Ještěrka tangerská a vápník.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2017 09:57
Edánek

XXX.XXX.158.29

Dobrý den, prosím o radu neb jsem na poli teraristiky takřka začátečník. Chovatel mi doporučil 2 lžíce namletých skořápek smíchat s jednou nadrcenou tabletou Multivitu 10...dočetla jsem se od jednoho chovatele, že sype podávaný hmyz pouze namletými skořápkami...je možné podávat Ca i v jiné podobě jako například prodávaný čistý Ca pro agamy a podobně anebo ho obohacovat ještě něčím dalším. Děkuji předem za rady.

13.10.2017 08:29
Soptik81

XXX.XXX.15.2

U většiny zvířat postačí Roboran+Plastin 1:1 popř 1:2, popřípadě větší potřeby vápníku přidat ještě Biomin H nebo Uhličitan vápenatý popřípadě sepiovku. Sepiovka má větší obsah soli, Biomin H je vápník prodávaný v lékárnách, Uhličitan vápenatý je v podstatě to stejné ovšem v potravinářské kvalitě, zatímco v lékárně musí mít certifikát, tedy jako léčivo. Já používám Roboran + Plastin 1:1 a jednou za čas podávám uhličitan vápenatý. Roboran - minerály, vitamíny, Plastin - vápník (obsahuje cca 80% právě uhličitanu vápenatého).

14.10.2017 11:36
Edánek

XXX.XXX.244.188

Soptik81 napsal(a):
U většiny zvířat postačí Roboran+Plastin 1:1 popř 1:2, popřípadě větší potřeby vápníku přidat ještě Biomin H nebo Uhličitan vápenatý popřípadě sepiovku. Sepiovka má větší obsah soli, Biomin H je vápník prodávaný v lékárnách, Uhličitan vápenatý je v podstatě to stejné ovšem v potravinářské kvalitě, zatímco v lékárně musí mít certifikát, tedy jako léčivo. Já používám Roboran + Plastin 1:1 a jednou za čas podávám uhličitan vápenatý. Roboran - minerály, vitamíny, Plastin - vápník (obsahuje cca 80% právě uhličitanu vápenatého).

...děkuji moc...

Přidejte reakci

Přidat smajlík