Červená žárovka u krajty královské

Krajta královská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2022 22:06
Jan.holas7@seznam.cz

XXX.XXX.215.147

Zdravím,
rád bych se zeptal na to zda mohu používat 20w infra červenou žárovku i přes noc, přes den zde mám i 50w výhřevnou a 12w topný kámen, chtěl bych ji nechávat zapnutou protože mi v noci teplota klesá asi na 22°C.
Předem děkuji za reakce.

27.1.2022 16:38
Laresis

XXX.XXX.162.188

Zdravím, já osobně bych na noc červenou určitě nedal, protože je to furt pro spoustu druhů relativně znatelné světlo, ale pokud to máte kvůli púoklesu teplot a ne proto že na ní v noci chcete vidět, tak se dá doporučit night heat, třeba od Repti Planet, ten jsem měl například u e. macularius

Ahoj1

28.1.2022 03:49
Ahoj1

XXX.XXX.92.26

Laresis napsal(a):
Zdravím, já osobně bych na noc červenou určitě nedal, protože je to furt pro spoustu druhů relativně znatelné světlo, ale pokud to máte kvůli púoklesu teplot a ne proto že na ní v noci chcete vidět, tak se dá doporučit night heat, třeba od Repti Planet, ten jsem měl například u e. macularius

Souhlasim, mam to stejne. modre svetlo , cervene svetlo , navic to jeste pres okno zvenci vypada jako byste meli doma nevestinec

Petrklkj

28.1.2022 10:34
Petrklkj

XXX.XXX.228.66

Já to u své užovky červené použíám a jsem spokojen, ona také, v noci vyhledává teplo a vždy se tam spokojeně placatí pod tím a nevadí ji to. Ani mě ne, to ji mám hnedka u postele. Jsem spokojen. Neřešil bych to

31.1.2022 17:30
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Ahoj1 napsal(a):
Souhlasim, mam to stejne. modre svetlo , cervene svetlo , navic to jeste pres okno zvenci vypada jako byste meli doma nevestinec

Modré světlo je hodně špatně. Zkuste pohledat na internetu vliv modrého světla na biologické hodiny, spánkový rytmus, produkci melatoninu... Modré světlo je velký průser nejen u terarijních živočichů, ale obecně u všech zvířat včetně člověka.

31.1.2022 17:32
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Jan.holas7@seznam.cz napsal(a):
Zdravím,
rád bych se zeptal na to zda mohu používat 20w infra červenou žárovku i přes noc, přes den zde mám i 50w výhřevnou a 12w topný kámen, chtěl bych ji nechávat zapnutou protože mi v noci teplota klesá asi na 22°C.
Předem děkuji za reakce.

Pokud pochybujete o vhodnosti světelného zdroje, nechte na noc zapnutý jen ten kámen. Nicméně nočních 22 stupňů je zcela v pořádku a dostačující.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2022 08:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dasvo napsal(a):
Modré světlo je hodně špatně. Zkuste pohledat na internetu vliv modrého světla na biologické hodiny, spánkový rytmus, produkci melatoninu... Modré světlo je velký průser nejen u terarijních živočichů, ale obecně u všech zvířat včetně člověka.

Jo jo, to učím děti - proč nespavost? Protože čumění do počítačů a mobilů dlouho do noci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík