Druh želvy prosím poraďte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2007 12:54

Dcera dostala na vánoce od tety suchozemskou želvu, mládě půl roku staré. Bohužel si nepamatuje o jaký druh se jedná a cites nemůže najít. Prošel jsem spoustu článků o želvách myslel jsem si že se jedná o želvu čtyřprstou podle 4 drápů na nohách, ale zas má jiný krunýř jako želva žlutohnědá o té jsem se zas dočetl že má na předních 5 drápů tak nevím. Želvy jsem nikdy nechoval a moc se v nich nevyznám. Mohl by mi prosím někdo poradit o jaký druh se jedná a nějaký prvotní informace čeho se vyvarovat při chovu a jak se oni starat. Přikládám pár fotek, omluvte prosím kvalitu nikdy bych nevěřil že želva je tak aktivní.

31.1.2007 12:55

pros napsal(a):
Dcera dostala na vánoce od tety suchozemskou želvu, mládě půl roku staré. Bohužel si nepamatuje o jaký druh se jedná a cites nemůže najít. Prošel jsem spoustu článků o želvách myslel jsem si že se jedná o želvu čtyřprstou podle 4 drápů na nohách, ale zas má jiný krunýř jako želva žlutohnědá o té jsem se zas dočetl že má na předních 5 drápů tak nevím. Želvy jsem nikdy nechoval a moc se v nich nevyznám. Mohl by mi prosím někdo poradit o jaký druh se jedná a nějaký prvotní informace čeho se vyvarovat při chovu a jak se oni starat. Přikládám pár fotek, omluvte prosím kvalitu nikdy bych nevěřil že želva je tak aktivní.

další fotka

krokodýl

31.1.2007 13:03
krokodýl

pros napsal(a):
další fotka

Myslím, že jde o mládě želvy vroubené - Testudo marginata.

31.1.2007 13:19

pros napsal(a):

Ahoj,

tak CITES teda najdi, protoze chov bez CITES je trestny cin.

http://www.zelvy.czweb.org/marginata1.htm

31.1.2007 13:25

krokodýl napsal(a):
Myslím, že jde o mládě želvy vroubené - Testudo marginata.

Moc děkuji a přkládám ještě jednu fotku

31.1.2007 13:44

pros napsal(a):
Moc děkuji a přkládám ještě jednu fotku

Zejména podle kresby na plastronu je to Testudo hermanni a ten CITES rychle najděte, jestli nechceš mít zbytečné problémy.

31.1.2007 13:51

cijoml napsal(a):
Ahoj,

tak CITES teda najdi, protoze chov bez CITES je trestny cin.

http://www.zelvy.czweb.org/marginata1.htm

K marginátě jste měl dostat tzv. výjimku - žlutý papír, bez něho se nesmí se želvami z CITES A obchodovat. Pokud jste ho nedostali, máte teď želvu vlastně nelegálně a může to být celkem problém. Teoreticky by vám nemusel být moc platný ten starý klasický bílý CITES, protože bez toho žlutého (výjimka) by jste ji neměli vůbec získat.

31.1.2007 13:53

krokodyl napsal(a):
K marginátě jste měl dostat tzv. výjimku - žlutý papír, bez něho se nesmí se želvami z CITES A obchodovat. Pokud jste ho nedostali, máte teď želvu vlastně nelegálně a může to být celkem problém. Teoreticky by vám nemusel být moc platný ten starý klasický bílý CITES, protože bez toho žlutého (výjimka) by jste ji neměli vůbec získat.

Samozřejmě to platí i o T. hermanni.

31.1.2007 14:01

krokodyl napsal(a):
Samozřejmě to platí i o T. hermanni.

Děkuji za informace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík