Sešlost Klubu Chovatelů Želv

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2005 22:20

Zdravím, pro ty, kdo se o želvy zajímají trochu více a s trochou dobré vůle k trochu vyšší úrovni je možnost setkání v Klubu Chovatelů Želv, v sobotu 24. září od 9-00 v učňovském centru ZOO Praha.
Trochu nešťastná je časová shoda s burzou p. Čuříka v Holešovicích.
Více na http://www.kchz.cz
Petr Chelonia

lampař

26.9.2005 19:01
lampař

petr zelvar napsal(a):
Zdravím, pro ty, kdo se o želvy zajímají trochu více a s trochou dobré vůle k trochu vyšší úrovni je možnost setkání v Klubu Chovatelů Želv, v sobotu 24. září od 9-00 v učňovském centru ZOO Praha.
Petr Chelonia

A napíšete nám nějaké resume?

27.9.2005 09:18

lampař napsal(a):
A napíšete nám nějaké resume?

...bylo to zajímavé a kdo tam nebyl o hodně přišel.
první byla zajímavá přednáška Nataši a Petra Velenských o jejich letošní cestě do rumunské delty Dunaje.
v druhé části pak byly prezentovány odchovy pražské ZOO - Pelomedusa subrufa, G. pardalis a Mauremys annamensis a protože právě posledně jmenovaná patří mezi nejohroženější druhy želv na světě - v přírodě se již nevyskytuje, přešlo se plynule na TOP 25 nejohroženějších druhů želv na světě.
dále byla diskutována činnost klubu do budoucna a příprava nové podoby Zpravodaje KChŽ - výrazné zkvalitnění a změna rozsahu časopisu se samozřejmě neobejde bez rozšíření členské základny, aby byly prostředky na takto kvalitní časopis.
časopis bude koncipován tak, aby byl zajímavý a přínosný jak pro "začínající malochovatele", kteří mají doma a nejvíce je zajímají ty nejběžnější druhy, tak i vysoce odbornými přednáškami raritních a málochovaných druhů - proto bych chtěl všechny, kteří dosud váhají, aby se od příštího roku stali platícimi členy, a pomohli nám v CZ vydávat kvalitní časopis věnovaný želvám. díky

27.9.2005 13:23

lissemys napsal(a):
...bylo to zajímavé a kdo tam nebyl o hodně přišel.
první byla zajímavá přednáška Nataši a Petra Velenských o jejich letošní cestě do rumunské delty Dunaje.
v druhé části pak byly prezentovány odchovy pražské ZOO - Pelomedusa subrufa, G. pardalis a Mauremys annamensis a protože právě posledně jmenovaná patří mezi nejohroženější druhy želv na světě - v přírodě se již nevyskytuje, přešlo se plynule na TOP 25 nejohroženějších druhů želv na světě.
dále byla diskutována činnost klubu do budoucna a příprava nové podoby Zpravodaje KChŽ - výrazné zkvalitnění a změna rozsahu časopisu se samozřejmě neobejde bez rozšíření členské základny, aby byly prostředky na takto kvalitní časopis.
časopis bude koncipován tak, aby byl zajímavý a přínosný jak pro "začínající malochovatele", kteří mají doma a nejvíce je zajímají ty nejběžnější druhy, tak i vysoce odbornými přednáškami raritních a málochovaných druhů - proto bych chtěl všechny, kteří dosud váhají, aby se od příštího roku stali platícimi členy, a pomohli nám v CZ vydávat kvalitní časopis věnovaný želvám. díky

Zdravím, s tím zájmem o nové členy to nebude tak žhavý,
už před měsícem jsem posílal mail na adresu uvedenou na stránkách klubu se zájmem o členství a dodnes se mě nikdo neozval. Na poslední akci jsem se nedostal, protože jsem byl bohužel v práci, snad příště.
HEUREKA

27.9.2005 14:08

heureka napsal(a):
Zdravím, s tím zájmem o nové členy to nebude tak žhavý,
už před měsícem jsem posílal mail na adresu uvedenou na stránkách klubu se zájmem o členství a dodnes se mě nikdo neozval. Na poslední akci jsem se nedostal, protože jsem byl bohužel v práci, snad příště.
HEUREKA

některé věci nefungují tak, jak by měly, bohužel a k naší škodě
všichni zájemci pište na můj mail, zařídím to

27.9.2005 19:17

petr zelvar napsal(a):
Petr Chelonia

Chovám doma několik želv, objíždíme s manželkou různé výstavy a zoo abych se dozvěděl co nejvíce o chovu a životě těchto krásných živočichů, loni jsem se rozhodl připojit se do Klubu chovatelů želv, zaplatil jsem příspěvek 250kč a od té doby jen čekám třeba jen na nějaký mail či slíbený časopis od klubu. Nejde o peníze ale o princip samotný něco slíbit a dodržet. Franta

2.10.2005 22:20

petr zelvar napsal(a):
Petr Chelonia

Přednáškou o dunajské deltě jsem si připoměl tu nádhernou a zatím zavrhovanou zemi, která určitě stojí za to navštívit. Doporučuji ji navštívit jak v zimě na lyžování. Střediska si mnohde nazadají s alpskými středisky - to lidé vůbec nevědí a v květnu se tam ještě lyžuje. Pak se asi brzo vrátí i turistická sláva let minulých, protože Rumunsko letí dopředu opravdu mílovými kroky. Bezpečnost je tam opravdu velmi dobrá, protože jsem se tam cítil lépe než někdy u nás v Čechách. Pak je tu nádherná příroda, mnohdy téměř panenská. Ornitologové si v deltě Dunaje opravdu příjdou na své a celá delta připomíná jednu velkou ZOO.
A ti ostatní blázni, teď mluvím o nás, co jsme prásklí plazama, tak to je opravdu velká čítanka teraristiky. Ty nádherné biotopy plazů jsou jak otevřená náruč, která zve každého milovníka želv, ještěrek a hadů. To poznání přirozeného biotopu Testudo graeca je k nezaplacení. Tam si člověk příjde opravdu jak v ráji. Každému želvařovi, opravdu každému, doporučuji návštěvu této krásné a zajímavé země, kterou máme "za humny" a vpodstatě nic o ni nevíme. Když se k tomu přírodovědnému poznání přidá i dobrá parta zapálených lidí do plazů, pak je to opravdická bomba. Na příští rok (2006) se připravuje cesta do Rumunska zaměřená výslovně pro herpetology. proto vás na tuto cestu upřímně zvu a bližší informace si můžete vyžádat buď u Petra a Nataši Velenských v pražské ZOO, nebo na mém emailu, nebo na www.carabus.cz , jedná se o cestovku, která tuto cestu spolu s klubem chovatelů želv, připravuje a pak i celou zajišťuje.
Pojeďme, fakt to stojí za to.
Milan

Přidejte reakci

Přidat smajlík