Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak si myslim, že by mohly mít svuj oddíl i dlouhokrčky: dejte sem co máte:-))

napsal(a):
Chelodina reimanni

napsal(a):
samec v akvaru
Hlava - reimannky mají vetší čelisti než jiné chelodiny, jsou totiž šnekožravé

napsal(a):
Hlava - reimannky mají vetší čelisti než jiné chelodiny, jsou totiž šnekožravé
Také mají kratší krk

napsal(a):
Také mají kratší krk
A přestože se uvádí že dorůstají až 30 cm (karapax) tak tahle mi už nakladla 5 vajec, takže pohlavně dospělé už můžou být při 17-ti cm, co má.
napsal(a):
A přestože se uvádí že dorůstají až 30 cm (karapax) tak tahle mi už nakladla 5 vajec, takže pohlavně dospělé už můžou být při 17-ti cm, co má.
Ahoj Martine, ty tvoje nové Ch. reimanni vypadají nádherně. Doufám, že se z vajec něco vyklube. Oliverovi klade samička, která je ještě mnohem menší. H.
lissemys
napsal(a):
Ahoj Martine, ty tvoje nové Ch. reimanni vypadají nádherně. Doufám, že se z vajec něco vyklube. Oliverovi klade samička, která je ještě mnohem menší. H.
Přidávám také obrázek jedné dlouhokrčky. Poznáš co to je?
Zítra sem vložím správnou odpověď.
lissemys
napsal(a):
Přidávám také obrázek jedné dlouhokrčky. Poznáš co to je?
Zítra sem vložím správnou odpověď.
nějak mi nejde vložit obrázek...
lampař

dab
napsal(a):
V dlouhokrčkách se moc nevyznám,ale předpokládám,že to bude něco extra-takže můj tip-Ch.mccordi???
Patrně jo, ma uzkej nuchal. Zitra sem hodim fotky svych mccordek, jestli to teda stihnu :-)
lampař
napsal(a):
Patrně jo, ma uzkej nuchal. Zitra sem hodim fotky svych mccordek, jestli to teda stihnu :-)
oba jste se s Ch. mccordi trefili na 50%; kdybyste napsali Ch. parkeri nebo Ch. reimanni, tak byste se trefili na 25%
tohle zvířátko se povedlo udělat Dr. Artnerovi z Rakouska; tatínek je Chelodina mccordi a maminka už byla kříženec Chelodina parkeri a Ch. reimanni. Želva skončila v Japonsku jako kuriozita.
P.S. nakonec se zorazily obě fotky, ale až s delším časovým odstupem.
lissemys
napsal(a):
oba jste se s Ch. mccordi trefili na 50%; kdybyste napsali Ch. parkeri nebo Ch. reimanni, tak byste se trefili na 25%
tohle zvířátko se povedlo udělat Dr. Artnerovi z Rakouska; tatínek je Chelodina mccordi a maminka už byla kříženec Chelodina parkeri a Ch. reimanni. Želva skončila v Japonsku jako kuriozita.
P.S. nakonec se zorazily obě fotky, ale až s delším časovým odstupem.
To by mě zajímalo, jestli to dělal Harald schválně, nebo se jen něco "nepoštestilo"... Petr
napsal(a):
"Obyčajné" Chelodina siebenrocki (Macrochelodina rugosa)
napsal(a):
...
napsal(a):
Samica dobrovoľne na suchu
lampař

napsal(a):
Mimina chelodina longicollis
lampař

lampař

lampař

lampař

napsal(a):
Chelodina mccordi, bohužel mam také jen mláďta
lampař

lampař
napsal(a):
Chelodina mccordi, bohužel mam také jen mláďta
od longicollis se pozná mimo jiné i podle širšiho nuchalniho čtitku, který je ale užší než třeba u Ch. reimanni
lampař

lampař
napsal(a):
od longicollis se pozná mimo jiné i podle širšiho nuchalniho čtitku, který je ale užší než třeba u Ch. reimanni
kuk
lampař

ado
napsal(a):
"Obyčajné" Chelodina siebenrocki (Macrochelodina rugosa)
Vůbec nejsou obyčejné, jsou nádherné a super. Já jich ted chovám 3.4 a krom toho, že mi dělají trochu starostí s kladenim, tak jsou lepší než televize :-))
lampař

ado
napsal(a):
Samica dobrovoľne na suchu
To kladení "na suchu" Vám opravdu závidim, kdyby tak i ty moje ludry chtěly... Ze tří snušek nakladly dvě pod vodu a jedna musela ven operativně.
lampař
napsal(a):
To kladení "na suchu" Vám opravdu závidim, kdyby tak i ty moje ludry chtěly... Ze tří snušek nakladly dvě pod vodu a jedna musela ven operativně.
Vyfotená samica zatiaľ nekladla, tú čo kladla sa mi nepodarilo odfotiť - skákala do vody hneď ako som vošiel do miestnosti. To, že kládla na suchu teší hlavne mňa.
lampař

ado
napsal(a):
Vyfotená samica zatiaľ nekladla, tú čo kladla sa mi nepodarilo odfotiť - skákala do vody hneď ako som vošiel do miestnosti. To, že kládla na suchu teší hlavne mňa.
A mužete napsat jaka jejich velikost?
lampař

petr zelvar
napsal(a):
To by mě zajímalo, jestli to dělal Harald schválně, nebo se jen něco "nepoštestilo"... Petr
To snad nemuže udělat nikdo schválně. Asi je choval zuzammen a ono se to asi nepodařilo.... Ono když všade se člověk dočte, že maj třeba mít 30 cm, tak si myslí že se při 15- cm nemužou spařit a ejhle....
lampař

petr zelvar
napsal(a):
Mimochodem, Martine,
ta Ch. reimanni ti nakladla sama na suchu, nebo až po Oxytocinu?
Petr
Ahoj Petře, nakladla sama, ale bohužel do vody, tak nevim, zda z toho něco bude... Je jich 5 a "vařim je na 29 stp"
lampař
napsal(a):
Vůbec nejsou obyčejné, jsou nádherné a super. Já jich ted chovám 3.4 a krom toho, že mi dělají trochu starostí s kladenim, tak jsou lepší než televize :-))
Jasné, že niesu obyčajné. Sú to nádherné a zaujímavé želvy o čom sa presvedčí každý kto ich vidí. Sú relatívne rozšírené a keď ich nezháňam tak už sa aj importujú.
lampař

ado
napsal(a):
Jedna má 24cm karapax a tá čo kládla 23cm. Vajíčka sa už mesiac držia, dúfam že sa dočkám aj malých želvat.
A Vaši samci? A chováte je odděleně?
lampař

ado
napsal(a):
Nejak tu nevidím Vaše fotky Ch. siebenrocki...
Snad zítra...
lampař

ado
napsal(a):
Mám ich po pároch. Samci sú menší ale už som ich dlho nemeral - asi 18cm a 20cm.
Já mam samce dohromady, protože když k nim pustim samici, tak jim páření vydrží déle. když jsem je rozděloval po párech, tak se samec po několika dnech "unavil", když jich je víc, tak se vzájemně stimulují a vydrží jim to, dokud jim tam samici nechám...
lampař
napsal(a):
Já mam samce dohromady, protože když k nim pustim samici, tak jim páření vydrží déle. když jsem je rozděloval po párech, tak se samec po několika dnech "unavil", když jich je víc, tak se vzájemně stimulují a vydrží jim to, dokud jim tam samici nechám...
U mňa sa samci snažili páriť snáď každý deň - po zotmení sa dalo často pozorovať ako samica vozí samca. Teraz majú 10 hodinový deň, tak je aktivita malá. Všeobecne ale musím súhlasiť, že keď samec chvíľu - stačí pár minút - samicu nevidí, hneď sa na ňu vrhne.
Moja samica po vykladení žere ako zmyslov zbavená všetko čo tam hodím, aj keď už to nemôže polknuť a stojí jej to v krku, vezme ďalšie sústo a snaží sa to do seba nacpať. Ako je to u Vás?
lampař

lampař
napsal(a):
Snad zítra...
Takže, první ukázky mých Chelodina siebenrocki (chelodina rugosa, nebo též Macrochelodina rugosa). Tohle je jedna skupinka :-)
lampař

lampař
napsal(a):
Takže, první ukázky mých Chelodina siebenrocki (chelodina rugosa, nebo též Macrochelodina rugosa). Tohle je jedna skupinka :-)
Samička na linu- to je ta která byla operovaná (viz fotky u mne na stankach http://zelvy.com/?p=55 )
lampař

lampař
napsal(a):
Samička na linu- to je ta která byla operovaná (viz fotky u mne na stankach http://zelvy.com/?p=55 )
Sameček na linu :-)
lampař

lampař
napsal(a):
Sameček na linu :-)
A hlava! Jinak samce mam velké cca 14, 21 a 23 cm - karapax vzdušnou čarou, samice 14, 18, 25, 26 cm - měřeno taktéž, přičemž ta druhá největší je právě "v tom" :-))
lampař
napsal(a):
Ahoj Petře, nakladla sama, ale bohužel do vody, tak nevim, zda z toho něco bude... Je jich 5 a "vařim je na 29 stp"
Pozor vyletí ptáčekChelodina sieberocki, v popredi samice a utapnuty je sameček
nikoltall
napsal(a):
Pozor vyletí ptáčekChelodina sieberocki, v popredi samice a utapnuty je sameček
Kuk... no nejsou k sežrání
nikoltall
napsal(a):
Samice ma 14cm a samec 10cm-je to prcek, ale vykonej a dospelej , uz asi nevyroste, ale co je male, to je hezke
Poznáš ich vek? Samica bude rásť určite. Podľa mňa by mal rásť aj ten samec, vyzerá tak "mlado", nemá ešte tak dospelácky tvarovaný karapax v oblasti marginálií - to tvarovanie vidno najlepšie na martinovych fotkach "na linu".
lissemys
napsal(a):
foto Oliverovy chovné samičky Ch. reimanni
ado
napsal(a):
Poznáš ich vek? Samica bude rásť určite. Podľa mňa by mal rásť aj ten samec, vyzerá tak "mlado", nemá ešte tak dospelácky tvarovaný karapax v oblasti marginálií - to tvarovanie vidno najlepšie na martinovych fotkach "na linu".
Ch. mccordi - dospělý samec - plastron
lissemys
napsal(a):
Ch. mccordi - dospělý samec - plastron
Ch. mccordi - dospělý samec - frontální pohled
lissemys
napsal(a):
Ch. mccordi - dospělý samec - frontální pohled
Ch. mccordi - dospělý samec - laterální pohled
lissemys
napsal(a):
Ch. mccordi - dospělý samec - laterální pohled
Ch. mccordi - cca 1,5 roku stará mláďata - plastrony
lissemys
napsal(a):
Ch. mccordi - cca 1,5 roku stará mláďata - plastrony
Ch. mccordi - cca 1,5 roku stará mláďata - karapaxy
lissemys
napsal(a):
Ch. mccordi - cca 1,5 roku stará mláďata - karapaxy
Ch. mccordi - cca 1,5 roku stará mláďata - frontální pohled
lissemys
napsal(a):
Chelodina oblonga - foceno v Petrhu, v řece přímo v centru města
lissemys
napsal(a):
Chelodina oblonga - foceno v Petrhu, v řece přímo v centru města
Ch. oblonga
lissemys
napsal(a):
Chelodina parkeri
Chelodina parkeri - leucistické mládě
lissemys
napsal(a):
lissemys
napsal(a):
lissemys
napsal(a):
ado
napsal(a):
Martinovy Macrochelodina rugosa (dříve Chelodina siebenrocki) - nádherná dospělá zvířata
lissemys
napsal(a):
Martinovy Macrochelodina rugosa (dříve Chelodina siebenrocki) - nádherná dospělá zvířata
Macrochelodina rugosa

lissemys
napsal(a):
no... myslím , že v jeho případě to tak úplně velká náhoda nebyla.
No nevim. K čemu myslíš, že by mu takovej mutant byl?

lissemys
napsal(a):
foto Oliverovy chovné samičky Ch. reimanni
Vypadá podobně jako ta moje. Jsou to docela pohodová a nekousavá zvířata.

lissemys
napsal(a):
Nádhera! Fakt super želva. Zajímalo by mě, jestli ještě žijí na Roti.

ado
napsal(a):
Nádherné mccordi. Parkeri úplne super!!!
Btw: ten leucistik sa vyskytuje pravidelne?
Já myslím že ho "udělal " Oliver jen jednou.
nikoltall
napsal(a):
Ado...samec podle puvodni majitelky má 11let a samice podle predchoziho majitele 16let, ale znas to, taky to muze byt uplne jinak. Pokusim se sem dat jeste nejake "lepsí" fotky, ale jsou to mrsky neposedný:o))
Zaujímavé - čím to môže byť? Ja mám všetky 4 kusy podľa slov predávajúcich z odchovu. Samce ešte nemajú 6 rokov a merajú 18 a 20cm. Menší samec meral 11cm v troch rokoch - rástol pomalšie asi kvôli zraneniu na karapaxe. Samice mám asi pol roka, pri nákupe mala jedna niečo cez 23 a druhá zhruba 22,5cm. Po šiestich mesiacoch u mňa majú 24 a 23cm. Kŕmim 1-3x do týždňa.
napsal(a):
Já myslím že ho "udělal " Oliver jen jednou.
ano, leucistické mládfě měl pouze jednou (rodiče jsou normálně zbarvení), byla to náhoda. a jen pro úplnost, ta želvička skončila kde jinde než v Japonsku a Oliver ji prodával za 4.000 EUR a ten japosnký obvchodník ji prodával dál a samozřejmě s patřičným ziskem.
lissemys
napsal(a):
ano, leucistické mládfě měl pouze jednou (rodiče jsou normálně zbarvení), byla to náhoda. a jen pro úplnost, ta želvička skončila kde jinde než v Japonsku a Oliver ji prodával za 4.000 EUR a ten japosnký obvchodník ji prodával dál a samozřejmě s patřičným ziskem.
Tak mu pekne vylepšili rozpočet. Mne by "úplne stačili" normálne sfarbené parkeri.
ado
napsal(a):
Tak som si všimol, že pribudli vajíčka reimanni. Prišli na svet "normálne"?
Samec byl chován ve špatných podminkach. V malém akvariu a nizkou hladinou vody. Je od jedne pražské chovatelky, která o nich dokonce psala články o chovu apod, davala rady jinym a zatím oba její samci dopadli takhle.
lampař

ado
napsal(a):
Tak som si všimol, že pribudli vajíčka reimanni. Prišli na svet "normálne"?
No je to takhle: Ta chelodina je z importu a už přijela "v jináči". Pokaždé když ji vezmu do ruky, nebo ji vyměnim vodu, nebo zpusobim nějaký stres, tak z ní vypadne po chvíli několik vajec. Něž jsem to zjistil, tak je stihla většinou rozkousat. Včera jsem ji měnil vodu a pak jsem ji hlídal, protože jsem předpokládal že v sobě něco ještě může mít. Vypadla 3 vejce asi po pulhodině. Jedno bohužel hned rozkousla. Také mi vcera nakladla nejvetsi samice Ch. siebenrocki. 4 vejce. Ale to jeste neni konec :-)))))
nikoltall
napsal(a):
Samec byl chován ve špatných podminkach. V malém akvariu a nizkou hladinou vody. Je od jedne pražské chovatelky, která o nich dokonce psala články o chovu apod, davala rady jinym a zatím oba její samci dopadli takhle.
Dúfam teda, že u teba sa bude mať lepšie. Ani si nechcem skúšať predstaviť podmienky, v ktorých sa niečo také dá vykonať. Držím palce, nech ti robia len radosť.
lampař
napsal(a):
No je to takhle: Ta chelodina je z importu a už přijela "v jináči". Pokaždé když ji vezmu do ruky, nebo ji vyměnim vodu, nebo zpusobim nějaký stres, tak z ní vypadne po chvíli několik vajec. Něž jsem to zjistil, tak je stihla většinou rozkousat. Včera jsem ji měnil vodu a pak jsem ji hlídal, protože jsem předpokládal že v sobě něco ještě může mít. Vypadla 3 vejce asi po pulhodině. Jedno bohužel hned rozkousla. Také mi vcera nakladla nejvetsi samice Ch. siebenrocki. 4 vejce. Ale to jeste neni konec :-)))))
Tak to je pekná "nadílka". Tie korytnačky asi nevedia, že vianoce sú neskôr. Koľko dohromady z nej vypadlo vajec?
lampař

ado
napsal(a):
Tak to je pekná "nadílka". Tie korytnačky asi nevedia, že vianoce sú neskôr. Koľko dohromady z nej vypadlo vajec?
Od te Ch.reimanni mám teď 7 vajec, nejméně 5 dalších se jí podařilo rozkousat. Od Ch. siebenrocky mám teď od tří samic dohromady 25.
lampař
napsal(a):
Od te Ch.reimanni mám teď 7 vajec, nejméně 5 dalších se jí podařilo rozkousat. Od Ch. siebenrocky mám teď od tří samic dohromady 25.
Laska kvete u kazdeho druhuChelodina sieberocki a Elseya branderhorstii.
nikoltall
napsal(a):
Laska kvete u kazdeho druhuChelodina sieberocki a Elseya branderhorstii.
Slibená fotka ne moc narostleho, ale zdatneho samce
nikoltall
napsal(a):
Slibená fotka ne moc narostleho, ale zdatneho samce
Dospělá samice téhož druhu.
lampař
napsal(a):
Tak sa trocha pochválim, čo sa mojej menšej samici podarilo. Po úspešnom nakladení 12 vajec na suchu po 54 dňoch nakládla ďalších 12, jedno bohužiaľ do vody a rozhryzala ho.
Vajíčka od jednej samice:

napsal(a):
Chelodina parkeri- není to jistě typický zástupce tohoto druhu, ale je to ona .-)

napsal(a):
Chelodina parkeri- není to jistě typický zástupce tohoto druhu, ale je to ona .-)
ještě jednou

napsal(a):
ještě jednou
Zvláštní zbarvení karapaxu

napsal(a):
Zvláštní zbarvení karapaxu
Tady se mi trochu podařilo zachytit vybarvení hlavy

napsal(a):
Tady se mi trochu podařilo zachytit vybarvení hlavy
zhora

napsal(a):
Chelodina reimanni NZ 18.3.07

napsal(a):
Chelodina reimanni NZ 18.3.07
a její podvozek
lissemys
napsal(a):
Gratuluji k prckům. Doufám, že budou odchovy i v dalších letech.
Ahoj Martine a všichni ostatní zájemci o dlouhokrké potvůrky.
Vkládám několik fotek letošních Chelodina mccordi.
lissemys
napsal(a):
.
lissemys
napsal(a):
.
lissemys
napsal(a):
.
lissemys
napsal(a):
.