Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jana Vodrážková

26.5.2017 22:38
Jana Vodrážková

XXX.XXX.7.200

Dobrý den, před měsícem a půl jsem si na živé exotice koupila felsumu madagaskarskou a pořád se nesvlékla. Je asi mlaďoučká, má jen 11cm, ale žere cvrčky i ovoce v pohodě. Má UvB a dostává roboran a vápník. Vlhkost přes den má cca 40-60% a na noc když zhasnu cca 80%. Proč se tedy nesvléká? Nebo je možné, že se svlékla a já to ani nevím?

evan

28.5.2017 19:30
evan

XXX.XXX.46.76

Oni tu svlečku žerou a u mláděte to může být rychlý, klidně přes noc.

Jana Vodrážková

29.5.2017 12:49
Jana Vodrážková

XXX.XXX.7.200

Děkuji, shodou okolností dnes zbělala a svlékla se, tak už jsem klidnější. Děkuji za odpověď

evan

29.5.2017 13:33
evan

XXX.XXX.46.76

Já si nejčastějc všimnu akorát tmavšího (jakoby nespokojenýho) zbarvení před tím zběláním. je to pro mě signál, že se mám podívat co bude dál a druhý den najít felsumu "jako novou" zářivou a ne třeba nemocnou.

Jana Vodrážková

29.5.2017 14:04
Jana Vodrážková

XXX.XXX.7.200

Tmavší jsem neviděla, bílý jo a během 10ti minut je felsuma opravdu jako nová. Září jako princezna ještě takhle krásná nebyla. A já jsem ráda, že jako pečlivý začátečník zřejmě dokážu ještěrce zajistit optimální podmínky. A ještě by mě rovnou zajímalo, jestli ji mohu přilepšit i takovým pavoukem a nebo žere jen létavý hmyz z venku?

Jana Vodrážková

29.5.2017 14:15
Jana Vodrážková

XXX.XXX.7.200

Brouky ji nedávám protože obsahují ještě víc chitinu než mouční červi.

13.7.2017 11:38
Soptik81

XXX.XXX.15.2

Jana Vodrážková napsal(a):
Tmavší jsem neviděla, bílý jo a během 10ti minut je felsuma opravdu jako nová. Září jako princezna ještě takhle krásná nebyla. A já jsem ráda, že jako pečlivý začátečník zřejmě dokážu ještěrce zajistit optimální podmínky. A ještě by mě rovnou zajímalo, jestli ji mohu přilepšit i takovým pavoukem a nebo žere jen létavý hmyz z venku?

Samozřejmě, že můžete Phelsumě předložit pavouky, je léto tak toho využít na 100% a předkládat smýkaný hmyz (pozor na bodavý). Doporučuji luční kobylky, Zajdu na louku za domem, někam dál od silnice a během 10 - 15 minut mám 8-10 kusů lučních kobylek ke zkrmení. A to si vybírám a chytám jen ty větší jedince Phelsumy a nejen ony se po nich mouhou utlouct. Na šváby a cvrčky obalené v Roboranu s Plastinem přijde řada zase v zimě.
A co se týče svleku, mládě se mi svlékalo cca každých 14 dní. Teď v 10 měsících už jednou do měsíce. Phelsuma před svlekem jakoby sešediví a zmatní. Stačí v tom okamžiku porosit, pro zvýšení vlhkosti (pokud si nevšimnete nic se neděje) a když je jedinec v dobré kondici tak svlek probíhá bez problémů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík