Príspevok pre chovateľov austrálskych druhov gekónov..Nephrurus, Phylurus,..Príspevky, fotky, postrehy, skúsenosti..
australia gekony
napsal(a):
Príspevok pre chovateľov austrálskych druhov gekónov..Nephrurus, Phylurus,..Príspevky, fotky, postrehy, skúsenosti..
1.Samec N.milli
australia gekony
napsal(a):
A ospravedlňujem sa za preklep. Nephrurus!
Parik Nephrurus levis levis NZ 2006.
1.samica
australia gekony
napsal(a):
Parik Nephrurus levis levis NZ 2006.
1.samica
Nephrurus levis levis- NZ 2006
2.samec
AnimalRep
napsal(a):
Ahoj chci se zeptat zda budeš prodávat mladý pár,který jsi zveřejnil na fotkách?Pokud ano tak kolik za něj budeš chtít?
Predávať ich nebudem, nie je to môj odchov, ale nový prírastok do chovu. Cena 1.1 NZ 2006 je 20 000,-Kč. Sú z Čiech.
Cana napr. amyae cca 45 000,-Kč za 1.1 NZ.
australia gekony
napsal(a):
Predávať ich nebudem, nie je to môj odchov, ale nový prírastok do chovu. Cena 1.1 NZ 2006 je 20 000,-Kč. Sú z Čiech.
Cana napr. amyae cca 45 000,-Kč za 1.1 NZ.
Ahoj.
Tie malé Nephrurus milli sú naozaj krásne, no aj veľké. N.levis sú môj sen, tie sú už naozaj šperk medzi gekonmi. Sú náročne? Som rád že aj u nás sú už teraristi na úrovni, čo chovajú zaujímavé druhy plazov. Pekne fotky. Tak veľa úspechov.
Tomi
tomas ba
napsal(a):
Ahoj.
Tie malé Nephrurus milli sú naozaj krásne, no aj veľké. N.levis sú môj sen, tie sú už naozaj šperk medzi gekonmi. Sú náročne? Som rád že aj u nás sú už teraristi na úrovni, čo chovajú zaujímavé druhy plazov. Pekne fotky. Tak veľa úspechov.
Tomi
Nephrururs levis sú vážne atrktívne gekony. A či sú náročne? No vyžadujú si väčšiu starostlivosť, pozornosť..Ale stojí to za to.
Ahoj.
australia gekony
napsal(a):
Nephrururs levis sú vážne atrktívne gekony. A či sú náročne? No vyžadujú si väčšiu starostlivosť, pozornosť..Ale stojí to za to.
Ahoj.
Diplodactylus vittatus
australia gekony
napsal(a):
Biotop Nephrurus levis levis
Saltuarius wyberba- foto nemeckeho chovateľa.
australia gekony
napsal(a):
Taky bych rád přidal něco ze svoji sbírky.
australia gekony
napsal(a):
To je samička
australia gekony
napsal(a):
opět samička,zapoměl jsem napsat,že to jsou Nephrurus levis
australia gekony
napsal(a):
pro změnu zase sameček N.levis
australia gekony
napsal(a):
no a ještě jednou samička N.Levis
australia gekony
napsal(a):
Nephrurus milii
australia gekony
napsal(a):
skupinka milii
australia gekony
napsal(a):
další
australia gekony
napsal(a):
Tady jeden leze po stěně
australia gekony
napsal(a):
Tady je samička N.milii odpočívající
australia gekony
napsal(a):
a to jsou jejich potomci
australia gekony
napsal(a):
ještě jednou
AnimalRep
napsal(a):
Jsou staří cca 2roky a máš pravdu že to jsou nádherná zvířata.
Tak nejake nové fotky..7 mesiac 2007.
australia gekony
napsal(a):
Tak nejake nové fotky..7 mesiac 2007.
ďalšie foto-samec..
AnimalRep
napsal(a):
Nemůže někdo poradit v čem je chyba když se mi opět jedno mládě vylíhlo a druhé bylo plně vyvinuté,ale udušené???Dost mě to mrzí,protože u jiných zvířat se mi to ještě nestalo a to chovám agamy,chameleony,leguánky a jiné gekony.
No ešte raz..
Ak sa plne vyvinute mlaďa nevyliahne, tak najskôr nebolo dostatočne životaschopne..
Občas sa to stane, no ak sa to stava častejšie..niečo nie je v poriadku..
No a to je dosť ťažko takto zistiť a vôbec zistiť..
Môže to byť chyba vo vyžive samice-rodičov, krmení, vitamínoch, faktorov je veľa..
No k vyliahnutym gratulujem.
Neregistrovaný uživatel

australia gekony
napsal(a):
Zdravím, nechci zakládat nové téma, proto bych se rád zeptal zkušených chovatelů na vlastní poznatky z chovu a odchovu těchto gekonů. Rád bych si je pořídil ( N. levis) a jelikož to nejsou nejlevnější ani běžně dostupná a chovatelná zvířata, tak jim nejprve zařídil odpovídající podmínky. V literatuře a i na internetu je informací poskrovnu a i tak jsou většinou neúplné, nebo si i dokonce odporující. Uvítám zde i celková fota terárií. Hlavně by mě zajímaly následující informace:
- Možnost chovu ve skupině 1,2 nebo jen v páru?
- Minimální velikost terária + umístění větracích otvorů (strop, boky, nebo kombinace)?
- Zrnitost a druh písku (možnost použít klasický žlutý písek, nebo tzv. vátinu) atd....?
- Teplota + osvětlení - jaký pokles na noční teplotu, nutnost nebo možnost temperovat terárium v noci topným kamenem?
- Vlhkost - vzdušná + podkladu (úkrytů) - někde se uvádí úplné sucho jen s miskou na vodu, někde se doporučuje večerní vlhčení úkrytů, nebo dokonce 1/4 - 1/3 terária, někde lehce večerní porosení celé nádrže?
- Teplota a doba + délka zimování včetně vlhkosti?
- Od jakého věku se dá u těchto gekonů na 100% rozeznat pohlaví a zařadit je do chovu?
Děkuji za případné vyčerpávající odpovědi.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím, nechci zakládat nové téma, proto bych se rád zeptal zkušených chovatelů na vlastní poznatky z chovu a odchovu těchto gekonů. Rád bych si je pořídil ( N. levis) a jelikož to nejsou nejlevnější ani běžně dostupná a chovatelná zvířata, tak jim nejprve zařídil odpovídající podmínky. V literatuře a i na internetu je informací poskrovnu a i tak jsou většinou neúplné, nebo si i dokonce odporující. Uvítám zde i celková fota terárií. Hlavně by mě zajímaly následující informace:
- Možnost chovu ve skupině 1,2 nebo jen v páru?
- Minimální velikost terária + umístění větracích otvorů (strop, boky, nebo kombinace)?
- Zrnitost a druh písku (možnost použít klasický žlutý písek, nebo tzv. vátinu) atd....?
- Teplota + osvětlení - jaký pokles na noční teplotu, nutnost nebo možnost temperovat terárium v noci topným kamenem?
- Vlhkost - vzdušná + podkladu (úkrytů) - někde se uvádí úplné sucho jen s miskou na vodu, někde se doporučuje večerní vlhčení úkrytů, nebo dokonce 1/4 - 1/3 terária, někde lehce večerní porosení celé nádrže?
- Teplota a doba + délka zimování včetně vlhkosti?
- Od jakého věku se dá u těchto gekonů na 100% rozeznat pohlaví a zařadit je do chovu?
Děkuji za případné vyčerpávající odpovědi.
Myslim ze to do tejto temy velmi..
No..
1. môžeš ich chovať aj 1.2..No samicu bez samca veľmi ťažko zoženieš, samca samotneho aj za 4 000,-Čk, samicu cca 15-18 000,-Čk.
2.Vetranie kľudne stačí z hora
3. Piesok ma byť bez ostrých častíc, tak klasicky asi nie..Dostať dnes už orig. "australsky" červený, čierny,prírodny- je jemny, malo prašný, ja osobne mam ten červeny
4. stači kvetinač s bodovou žiarovkou 25W
5.rosiť veľmi malo, stači miska s vodou a občac jemne kvetinač porosiť, nezalievať!!!!!!
6. zaklad je kvetinač, bez dierky hore, s malym otvorom na boku, gekoni sa doňho ukryvaju na cely deň. Zahrabu si otvor a udržia si tam potrebnu vlchkosť,..
7. terarko stači pre par aj dlžka 60cm x vyška 30cm x širka 40cm/ napr.
8. do jedneho roka chovať oddelene
9. zimovať-zhasnuť svetlo, menej krmiť na cca 3t.
No o chove je dosť informacii aj na nete, jedine čo je občas zavadzajuce je to rosenie a vlchkoť. Rosiť malo, jemne a stači 2x za tyždeň kvetinač.
australia gekony
napsal(a):
Myslim ze to do tejto temy velmi..
No..
1. môžeš ich chovať aj 1.2..No samicu bez samca veľmi ťažko zoženieš, samca samotneho aj za 4 000,-Čk, samicu cca 15-18 000,-Čk.
2.Vetranie kľudne stačí z hora
3. Piesok ma byť bez ostrých častíc, tak klasicky asi nie..Dostať dnes už orig. "australsky" červený, čierny,prírodny- je jemny, malo prašný, ja osobne mam ten červeny
4. stači kvetinač s bodovou žiarovkou 25W
5.rosiť veľmi malo, stači miska s vodou a občac jemne kvetinač porosiť, nezalievať!!!!!!
6. zaklad je kvetinač, bez dierky hore, s malym otvorom na boku, gekoni sa doňho ukryvaju na cely deň. Zahrabu si otvor a udržia si tam potrebnu vlchkosť,..
7. terarko stači pre par aj dlžka 60cm x vyška 30cm x širka 40cm/ napr.
8. do jedneho roka chovať oddelene
9. zimovať-zhasnuť svetlo, menej krmiť na cca 3t.
No o chove je dosť informacii aj na nete, jedine čo je občas zavadzajuce je to rosenie a vlchkoť. Rosiť malo, jemne a stači 2x za tyždeň kvetinač.
A prikladam fotky N.milli, no vraj hypo..na porovnanie s normalne sfarbenými milli..
Samica je vyraznejšie svetlejšia..
australia gekony
napsal(a):
A prikladam fotky N.milli, no vraj hypo..na porovnanie s normalne sfarbenými milli..
Samica je vyraznejšie svetlejšia..
hypo2
australia gekony
napsal(a):
po tretie
a už sa rodili aj "hypo" mlaďata..:-0
bella
napsal(a):
Prosím můžetze někdo vložit foto kloaky samce a samice??? Díky
Prikladam fotky ako môžu vyzerať žial levisy v jednom roku, keď ako sa chovateľ vyjadril na slovenskom nemenovanom fore...
Citujem:
Zvlášt nároky ako u U.milii alebo gekončíkov som nepostrehol.Okrem tej ceny,iked MackSuperSnow a MackSnow boli drahší !!
Je to o nevedomosti základnych potrieb, nárokov a tak to končí, skoro žiadny chvostík, útle telo, skoro hraničiace s podvýživou..
V jednom roku vyzeraju horšie ako čerstvo vyliahnute mlaďata!
Je to ukažka pred kúpov treba zvažiť či mam, nemam na to znalosti, viem/neviem zabezpečiť základne potreby mojim chovancom, vyplivajúce z mojich znalosti, skúsenosti..
australia gekony
napsal(a):
Prikladam fotky ako môžu vyzerať žial levisy v jednom roku, keď ako sa chovateľ vyjadril na slovenskom nemenovanom fore...
Citujem:
Zvlášt nároky ako u U.milii alebo gekončíkov som nepostrehol.Okrem tej ceny,iked MackSuperSnow a MackSnow boli drahší !!
Je to o nevedomosti základnych potrieb, nárokov a tak to končí, skoro žiadny chvostík, útle telo, skoro hraničiace s podvýživou..
V jednom roku vyzeraju horšie ako čerstvo vyliahnute mlaďata!
Je to ukažka pred kúpov treba zvažiť či mam, nemam na to znalosti, viem/neviem zabezpečiť základne potreby mojim chovancom, vyplivajúce z mojich znalosti, skúsenosti..
Ešte jedna..
Snaď to pomôže do budúcna niektorým a nebudu tak končiť tak pekné gekony ako levisy..
australia gekony
napsal(a):
Ešte jedna..
Snaď to pomôže do budúcna niektorým a nebudu tak končiť tak pekné gekony ako levisy..
moja ,,podviživená " samica ,podla AG Prosím ta nestrapnuj sa aj tu
petersveter
napsal(a):
N.levis
petersveter
napsal(a):
Ako si všimnete, stači sa pozrieť na chovost..
Podla toho sa da zistiť v akom je stave, kondicii..keď je maly, tenky ide o zle živene zvierata a celkový zlý zdravotny stav..
To že sa nažere neznamena že je ok..
Stači sa pozriet na porovnanie na foto nad prispevkom vyššie a urobi si každy obraz o stave daných zvierat v jednom roku by už davno mali vyzerať ináč..
Hlavne že boli lacnejšie ako gekončíky, to je podstatne..
Toto vyjadrenie hovorí o úrovni daného..
australia gekony
napsal(a):
Podla toho sa da zistiť v akom je stave, kondicii..keď je maly, tenky ide o zle živene zvierata a celkový zlý zdravotny stav..
Stači sa pozriet na porovnanie na foto nad prispevkom vyššie a urobi si každy obraz o stave daných zvierat v jednom roku by už davno mali vyzerať ináč..
Tak ešte raz a posledny krát!
Zvlášt nároky ako u U.milii alebo gekončíkov som nepostrehol.
Okrem tej ceny, iked MackSuperSnow a MackSnow boli drahší !!
.
Čo k tomu dodať..macksuper...a podobne verzie mut.gekončíkov boli drachšie, iný rozdiel v chove nepostrehol !!! "Vnímavy" chovateľ.
No končím toto je diskusia o australskych gekonoch, nie o "odfušovateloch" gekonov.
Dal som to len na zamyslenie sa pred kupou.., bez znalosti elementarnych potrieb chovancov.
australia gekony
napsal(a):
Jasné ,pred fotením som jej dal 20dk tresky .Ty si fakt pošuk