Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2005 10:01

Víte co je to za hada?

25.9.2005 10:45

wardog1 napsal(a):
Víte co je to za hada?

Máš ještě ňáký fotky? to je tvůj had?

25.9.2005 11:35

lachesis napsal(a):
Máš ještě ňáký fotky? to je tvůj had?

Jo,je můj...fotky ještě udělám.

25.9.2005 11:43

wardog1 napsal(a):
Jo,je můj...fotky ještě udělám.

Od koho ho máš? A jak je velkej?

25.9.2005 18:52

lachesis napsal(a):

Mám 1,1.Letošní mládata.Dovoz USA.

25.9.2005 18:55

lachesis napsal(a):

foto

25.9.2005 18:58

lachesis napsal(a):

další foto.Pokud chceš kvalitnější fotky,můžu ti je poslat na mail...

25.9.2005 19:00

wardog1 napsal(a):
foto

No nejsu si stoprocentně jistej. je to asi ňáká užovka přesně ti to řeknu spíš zítra jo.

25.9.2005 19:55

wardog1 napsal(a):
další foto.Pokud chceš kvalitnější fotky,můžu ti je poslat na mail...

To by bylo skvělý. Takže
lachesis.muta@seznam.cz

cislo.5

25.9.2005 20:51
cislo.5

wardog1 napsal(a):
Víte co je to za hada?

No,řekl bych,že je to Rhinocheilis lecontei,i když určování z fotky v tak malém rozlišení a bez znalosti lokality je dost těžké.Pokud nejsou tvoji hadi příliš velcí(do 80 cm),a rádi se zahrabávají,mohlo by to tak být.Ve střední Americe žije ale několik velmi podobně zbarvených hadů.Přikláním se ale k tomu co jsem napsal.

25.9.2005 20:56

cislo.5 napsal(a):
No,řekl bych,že je to Rhinocheilis lecontei,i když určování z fotky v tak malém rozlišení a bez znalosti lokality je dost těžké.Pokud nejsou tvoji hadi příliš velcí(do 80 cm),a rádi se zahrabávají,mohlo by to tak být.Ve střední Americe žije ale několik velmi podobně zbarvených hadů.Přikláním se ale k tomu co jsem napsal.

taky si myslim, že je to Rhynocelius lecontei...

cislo.5

25.9.2005 23:21
cislo.5

cislo.5 napsal(a):

Pardon,překlep.Rhinocheilus lecontei.

26.9.2005 14:40

wardog1 napsal(a):
Víte co je to za hada?

Ahojda,
pokud by jsi chtel ty hady prodat, tak se ozvi, mel bych zájem je koupit.

26.9.2005 16:35

© acanthos napsal(a):
Ahojda,

Díky za nabídku,ale prodávat je určitě nebudu.Naopak jsem letos nakoupil tolik,že jsem prohnutej jak luk...:)

27.9.2005 01:36

© acanthos napsal(a):
Ahojda,

A víš co chceš koupit?Nebo aspoň tušíš?

27.9.2005 09:38

wardog1 napsal(a):
A víš co chceš koupit?Nebo aspoň tušíš?

Ano, nejspíse pujde o ty Rhinocheiluse.

cislo.5

27.9.2005 09:51
cislo.5

© acanthos napsal(a):
Ano, nejspíse pujde o ty Rhinocheiluse.

Zřejmě se jedná o subspecii
Rhinocheilus lecontei antonii (Mexico)
Fotka je z internetu.

27.9.2005 10:06

cislo.5 napsal(a):
Zřejmě se jedná o subspecii
Rhinocheilus lecontei antonii (Mexico)
Fotka je z internetu.

No je pravda že ten had je hodně podobnej...já ho koupil jako Lampropeltis getulus goini...

cislo.5

27.9.2005 10:29
cislo.5

wardog1 napsal(a):
No je pravda že ten had je hodně podobnej...já ho koupil jako Lampropeltis getulus goini...

I to je možné,zvláště ten první snímek,kde je lépe vidět hlava.Alespoň vidíš,jak je takovéhle určování nejisté.Podle hlavy by jsi to měl ale poznat lépe,navíc by "getula" Rhinocheluse brzo přerostla.
Porovnej rostrum z fotek,které přikládám.Rhinochelus má rostrum dlouhé,lampropelta krátké.Těch rozdílů je samozřejmě víc,ale v barvě to není.

cislo.5

27.9.2005 10:30
cislo.5

cislo.5 napsal(a):
I to je možné,zvláště ten první snímek,kde je lépe vidět hlava.Alespoň vidíš,jak je takovéhle určování nejisté.Podle hlavy by jsi to měl ale poznat lépe,navíc by "getula" Rhinocheluse brzo přerostla.
Porovnej rostrum z fotek,které přikládám.Rhinochelus má rostrum dlouhé,lampropelta krátké.Těch rozdílů je samozřejmě víc,ale v barvě to není.

rhinocheilus

28.9.2005 14:03

wardog1 napsal(a):
Víte co je to za hada?

Taky mi připadá jako Rhinocheilus lecontei. Určitě to nebude getuluska. Moc zajímaví hadi. Gratuluju.

cislo.5

28.9.2005 17:49
cislo.5

krokodyl napsal(a):
Taky mi připadá jako Rhinocheilus lecontei. Určitě to nebude getuluska. Moc zajímaví hadi. Gratuluju.

Ona by mladá "goini" mohla být výrazně červená,ale v dospělosti tahle červeň většinou mizí a vybledne.Rhinocheilus je takhle červený i v dospělosti.

28.9.2005 22:27

cislo.5 napsal(a):
Ona by mladá "goini" mohla být výrazně červená,ale v dospělosti tahle červeň většinou mizí a vybledne.Rhinocheilus je takhle červený i v dospělosti.

No uvidíme jak moc vyroste..:)Řekl bych že to getula bude...ale uvudíme..Každopádně to od obchodníka přišlo jako goini...
Neříkám ani tak,ani tak,ale na moje slova dojde...:)

cislo.5

28.9.2005 23:56
cislo.5

wardog1 napsal(a):
No uvidíme jak moc vyroste..:)Řekl bych že to getula bude...ale uvudíme..Každopádně to od obchodníka přišlo jako goini...
Neříkám ani tak,ani tak,ale na moje slova dojde...:)

Podívej se na ten rostrální štítek a budeš to vědět hned.Rhinocheilus ho má opravdu úzký a dlouhý,stočený vzad.Lampropelta ho má širší a nízký.V každém případě i "goini" je hezký a nepříliš běžný had.Nebo zkus vyfotit tu hlavu v detailu a bude jasno.

29.9.2005 08:28

cislo.5 napsal(a):
Podívej se na ten rostrální štítek a budeš to vědět hned.Rhinocheilus ho má opravdu úzký a dlouhý,stočený vzad.Lampropelta ho má širší a nízký.V každém případě i "goini" je hezký a nepříliš běžný had.Nebo zkus vyfotit tu hlavu v detailu a bude jasno.

Tak jsem srovnal štítky podle tvojich fotek a je to určitě getula.Ještě jsem to porovnal s malejma californiema,a je to lautr to samo.Zajímalo by mě,jestli tu goiny někdo chová,nebo odchovává....docela rád bych si ještě jednu samičku přikoupil...

cislo.5

29.9.2005 09:12
cislo.5

wardog1 napsal(a):
Tak jsem srovnal štítky podle tvojich fotek a je to určitě getula.Ještě jsem to porovnal s malejma californiema,a je to lautr to samo.Zajímalo by mě,jestli tu goiny někdo chová,nebo odchovává....docela rád bych si ještě jednu samičku přikoupil...

Tak vidíš a je to určené.L.g.goini nejsou úplně běžné,ale pár jich u nás určitě bude.Kamarád je choval v 90.letech,měl i mladé a prodával je u nás,takže by snad měli být alespoň jejich potomci.Škoda jen,že ta barva většinou nevydrží až do dospělosti.Teď jsem mu volal a slíbil mi,že vyhrabe i diák,tak ti ho sem pak pošlu.
Vláďa

29.9.2005 10:01

cislo.5 napsal(a):
Tak vidíš a je to určené.L.g.goini nejsou úplně běžné,ale pár jich u nás určitě bude.Kamarád je choval v 90.letech,měl i mladé a prodával je u nás,takže by snad měli být alespoň jejich potomci.Škoda jen,že ta barva většinou nevydrží až do dospělosti.Teď jsem mu volal a slíbil mi,že vyhrabe i diák,tak ti ho sem pak pošlu.
Vláďa

Nikde jsem na ně nenarazil....Pokud máš fotku tak ju sem mrskni...Na netu jsem nenašel nic moc...Díky...

21.2.2008 14:39

wardog1 napsal(a):

hmmm...

Přidejte reakci

Přidat smajlík