Dobrý den, poprosil bych Vás o radu... ctěl bych si pořídit domů terárium a do něj nějákou tu "ještěrkovitou" potvůrku :) nemám s tímto žádné zkušenosti, snad jen se sklipkanem, nebo rybyčkama, které mám doma... potřeboval bych poradit, jaké zvíře, jaký druh by jste mi doporučli... ;) mé požadavky jsou asi takové: neagresivní, barevný, menšího vzrůstu, nenáročný (týká se podmínek pro chov ne potravy, atd.),... budoucí terárium by mělo mít rozměry cca dxšxv = 120x40x40 cm
Děkuji mnohokrát za případné odpovědi :)
volcom
napsal(a):
Dobrý den, poprosil bych Vás o radu... ctěl bych si pořídit domů terárium a do něj nějákou tu "ještěrkovitou" potvůrku :) nemám s tímto žádné zkušenosti, snad jen se sklipkanem, nebo rybyčkama, které mám doma... potřeboval bych poradit, jaké zvíře, jaký druh by jste mi doporučli... ;) mé požadavky jsou asi takové: neagresivní, barevný, menšího vzrůstu, nenáročný (týká se podmínek pro chov ne potravy, atd.),... budoucí terárium by mělo mít rozměry cca dxšxv = 120x40x40 cm
Tak jednoznačně Ti nedoporučuju chameleona - jednak to terárko má pro ně špatný rozměry a pak ani nevyhovuje Tvým požadavkům Myslim, že gekon nebo agama by byla lepší volba
volcom
napsal(a):
eublepharis macularius. farbu maj aku chces {skoro} a niesu narocny, daju sa v pohode brat do ruky. www.macularius.wz.cz
volcom
napsal(a):
...i já bych radila gekončíka ... pro začátečníka ideální zvířátko
volcom
napsal(a):
...a jestě dve otázky
...kdyz jednoho, tak radsi samicku, nebo samecka?
...a da se, postupne k jednomu jedinci doplnit dalsi, jak tedy pisou min. dva? (1samecek - 2 samicky)
ahoj,eublephari je lepsi mit trio,jso dost spolecensti,jinak si jeste muzes poridit,pogonu vitticeos,ophisaurus apodus nebo z me skusenosti doporucuju gerhosaurus nigrolineatus popr. major. muzou byt sami a daj se ochocit minimalne stejne dobre jako pogonky
volcom
napsal(a):
...a jestě dve otázky
...kdyz jednoho, tak radsi samicku, nebo samecka?
...a da se, postupne k jednomu jedinci doplnit dalsi, jak tedy pisou min. dva? (1samecek - 2 samicky)
samec-samica - to je uplne jedno a da sa ale musis ich mat chvilu v karantene, nielen koli chorobam ale ak samica pachne vonou samca tak ti ju moze samec zabit......... {bude si mysliet ze mu nejaky samec konkuruje}a doplnit mozem. naj je to 1,2-3