Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2007 20:36

Tak uz ho mam doma. Chtel jsem se zeptat jestli vadi kdyz porad leze nahoru na ten kryt te zarovky. Nemuze ho to spalit? Diky na odpovedi

14.2.2007 21:03

drager napsal(a):
Tak uz ho mam doma. Chtel jsem se zeptat jestli vadi kdyz porad leze nahoru na ten kryt te zarovky. Nemuze ho to spalit? Diky na odpovedi

jestli leze na ten květináč tak je to jedno moji gekoni pravidelně sedí buď přímo na žárovce nebo zevnitř na květináči. Kdyby ho to pálilo tak tam neleze.

14.2.2007 21:59

drager napsal(a):

Od květináče by se spálit neměl,ale zkuz ho spustit níž,podle fotky se mi zdá daleko a kamen pod ním nemusí být dost prohřátý.

14.2.2007 22:11

melda napsal(a):
Od květináče by se spálit neměl,ale zkuz ho spustit níž,podle fotky se mi zdá daleko a kamen pod ním nemusí být dost prohřátý.

jj má to daleko,spusť to níž nebo tam dej bodovku

15.2.2007 12:06

potos napsal(a):
jestli leze na ten květináč tak je to jedno moji gekoni pravidelně sedí buď přímo na žárovce nebo zevnitř na květináči. Kdyby ho to pálilo tak tam neleze.

Rozhodně zamez tomu, aby leguán na květináč lezl. Jednak leguán nepozná, že květináč moc pálí a může si spálit břicho. Když je květináč moc rozpálený, tak to pozná, že pálí, ale když ještě nebude tak nahřátý, tak tam může vlézt a pak už nebude cítit, že teplota stoupá - prostě to nepozná. Druhý důvod je, že leguán nemá uzpůsobený trávící trakt na nahřívaná zespoda. Takhle vysoká teplota ničí střevní bakterie a leguán pak má problémy s trávením. Třetí důvod je (a to znám z vlastní zkušenosti), že z toho květináče vede nějaký kabel, případně je ještě květináč na něčem pověšen a to může být mnohem teplejší než květináč - můj leguán se o to opřel a přišel o ostny za krkem.

A jestli tam leze, tak je mu zřejmě zima pod květináčem a chce to jak už říkali snížit, nebo dát větší zdroj tepla. Ale ne zas moc, můžou mu taky od příšného tepla usychat ostny

Přidejte reakci

Přidat smajlík