zuzazx

Mám doma Krajtu Tmavou cca 3 m dlouhou a mám ji v teráriu v obýváku.Mám dotaz, jestli je možný a bezpečný ji nechat, když jsem v práci,volně puštěnou v obýváku?Kamarád má Krajtu Královsku a říkal, že ji běžně nechává, když není doma, lozit po celém bytě.Pora´dte, jestli to také někdo tak děláte.
zuzazx
napsal(a):
Mám doma Krajtu Tmavou cca 3 m dlouhou a mám ji v teráriu v obýváku.Mám dotaz, jestli je možný a bezpečný ji nechat, když jsem v práci,volně puštěnou v obýváku?Kamarád má Krajtu Královsku a říkal, že ji běžně nechává, když není doma, lozit po celém bytě.Pora´dte, jestli to také někdo tak děláte.
Ahoj počítej s tím, že Ti vše v bytě převrátí vzhůru nohama! Já když jsem byl jednou na delší dobu pryč, tak přítelkyně nezavřela terárko a utekla mi kobercovka c. 2m. Nenapadlo jí nic lepšího, než hned na okno a prolézat se tam. přítelkyně při návratu z práce hada samo odchytla, ale domovník ještě dva měsíce potom stával pod naším oknem a koukal do něj. Paniku asi způsobila návštěva při kontrole radiátorů, když viděl samej jed. Tomáš
grassel ii
napsal(a):
Ahoj počítej s tím, že Ti vše v bytě převrátí vzhůru nohama! Já když jsem byl jednou na delší dobu pryč, tak přítelkyně nezavřela terárko a utekla mi kobercovka c. 2m. Nenapadlo jí nic lepšího, než hned na okno a prolézat se tam. přítelkyně při návratu z práce hada samo odchytla, ale domovník ještě dva měsíce potom stával pod naším oknem a koukal do něj. Paniku asi způsobila návštěva při kontrole radiátorů, když viděl samej jed. Tomáš
Taky jsem toho názoru,že pokud chceš mít vše naruby tak jí klidně pust.
Já svou tmavku(359.cm)pouším jen pokud jsem doma,jinak by se mohlo stát néjen to, že něco poničí,ale také že si o něco ublíží.
Můj názor je,že v nepřítomnosti tvé nebo někoho jiného nedoporučuji...
keltmen
napsal(a):
Taky jsem toho názoru,že pokud chceš mít vše naruby tak jí klidně pust.
Já svou tmavku(359.cm)pouším jen pokud jsem doma,jinak by se mohlo stát néjen to, že něco poničí,ale také že si o něco ublíží.
Můj názor je,že v nepřítomnosti tvé nebo někoho jiného nedoporučuji...
jj taky bych to neriskoval. KOZEL-to už má 359? Pěkný kousek. Jako ta naše.
krokodyl
napsal(a):
Mafuk chtěl asi říct, že přetučnělá zvířata, nejenže se nemnoží, ale kvůli různým zdravotním komplikacím poměrně brzy umírají. Pokud se 3 a půl metrová krajta svléká 1x měsíčně, tak to opravdu není v pořádku.
JJ , také nedoporučuji nechávat háďata volně po bytě bez dozoru to ten můj mazlik (PMB 280cm ) proti vám ještě miminko ale když ji pouštím tak okamžitě za televizi a jelikož mám plazmu tak je velicezajímavé když by mi ji trochu odstrčila od zdi :-)
jinak mooc rád má ležení na radiátou když se zrovna topí to pak leží třeba celé odpoledne bez jediného pohybu :-)