Spoločné krmenie hadov.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2005 12:16

Nikdy som neskúšal moje dve užovky, ktoré chovám v spoločnom teráriu nakrmiť naraz, ale napadla má taká hypotetická otázka.
Ak by som im hodil jednu myš, a obidve by ju napadli, čo robiť, ako ich rozmotať a zabrániť prúseru. Ak by som tam hodil dve myši tak sa aj tak vrhnú asi na jednu myš obidve užovky? Ak má kúsenosti podelte sa s ostatnými. Stať sa to môže. Stalo sa mi totiž, že môj samec nežere keď ide do zvleku a tak som zvykol samicu v pohode nakrmiť v prítomnosti samca. Minule ma ale samec prekvapil, keď celý zakalený vyrazil za myšou a samica tiež.
Ešte, že som samca stihol vybrať z terárka von.

24.8.2005 14:30

lars napsal(a):
Nikdy som neskúšal moje dve užovky, ktoré chovám v spoločnom teráriu nakrmiť naraz, ale napadla má taká hypotetická otázka.
Ak by som im hodil jednu myš, a obidve by ju napadli, čo robiť, ako ich rozmotať a zabrániť prúseru. Ak by som tam hodil dve myši tak sa aj tak vrhnú asi na jednu myš obidve užovky? Ak má kúsenosti podelte sa s ostatnými. Stať sa to môže. Stalo sa mi totiž, že môj samec nežere keď ide do zvleku a tak som zvykol samicu v pohode nakrmiť v prítomnosti samca. Minule ma ale samec prekvapil, keď celý zakalený vyrazil za myšou a samica tiež.

Rozmotávat dva, do jedné kořisti či do sebe zakousnuté hady je docela sranda. Proklamovaná studená voda nic moc. Lepší je hodně horká až skoro až vařící. To myslím vážně... ale jen pár kapiček. Had teplo vnímá intenzivněji než chlad a většinou se lekne a pustí vše co drží.

24.8.2005 14:44

lars napsal(a):

Ahoj, chcem si dokúpiť ešte aspon jedného boa con. k terajšej samici. Preto som o tomto trošku prečítal. Všade klasika studená voda, možno to čo radí Georgij. Ale pikošku som tu chcel uviesť.
Na nete so čítal o chovateľovi, ktorému sa do jednej myši zakusli dva hady. Vraj mu nakoniec - aj ked je to morbídne - neostalo nič iné, ako rozstrihnúť myš napoly. No fuj. Karol SR

24.8.2005 15:05

gadjukin napsal(a):
Rozmotávat dva, do jedné kořisti či do sebe zakousnuté hady je docela sranda. Proklamovaná studená voda nic moc. Lepší je hodně horká až skoro až vařící. To myslím vážně... ale jen pár kapiček. Had teplo vnímá intenzivněji než chlad a většinou se lekne a pustí vše co drží.

Dobré nápady. Ja by som keby trebalo skúsil asi tak 50 - 70 C vodou. Neviem či by mu extrémne neublížila voda teploty blízko varu. Teoreticky sa to môže stať aj v prírode, čo sa deje vtedy. Nechcete snáď tvrdiť, že jeden had zožere druhého, trebárz aj rovnakej velkosti. Keď stovky hadov zimujú na spoločnom mieste a potom naraz vyliezajú, tak sa takéto scenáre musia odohrať.
Niekde som čítal, že na nos hada je treba dať vatu namočenú v alkohole a vraj pustí, čo vy nato?

24.8.2005 16:57

karcisr napsal(a):
Ahoj, chcem si dokúpiť ešte aspon jedného boa con. k terajšej samici. Preto som o tomto trošku prečítal. Všade klasika studená voda, možno to čo radí Georgij. Ale pikošku som tu chcel uviesť.
Na nete so čítal o chovateľovi, ktorému sa do jednej myši zakusli dva hady. Vraj mu nakoniec - aj ked je to morbídne - neostalo nič iné, ako rozstrihnúť myš napoly. No fuj. Karol SR

když se nepodaří hady rozmotat,tak mě se osvědčil opravdu ten alkohol-stačí jen jediná kapka na tlamku,nebo lépe na sliznici talmy a hadi okamžitě kořist pustí..... tu vodu sem nezkoušel,ale příjde mě to trochu nadlouho-než se ta voda ohřeje...ale jistě to asi funguje.... Epicrates

24.8.2005 17:13

luke napsal(a):
když se nepodaří hady rozmotat,tak mě se osvědčil opravdu ten alkohol-stačí jen jediná kapka na tlamku,nebo lépe na sliznici talmy a hadi okamžitě kořist pustí..... tu vodu sem nezkoušel,ale příjde mě to trochu nadlouho-než se ta voda ohřeje...ale jistě to asi funguje.... Epicrates

Ta tepla-horka voda parada! Konvice hrej:-)) Ohrata voda, na tuto teplotu, by se dala brat tepla z kohoutku podle norem 40-60°C, ale to je mozna nadlouho, nez nekdo dojde do koupelny apod., stejne tak jako nekdy doporucovane studena, zato alkohol funguje spolehlive staci otrit prst namoceny v Alpe o nosni dirku hada a okamzite se snazi pustit a ze to hadum nevadi potvrzuje dalsi temer okamzity zajem o prijem potravy. Honza

25.8.2005 19:30

gilamon napsal(a):
Ta tepla-horka voda parada! Konvice hrej:-)) Ohrata voda, na tuto teplotu, by se dala brat tepla z kohoutku podle norem 40-60°C, ale to je mozna nadlouho, nez nekdo dojde do koupelny apod., stejne tak jako nekdy doporucovane studena, zato alkohol funguje spolehlive staci otrit prst namoceny v Alpe o nosni dirku hada a okamzite se snazi pustit a ze to hadum nevadi potvrzuje dalsi temer okamzity zajem o prijem potravy. Honza

No někdy je to docela sranda. Když jsou ty hadi trošku větší a váží pár kilo , jako moji boa , tak je to i slušnej sportovní výkon. Horší je, když se zakousnou do sebe a myslí si že drží myš, za tim co se jim ta potvora v koutě chechtá.

26.8.2005 06:24

lars napsal(a):
Dobré nápady. Ja by som keby trebalo skúsil asi tak 50 - 70 C vodou. Neviem či by mu extrémne neublížila voda teploty blízko varu. Teoreticky sa to môže stať aj v prírode, čo sa deje vtedy. Nechcete snáď tvrdiť, že jeden had zožere druhého, trebárz aj rovnakej velkosti. Keď stovky hadov zimujú na spoločnom mieste a potom naraz vyliezajú, tak sa takéto scenáre musia odohrať.
Niekde som čítal, že na nos hada je treba dať vatu namočenú v alkohole a vraj pustí, čo vy nato?

Co se stane, když to necháš? Jeden had "spolkne" druhého. V extrémním případě (no spíš docela běžně) dojde k tomu, že jeden had spolu s kořistí začne polykat i toho druhého. Nemusí ho spolknout celého, stačí tak do půlky než pozná, že tahle kořist je velká a všehno vyvrhne. Většinou se ten polykaný had udusí v jícnu kumpána.
V přírodě se to stát může a určitě se to stává. A to společné zimování? Ano spousty hadů zimují společně, ale žádný z nic během zimování potravu nepřijímá a taktéž po ukončení hybernace nějakou dobu ne. A než po zimování poprvé začne lovit, většinou se celá partička rozprchne.

karlík

26.8.2005 09:29
karlík

tom czech napsal(a):
No někdy je to docela sranda. Když jsou ty hadi trošku větší a váží pár kilo , jako moji boa , tak je to i slušnej sportovní výkon. Horší je, když se zakousnou do sebe a myslí si že drží myš, za tim co se jim ta potvora v koutě chechtá.

Pánové, nedávno jsem se docela divil při krmení hroznýšů jak lehce dokázali doslova roztrhnout dospělého potkana. Jinak jsem přesvědčen o tom, že menší had dokáže sežrat většího.

26.8.2005 10:31

lars napsal(a):

Jo, to řeším každé krmení. Chovám jak Epicrates, tak tři druhy Elaphe ve skupinách ne větších terárcích. Epicrates jsou v pohodě - nejsou tak rychlí jako užovky a pokud jim potravu předkládám v různých částech terária, proběhne vše většinou v pohodě. U Elaphe ( hlavně climacophora ) jsou problémy větší - jsou rychlé a vybíravé, takže si většinou vyberou stejnou kořist. Už jsem zažil i situaci, kdy se napřed tahali o myš, pak ji nechyli být a pustili se do boje navzájem. Roztrhnout je dalo dost práce a tekla i krev - bohužel z mojí ruky . U guttek jsem jednou nevěnoval kontrole při krmení dostatečnou pozornost a vzápětí jsem tahal jednu hlavu z chřtánu druhého hada.

Jinak funguje teplá voda ( stačí z vodovodu ) i kapka cca 40-60% lihu do tlamky.

26.8.2005 14:35

lars napsal(a):

Mě nepomohl ani ten alkohol, když se mi do sebe zakousli dva E.c.maurus. Polejval jsem je rumem docela dost a nic. Asi jim chutnal. Dalo to hodně práce je rozmotat a jeden to odnes roztrženou kůží.

29.8.2005 08:18

barbat napsal(a):
Mě nepomohl ani ten alkohol, když se mi do sebe zakousli dva E.c.maurus. Polejval jsem je rumem docela dost a nic. Asi jim chutnal. Dalo to hodně práce je rozmotat a jeden to odnes roztrženou kůží.

Rum je dneska moc slabý. Zkus koupit v lékárně 60% líh.

11.9.2005 18:21

monte napsal(a):
Rum je dneska moc slabý. Zkus koupit v lékárně 60% líh.

Jo, jo. Taky už jsem pár mazlíků rozmotával a někdy je to celkem fuška. Třeba takový tří a půl metrový molurusky, to je silnej zážitek. Někdy je fakt jednodušší rozstříhnout myš nebo potkana, ale králík už se dělí hůř....

12.9.2005 11:39

lars napsal(a):

Jde to, ale je potřeba rozdělit hady na různá místa v teráriu a stejně tak jim podávat myši. Je ale nutné je při krmení hlídat. Když byly moje samičky e. taeniura malé, tahaly se o jedno hole až ho roztrhly. Jakmile se jim dostal pod nos pach krve, začal zuřivý boj a samičky kousaly do všeho, včetně sami sebe, když se potkaly se svým ocasem. Jinak krmím hady pohromadě a většinou není problém.

12.9.2005 12:16

lars napsal(a):

Mno ja je krmim tak, že jim davam mys z ruky a jak se na ni namotaji, tak je rozmistim v terarku, kazdou do jinyho konce, a kdyz nemam cas, tak je vytaham do plastovych beden a krmim je kazdou zvlast mimo. m.

Přidejte reakci

Přidat smajlík