Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2007 12:24

zdravim, chtěl bych se zeptat ohledne větve do terarka pro agamu vousatou. vetev si najdu někde v přírodě ale jak jí potom ošetřit nebo upravit abych jí mohl s klidným svědomím dát do terárka? díky moc za rady

14.1.2007 12:29

jakubrysavy napsal(a):
zdravim, chtěl bych se zeptat ohledne větve do terarka pro agamu vousatou. vetev si najdu někde v přírodě ale jak jí potom ošetřit nebo upravit abych jí mohl s klidným svědomím dát do terárka? díky moc za rady

Já teda agamy nechovam, ale chovam hady a to si myslim, že bude ohledně těch větví stejné. Normálně ji ompláchnu horkou vodou a vezmu kartáč a mýdlo a celou jí pořádně vydrhnu. Potom zas pořádně opláchnu, necham oschnout a dam do terárka. Toť vše...

14.1.2007 12:51

h vysin napsal(a):
Já teda agamy nechovam, ale chovam hady a to si myslim, že bude ohledně těch větví stejné. Normálně ji ompláchnu horkou vodou a vezmu kartáč a mýdlo a celou jí pořádně vydrhnu. Potom zas pořádně opláchnu, necham oschnout a dam do terárka. Toť vše...

no ja si myslim ze bych to asi udelal taky takhle. jen mi mozna nekdo kdysi rikal ze by se mela poradne vyvarit nebo co.

14.1.2007 13:59

jakubrysavy napsal(a):
no ja si myslim ze bych to asi udelal taky takhle. jen mi mozna nekdo kdysi rikal ze by se mela poradne vyvarit nebo co.

No já je nevyvařuju. Většinou uříznu čerstvou větev rovnou ze stromu a tam asi žádný plísně a houby uvnitř nebudou a pokud to vezmu tim mýdlem, tak myslim, že by to mělo stačit. Je dobrý je taky nechat vyschnoput třeba na topení, nebo u kotle, ale jinak je neupravuju.

14.1.2007 14:22

jakubrysavy napsal(a):

Můžeš ji i vydezinfikovat, ale potom pořádně opláchnout! jestli máš vlhčí terárko někdo je i natírá speciálním nátěrem proti plísním. Jako takový konzervant... ZKUS A UVIDÍŠ...

14.1.2007 14:39

deenna napsal(a):
Můžeš ji i vydezinfikovat, ale potom pořádně opláchnout! jestli máš vlhčí terárko někdo je i natírá speciálním nátěrem proti plísním. Jako takový konzervant... ZKUS A UVIDÍŠ...

A větev si uřízni ze stromu, protože když sem si vzal větev ze země a pořádně sem ju vydrhl rejžákem, umyl horkou vodou a nechal den v roztoku hypermanganu tak i přesto ju chytla plíseň!

14.1.2007 18:01

jojka napsal(a):
A větev si uřízni ze stromu, protože když sem si vzal větev ze země a pořádně sem ju vydrhl rejžákem, umyl horkou vodou a nechal den v roztoku hypermanganu tak i přesto ju chytla plíseň!

hm zrovna sem se vratil uz mam vetev, nasel sem ji ale normalne na zemi. je to z tvrdyho treva a prave se mi libila jak je pekne vyschla, ocistil sem ji, ted sem ji drhnul kartacem ale porad to neni ono.asi budu muset fakt jit na nejakou cerstvou ze stromu.

14.1.2007 21:00

jakubrysavy napsal(a):

Kdysi mi někdo poradil naložit větev do horké vody se solí (solí jsem nejdříve větev vždy posypal),pak opláchnout a naložit do lázně z hypermanganu. Tak to dělám celou dobu a zatím nebyl žádný problém.

15.1.2007 08:32

halapremek napsal(a):
Kdysi mi někdo poradil naložit větev do horké vody se solí (solí jsem nejdříve větev vždy posypal),pak opláchnout a naložit do lázně z hypermanganu. Tak to dělám celou dobu a zatím nebyl žádný problém.

Ahoj, já jí vždycky omyju vařící vodou (tak deset minut, protože předevčírem se mi stalo, že asi po sedmi minutách z toho dřeva ještě vylezla nějaká vosička, nebo co to bylo) a po usušení nastříkám Desident sprayem (dá se sehnat v lékárně asi za 95 Kč) a znova a mnohem důkladnějc znova omyju - ohledně škodlivých parazitů je to 100% účinné a plísně se taky netvoří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík