cisel ale jelikoz ja chci aby mela vetsi moznost splhani jelikoz nemuzu mit terko delsi nez metr tak jsem to vyresil takto.Jestli jsi linej to najit klido ti jsem hodim odkazy...
tenlester

XXX.XXX.58.194
Odhlédnu od problému vhodnosti terária a zkusím odpovědět na to topení.
Mám něco podobně velkého a řeším to takto:
- nahoře vpravo je normální žárovka (60W) pro světlo a teplo)
- nahoře vlevo je 100W topítko do objímky
- dole jsou umístěné dva topné kameny
Celé je to řízené pomocí jednoduchého udělátka na bázi Arduina. To bere data z čidla vlhkosti a teploty v teráriu (zatím mám jedno, plánuji druhé). A zapíná podle toho tři relátka.
Algoritmus je:
pokud je den, zapni světlo a pokud je teplota pod 30C zapni na 10minut kameny a topítko
pokud je noc, vypni světlo a pokud je teplota pod 22C zapni na 10minut kameny
pochopitelně ty konstanty teplot jsem dost ladil, tak aby když je v místě čidla 30 tak aby existovalo teplé místo s 35C a studenější pod 25.
Nicméně celé to funguje velmi pěkně. Posílá to naměřená data a výsledek vypadá jako na obrázku. Je to schopné udržovat teplotu ve slušně přesném rozsahu.
Aktuálně batslím upgrade na esp8266, který bude obsahovat i rosítko.
Litoria

XXX.XXX.33.141
ChameleonTonik
napsal(a):
To nemá žiadnu cenu, jemu "šplhá" tak urobili z regiusiek stromakov! Blbcovi nedošlo, že možno šplhá za vhodnejším teplotným gradientom/vhodnou teplotou;..a že pozemný had potrebuje terarium na šírku nie na výšku!