Kdy zacit priprav. zelvu na zim?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2006 17:03

Ahoj, mam takovej dotaz, jeste svou 6letou samici T.Hermanni nikdy nezimoval, a tak me zajimá, jestli je už správný čas začít se snižováním teploty, nekrmením a častým koupáním... popřípadě napiště jak to letos budete dělat vy.. děkuju za rady

5.10.2006 17:37

paulin21 napsal(a):
Ahoj, mam takovej dotaz, jeste svou 6letou samici T.Hermanni nikdy nezimoval, a tak me zajimá, jestli je už správný čas začít se snižováním teploty, nekrmením a častým koupáním... popřípadě napiště jak to letos budete dělat vy.. děkuju za rady

to mi nikdo neporadí?

5.10.2006 18:28

paulin21 napsal(a):
to mi nikdo neporadí?

Něco jsem ti poslala na mail. J.

5.10.2006 19:29

borax napsal(a):
Něco jsem ti poslala na mail. J.

bohuzel mi nic neprislo...

5.10.2006 21:37

paulin21 napsal(a):
bohuzel mi nic neprislo...

Nevadí. Už to mám, mrkni sem http://default.kchz.cz/34/

5.10.2006 22:19

paulin21 napsal(a):

Nevím jak ti poradit, aby to bylo správně. Každý má jiné postupy a skoro každý to dělá správně, protože se mu želvy na jaře znovu vzbudí. Každopádně želvu připravuješ na zimování už od léta. V současné době by jsi měl vědět, zda je v takovém zdravotním stavu, aby bylo možné ji bez rizika zimovat. Taky je nejvyšší čas provézt kontrolu na parazity a provést případně odčervení. Osobně ukládám želvy až okolo 15. listopadu, někdy i o týden později. Želvy ještě nechávám na poledním a odpoledním slunci, aby se vyhřály a jinak mají k dispozici skleník a lehce zateplené přístřešky. Záleží ovšem na počasí.
Milan

Přidejte reakci

Přidat smajlík