Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2007 10:45

Koupili jsme si na burze v Hradci krajtu královskou /cca 55 cm/, je to už týden a nechce žrát, zkoučíme živé myšky, ale i mrtvé a vůbec na ně nereaguje, spíš se jich bojí, prý žrala 2 x do týdne skákalky. Je nějaký trik, jak ji rozkrmit? jak dlouha vydrží nežrat? díky

29.1.2007 10:51

corrida napsal(a):
Koupili jsme si na burze v Hradci krajtu královskou /cca 55 cm/, je to už týden a nechce žrát, zkoučíme živé myšky, ale i mrtvé a vůbec na ně nereaguje, spíš se jich bojí, prý žrala 2 x do týdne skákalky. Je nějaký trik, jak ji rozkrmit? jak dlouha vydrží nežrat? díky

Mesiac vydrží bez problémov. Aké má podmienky v teráriu? Má úkryt....?

29.1.2007 11:02

ado napsal(a):
Mesiac vydrží bez problémov. Aké má podmienky v teráriu? Má úkryt....?

Terarko má 40x90x40, má tam topný kámen, na něm ale moc není, má tam dost velký kořen, kde se občas schovává, větší misku s vodou , žárovku, místama je podestýlka z bukového dřeva,ale nejvíc času tráví v roho terária, kde leží jen tak na skle.

29.1.2007 11:19

corrida napsal(a):
Terarko má 40x90x40, má tam topný kámen, na něm ale moc není, má tam dost velký kořen, kde se občas schovává, větší misku s vodou , žárovku, místama je podestýlka z bukového dřeva,ale nejvíc času tráví v roho terária, kde leží jen tak na skle.

Ešte by to chcelo zistiť min a max denné a nočné teploty a vlhkosť. Regiusky sa rady schovávajú, daj tam úkryt, taký aby sa doňho had mohol relatívne natesno vpratať - ja používam kvetináče s vyrezaným malým otvorom aby tam mohli loziť. Inak hladovkami sú títo hadi známi - trojročný samec mi nežral vyše 7 mesiacov a takmer nič neschudol. Odváž hada a keby schudol viac ako 15%, treba uvažovať nad umelým kŕmením... Zatiaľ by nemal byť problém. Je z odchovu v čr alebo z faremného odchovu?

29.1.2007 16:53

corrida napsal(a):

Týden nic není. Může být ve stresu z nového prostředí. Regiusky se stresují rády a rády hladovkaří. Není třeba se strachovat a zkoušet. Dobré podmínky chovu atd. je samozřejmostí. Doufám.

29.1.2007 17:31

halapremek napsal(a):
Týden nic není. Může být ve stresu z nového prostředí. Regiusky se stresují rády a rády hladovkaří. Není třeba se strachovat a zkoušet. Dobré podmínky chovu atd. je samozřejmostí. Doufám.

děkuji za odpovědi, takže jí zatím dávám čas. Vadí jí, když ji každý den bereme do ruky, chceme, aby si na to zvykla.Jednou denně rosím terárko, stačí to?

29.1.2007 17:57

corrida napsal(a):
děkuji za odpovědi, takže jí zatím dávám čas. Vadí jí, když ji každý den bereme do ruky, chceme, aby si na to zvykla.Jednou denně rosím terárko, stačí to?

Zdravim,já bych řekl že regiusky jsou dost klidný hadi a když jí nebudete tedka brát do ruky tak skoro určitě nebude agresivní.Já osobně bych jí tedka nechal v klidu dokud se nerozežere.

29.1.2007 19:22

corrida napsal(a):

Regiusky jsou opravdu klidní hadi. Teď ale potřebuje zmapovat své nové prostředí a zvyknout si. Určitě ji pár dnů nechte v klidu. Jinak s rosením teď nemusíte přehánět, i v přírodě mají právě období sucha.

30.1.2007 13:14

halapremek napsal(a):
Regiusky jsou opravdu klidní hadi. Teď ale potřebuje zmapovat své nové prostředí a zvyknout si. Určitě ji pár dnů nechte v klidu. Jinak s rosením teď nemusíte přehánět, i v přírodě mají právě období sucha.

Když už jste tu u té agresivity regiusek, tedy spíš většinou neagresivity, tak bych rád položil jeden dotaz. Mám samce regiusky z faremního odchovu a je mu asi 10 měsíců. Nejsou s ním žádné problémy, je absolutně v super kondici, pěkně vybarvenej, ale má jednu malou, ale dost podstatnou chybičku. Kouše jak kráva. A to myslím doslova. Jakmile otevřu terárko, tak jde po mě. Připomíná mi spíš třeba arietány, nebo něco takovýho. Když nechám terárko chyvilku otevřený, tak je pořád v esíčku a jakmile se tam něco pohne, tak hned výstražně otevírá tlamu a následuje několik rychlých výpadů se zasyčením. Tak bych potřeboval poradit, co s ním. Prodávat ho rozhodně nebudu, ale rád bych, aby se alespoň trochu uklidnil, protož nosit regiusku na háčku mi připadá přinejmenším neteraristický. Díky za rady.

krokodýl

30.1.2007 16:19
krokodýl

h vysin napsal(a):
Když už jste tu u té agresivity regiusek, tedy spíš většinou neagresivity, tak bych rád položil jeden dotaz. Mám samce regiusky z faremního odchovu a je mu asi 10 měsíců. Nejsou s ním žádné problémy, je absolutně v super kondici, pěkně vybarvenej, ale má jednu malou, ale dost podstatnou chybičku. Kouše jak kráva. A to myslím doslova. Jakmile otevřu terárko, tak jde po mě. Připomíná mi spíš třeba arietány, nebo něco takovýho. Když nechám terárko chyvilku otevřený, tak je pořád v esíčku a jakmile se tam něco pohne, tak hned výstražně otevírá tlamu a následuje několik rychlých výpadů se zasyčením. Tak bych potřeboval poradit, co s ním. Prodávat ho rozhodně nebudu, ale rád bych, aby se alespoň trochu uklidnil, protož nosit regiusku na háčku mi připadá přinejmenším neteraristický. Díky za rady.

Není na tom nic neteraristického, prostě kouše a proč by si měla zbytečně vylamovat zuby a ty neustále dokupoval do lékárničky náplasti a desinfekci. Regiusky jsou opravdu většinou velmi klidné, ale občas se vyskytne výjimka a to pak někdy stojí zato. Měl jsem mezi 5 mláďaty jedno také tak "temperamentní" a světe div se během asi dvou let ji to úplně přešlo. Nijak jsem ji neochočoval. Nechal jsem ji být, krmil, když jsem ji potřeboval vzít do ruky, použil jsem rukavice, ale většinou jsem s ní několik týdnů vůbec nemanipuloval. Ona byla ve svém úkrytu a spokojeně lovila a rostla. Asi po roce až do cca dvou let přestávala být sama útočná a dnes po více než dvou letech ji můžu bez jakýchkoli náznaků útoku brát do ruky. Přestala kousat a naopak se teď klasicky stáčí do "koule" s hlavou uprostřed. Mám zkušenost, že dost mláďat bývá u různých druhů agresivní a kousavá, ale věkem se postupně více či méně uklidňují. Jsou ovšem borci, kteří na sebe nenechají sáhnout nikdy. Krokodýl

1.2.2007 15:54

halapremek napsal(a):

Všem díky za rady, a konečně včera večer regiuska sežrala myš. Bylo to docela rychlý, takže už to snad bude v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík