pilunek
napsal(a):
Je to složite? co k tomu je potřeba?
Slozite to neni. Zatim neznam nikoho, komu by to povoleni nevystavili. Mozna budou mit nejaky dotaz ohledne tveho chovu. Od zacatku tohoto roku jsou levnejsi poplatky, pri chovu 1 druhu se plati 500 Kc na tri roky, pokud chovas 2 a vice zvirat, tak je poplatek 1000 Kc.
pilunek
napsal(a):
Takže normálně zajdu na veterinu a požádám o registraci? protože sem někde četl že nekdo z veteriny příjde a kontroluje jaké mám podmínky chovu atd.
Ano, kontroluje. Zákon má chránit nejen lidi (to spíš míň), ale hlavně to zvíře. Kontroluje se: rozměr terária (nesmí to být krabice od bot, jinak v pohodě), podmínky chovu (jestli tam máš aspoň žárovku na vyhřívání je to ok), zabezpečení terária (u nebezpečných zvířat musí být zamykatelné, já mám šoupací skla a "zámek na knihovny"). Neslyšel jsem o nikom, kdo by s tím měl problém. Ale je jasné, že týrači zvířat se nepřiznají ...
cgc
napsal(a):
Ano, kontroluje. Zákon má chránit nejen lidi (to spíš míň), ale hlavně to zvíře. Kontroluje se: rozměr terária (nesmí to být krabice od bot, jinak v pohodě), podmínky chovu (jestli tam máš aspoň žárovku na vyhřívání je to ok), zabezpečení terária (u nebezpečných zvířat musí být zamykatelné, já mám šoupací skla a "zámek na knihovny"). Neslyšel jsem o nikom, kdo by s tím měl problém. Ale je jasné, že týrači zvířat se nepřiznají ...
Tak to je v poho myslím že mám všechno v pořádku. nedám na něho dopustit takže se má u mně jak v bavlnce
pilunek
napsal(a):
Mam dotaz podléhá Hroznýš královský nejaké registraci? snažil sem se to zjistit na různých vebových stránkách ale nebylo tam nic o registraci.
Pilunku, zku příště lépe specifikovat název fóra,. Zatím toho tolik není, ale až tu bude více fór, bude lepší když se už z nadpisu pozná jestli se jedná o registraci velkého plaza, nebo třeba do fóra anebo taky o registraci registrovaného partnerství :)