lissemys
napsal(a):
Geoclemys hamiltonii - dospělá samice
lissemys
napsal(a):
lissemys
napsal(a):
Geoclemys hamiltonii - dospělý samec
lissemys
napsal(a):
lissemys
napsal(a):
lissemys
napsal(a):
lissemys
napsal(a):
Geoclemys hamiltonii - mláďata
ado
napsal(a):
Pripájam sa ku gratuláciám. Nádherné želvy.
Záběr z úspěšného spáření...
lissemys
napsal(a):
dospělý jedinec, 30 cm karapax
lissemys
napsal(a):
vajíčka ve vermikulitu
lissemys
napsal(a):
letošní mládě - boční pohled
lissemys
napsal(a):
letošní mládě - karapax
lissemys
napsal(a):
letošní mládě - plastron
lissemys
napsal(a):
letošní mládě - frontální pohled
lissemys
napsal(a):
letošní mládě - frontální pohled
lissemys
napsal(a):
letošní mláďata - plastrony se zbytkem vaječného váčku
lissemys
napsal(a):
letošní mláďata - plastrony se zbytkem vaječného váčku
Letos v březnu se mi v Indii prvně podařilo pozorovat je v přírodě. Samici, kterou v malém rybníčku proháněl samec jsem dokonce chytl do ruky a vytáhl na břeh.
Jsou to fakt nádherné želvy.
Doma najdu pár fotek, které jsem mobilem udělal a hodím je sem.
Amos
geochelone
napsal(a):
Letos v březnu se mi v Indii prvně podařilo pozorovat je v přírodě. Samici, kterou v malém rybníčku proháněl samec jsem dokonce chytl do ruky a vytáhl na břeh.
Jsou to fakt nádherné želvy.
Doma najdu pár fotek, které jsem mobilem udělal a hodím je sem.
Amos
g.h.
geochelone
napsal(a):
více se mi nepodařilo vložit, musím je upravit, tak někdy příště
díky za komentář a za fotky. závidím, také bych je chtěl vidět v přírodě. kde to bylo? byl bych vděčný za fotky lokalit. obávám se, že než já se vypravím do Indie, už v přírodě nebudou.
je škoda, že část zájemců odrazuje jejich uváděná velikost v dospělosti, ale teď tu zaznělo, že byly v malém rybníčku samec se samicí.
jednak zvířata obvykle nejsou tak velká, jak uvádí literatura, dokonce jeden kamarád z Německa mi vyprávěl, že má samici 23 cm velkou a samce kolem 17 cm, obě chová odděleně a jednou se samci podařilo přelézt ze své nádrže k samici, kamarád to zjistil asi po třech hodinách, tak ho dal zase zpět a za nějakou dobu mu samice kladla oplozená vejce. moje chovná zvířata jsou 28-29 cm velká a přitom je chovám v nádrži 60*80 cm s vodní hladinou kolem 45 cm a plně jim to vyhovuje, a množí se.
lissemys
napsal(a):
díky za komentář a za fotky. závidím, také bych je chtěl vidět v přírodě. kde to bylo? byl bych vděčný za fotky lokalit. obávám se, že než já se vypravím do Indie, už v přírodě nebudou.
je škoda, že část zájemců odrazuje jejich uváděná velikost v dospělosti, ale teď tu zaznělo, že byly v malém rybníčku samec se samicí.
jednak zvířata obvykle nejsou tak velká, jak uvádí literatura, dokonce jeden kamarád z Německa mi vyprávěl, že má samici 23 cm velkou a samce kolem 17 cm, obě chová odděleně a jednou se samci podařilo přelézt ze své nádrže k samici, kamarád to zjistil asi po třech hodinách, tak ho dal zase zpět a za nějakou dobu mu samice kladla oplozená vejce. moje chovná zvířata jsou 28-29 cm velká a přitom je chovám v nádrži 60*80 cm s vodní hladinou kolem 45 cm a plně jim to vyhovuje, a množí se.
V podstatě úplně ve volné přírodě to nebylo
Bydlel jsem pár dní v ašrámu v Dillí, kde jsem je objevil v malém rybníčku.
S nikým jsem tam o nich nemluvil, ale mám za to, že o nich vědí a asi i přikrmují
Adresu bych doma našel jestli vás to zajímá.
Neberte Indii jako nákladnou zemi. Je to levnější, než Tunis nebo Egypt.
Turkish Airlines teď nabízí letenku až do března 2010 za 7500kč+poplatky. Já už byl v Indii hodněkrát tak se v cenách tam vyznám, proto s klidem vystačím i se 100euro na měsíc včetně ubytovaní a jídla!
Pokud budete chtít víc poradit, tak se ozvěte.
Já však nejsem na vodní želvy, jenom na ty suchozemské.
geochelone
napsal(a):
V podstatě úplně ve volné přírodě to nebylo
Bydlel jsem pár dní v ašrámu v Dillí, kde jsem je objevil v malém rybníčku.
S nikým jsem tam o nich nemluvil, ale mám za to, že o nich vědí a asi i přikrmují
Adresu bych doma našel jestli vás to zajímá.
Neberte Indii jako nákladnou zemi. Je to levnější, než Tunis nebo Egypt.
Turkish Airlines teď nabízí letenku až do března 2010 za 7500kč+poplatky. Já už byl v Indii hodněkrát tak se v cenách tam vyznám, proto s klidem vystačím i se 100euro na měsíc včetně ubytovaní a jídla!
Pokud budete chtít víc poradit, tak se ozvěte.
Já však nejsem na vodní želvy, jenom na ty suchozemské.
Jaký je nejlepší termín pro cestování po jižní Indii? Někdy z jara bych tak na dva týdny vypadnul.
vapa
napsal(a):
Jaký je nejlepší termín pro cestování po jižní Indii? Někdy z jara bych tak na dva týdny vypadnul.
jj, ale nejpozději v březnu. V dubnu začnou nesnesitelné pařáky.
Záleží také jestli chcete do džungle - za zvířaty, anebo do města a za turistickými destinacemi.
Já tam budu celý únor 2010, podařilo se mi sehnat zpáteční letenku s KLM z Mnichova přes Amsterdam do Dillí za neuvěřitelných 7400kč včetně všech poplatků. Tahle akce byla na začátku listopadu na akcniletenky.com
já ale pocestuji na sever - do pandžábu.
lissemys
napsal(a):
vajíčka ve vermikulitu
letošní snůška od nové samice - přestože se jedná o plně dospělé zvíře, tato snůška byla teprve její první, což je zřejmě důvod, že ve snůčce jsou tři "siamské" srostlé dvojice.