Krajta ametystová (Morelia amethistina)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2007 22:56

Zdravím, má někdo ze zde přítomných, osobní zkušenost s chovem těchto krásných hadů a byl by ochoten se o své zkušenosti podělit? Díky

21.2.2007 23:18

para napsal(a):
Zdravím, má někdo ze zde přítomných, osobní zkušenost s chovem těchto krásných hadů a byl by ochoten se o své zkušenosti podělit? Díky

Krasny,ale besny hadici.Kedysi som ich mal,a ocakavam ich znovu.Vy ich mate?

21.2.2007 23:22

mmonika napsal(a):
Krasny,ale besny hadici.Kedysi som ich mal,a ocakavam ich znovu.Vy ich mate?

Ne ne, nemam, ale vážně uvažuji o jejich chovu a jelikož na netu toho o nich moc není uvítám každou informaci

21.2.2007 23:30

para napsal(a):
Ne ne, nemam, ale vážně uvažuji o jejich chovu a jelikož na netu toho o nich moc není uvítám každou informaci

Nato ake su tenke,su extra silne.Je to v podstate taky chov ako kobercovky,ale povaha uplne ina.Hryzave a rychle hady.Mal by som ich mat neako cca v 4mesiaci.

28.2.2007 20:05

mmonika napsal(a):
Nato ake su tenke,su extra silne.Je to v podstate taky chov ako kobercovky,ale povaha uplne ina.Hryzave a rychle hady.Mal by som ich mat neako cca v 4mesiaci.

Amethistky chovám už 5 let Měl jsem ze začátku pár a ty vůbec nekousali.Kupoval jsem je pohublé měřili 1,5 m a vykrmil jsem je za rok na 2,5 m.Kvůli stěhování jsem je musel prodat a ted od listopadu jsem si pořídil trio.Jsou mladé a kousavé úplný opak než předešlé.Každý den mě minimálně 2x kousnou.Ale myslím si,že časem si je ochočím.

5.3.2007 01:08

mmeek napsal(a):
Amethistky chovám už 5 let Měl jsem ze začátku pár a ty vůbec nekousali.Kupoval jsem je pohublé měřili 1,5 m a vykrmil jsem je za rok na 2,5 m.Kvůli stěhování jsem je musel prodat a ted od listopadu jsem si pořídil trio.Jsou mladé a kousavé úplný opak než předešlé.Každý den mě minimálně 2x kousnou.Ale myslím si,že časem si je ochočím.

Já si teď psal s jednim chovatelem z německa a ten mě dokonce od chovu těhle krajt odrazoval. Doslova mi napsal, že se bez silných rukavic a háčku do terária vůbec neovážil když byli malý tak ty kousance nebyli takovej problém, ovšem to se změnilo jakmile přerostli 3 metry...pak už to problém byl. Nakonec je dal pryč a místo nich si pořídil krajty písmenkové, které jsou, podle jeho slov, proti ametystovkám úplný beránci. Tak mě napadá že ty ametystovky budou asi pěkný rotáci
To mě ovšem neodradí, ale podle toho co jsem zatím zjistil tak bude problém je vůbec sehnat, páč kvůli jejich povaze nejsou moc "oblíbené".

5.3.2007 09:07

para napsal(a):
Já si teď psal s jednim chovatelem z německa a ten mě dokonce od chovu těhle krajt odrazoval. Doslova mi napsal, že se bez silných rukavic a háčku do terária vůbec neovážil když byli malý tak ty kousance nebyli takovej problém, ovšem to se změnilo jakmile přerostli 3 metry...pak už to problém byl. Nakonec je dal pryč a místo nich si pořídil krajty písmenkové, které jsou, podle jeho slov, proti ametystovkám úplný beránci. Tak mě napadá že ty ametystovky budou asi pěkný rotáci
To mě ovšem neodradí, ale podle toho co jsem zatím zjistil tak bude problém je vůbec sehnat, páč kvůli jejich povaze nejsou moc "oblíbené".

RAD BY SOM SA SPITAL KOLKO TAKYTO KRASNY HAD STOJI??

5.3.2007 11:55

kaiman napsal(a):
RAD BY SOM SA SPITAL KOLKO TAKYTO KRASNY HAD STOJI??

Okolo 6000kc.

5.3.2007 18:42

para napsal(a):

Ty předešlé byli asi2?5 m a spíš se báli mě žádné útočení.Ted tyhle jsou velcí asi okolo 2m jsou ostré,ale postupně se mi zdá,že jeden se mě začíná bát.Jinak kousance mě nevaděj.

6.3.2007 10:32

mmeek napsal(a):
Ty předešlé byli asi2?5 m a spíš se báli mě žádné útočení.Ted tyhle jsou velcí asi okolo 2m jsou ostré,ale postupně se mi zdá,že jeden se mě začíná bát.Jinak kousance mě nevaděj.

lol kousance ti nevadi:) to mas dobry, me by vadily. ametysky byvaj kousavy bavil sem se s par lidma, kteri je maj a rikaj, ze to sou certi ale jeden typek rikal, ze si je normalne dava kolme krku a sou uplne mirny.

6.3.2007 12:55

lachesis napsal(a):
lol kousance ti nevadi:) to mas dobry, me by vadily. ametysky byvaj kousavy bavil sem se s par lidma, kteri je maj a rikaj, ze to sou certi ale jeden typek rikal, ze si je normalne dava kolme krku a sou uplne mirny.

Lachesis jj souhlasim, ale on se jinak snáší kousanec od dvou metrovýho hada a od něčeho většího. Myslim že po kousanci od pětimetrové mřížky by kolega jistě změnil názor

6.3.2007 15:25

para napsal(a):
Lachesis jj souhlasim, ale on se jinak snáší kousanec od dvou metrovýho hada a od něčeho většího. Myslim že po kousanci od pětimetrové mřížky by kolega jistě změnil názor

no to jo:D, ale stejne ametysky maji delsi zuby nez mrizky, protoze chytaji ptaky a kalone. tady je jak to dopadne od mrizky

6.3.2007 17:14

lachesis napsal(a):
no to jo:D, ale stejne ametysky maji delsi zuby nez mrizky, protoze chytaji ptaky a kalone. tady je jak to dopadne od mrizky

jj, zoubky má ametystovka opravdu úchvatné

22.3.2007 07:21

para napsal(a):

Je tu este zaujem o ametistiny?

22.3.2007 20:42

mmonika napsal(a):
Je tu este zaujem o ametistiny?

ano ano ano zájem je z mé strany veliký

22.3.2007 22:15

para napsal(a):
ano ano ano zájem je z mé strany veliký

23.3.2007 10:18

blacksnake1 napsal(a):

Zaujca,nech napise na: morelia@entrum.sk

31.3.2007 23:16

mmonika napsal(a):
Zaujca,nech napise na: morelia@entrum.sk

Ametyska

3.4.2007 10:20

mmonika napsal(a):
ml.samec

Ak je tu skuseny zaujemca,darujem mu samca m.ametystina so stomatiditou,je kondicne dobry,ale bol dovezeny s tymto problemom a rad by som ho dal skusenejsiemu chovatelovy ktory ma cas ho vyliecit.

3.4.2007 13:11

mmonika napsal(a):
Ak je tu skuseny zaujemca,darujem mu samca m.ametystina so stomatiditou,je kondicne dobry,ale bol dovezeny s tymto problemom a rad by som ho dal skusenejsiemu chovatelovy ktory ma cas ho vyliecit.

Ahoj. Vzal by som toho samca... mam samicu amethistiny... moj mail: constrictor@extel.sk

21.4.2007 10:16

hortulanus napsal(a):
Ahoj. Vzal by som toho samca... mam samicu amethistiny... moj mail: constrictor@extel.sk

Samec

5.5.2007 14:54

mmonika napsal(a):

To jsou přesně ty důvody proč bych hada z importu nekoupil ........jinak můj zájem o ametystýnu i nadále trvá ovšem pouze z odchovu

5.5.2007 19:06

para napsal(a):
To jsou přesně ty důvody proč bych hada z importu nekoupil ........jinak můj zájem o ametystýnu i nadále trvá ovšem pouze z odchovu

Ake su tie dvovody?Neako som to prehliadol,dik.

5.5.2007 19:13

mmonika napsal(a):

Samec WF

5.5.2007 19:16

mmonika napsal(a):
Samec WF

dospely samec WF

5.5.2007 23:08

mmonika napsal(a):

No nemám v to důvěru (osobní špatná zkušenost) had může mít spoustu neduhů. Taky mě odrazuje martírium vyšetření na parazity, karanténa a pod. U zvířat z odchovů je toto riziko jistě nižší.
U \"chovatelů\" a chovných farem, kteří každý rok chrlí mraky hadů jen pro zisk bych hada nikdy nekoupil a tuplem ne z importu
Ovšem to je pouze moje osobní zkušenost a můj názor

6.5.2007 17:25

para napsal(a):
No nemám v to důvěru (osobní špatná zkušenost) had může mít spoustu neduhů. Taky mě odrazuje martírium vyšetření na parazity, karanténa a pod. U zvířat z odchovů je toto riziko jistě nižší.
U \"chovatelů\" a chovných farem, kteří každý rok chrlí mraky hadů jen pro zisk bych hada nikdy nekoupil a tuplem ne z importu
Ovšem to je pouze moje osobní zkušenost a můj názor

Suhlasim ze je to vzdy riziko,a zabere to vela casu a aj dost financii.Ale podla mna su tie hady ine ako z odchovu,a navise odchov m.amethystina je podla mna malo kedy.Pravda je ze neviete co vam poslu a v akom stave.Mne zo 7kusov zostali 4kusky,tie prosperuju velmi dobre.(tri kusi sa museli dat utratit,mali takmer zhnite hlavy a ani nechapem ze este zili.)Toto je od importnej firmy skutocne svinstvo,ale stym som dotoho isiel.Smola je akurat to ze mi zostali traja samci a len jedna samica.

6.5.2007 18:57

mmonika napsal(a):
Suhlasim ze je to vzdy riziko,a zabere to vela casu a aj dost financii.Ale podla mna su tie hady ine ako z odchovu,a navise odchov m.amethystina je podla mna malo kedy.Pravda je ze neviete co vam poslu a v akom stave.Mne zo 7kusov zostali 4kusky,tie prosperuju velmi dobre.(tri kusi sa museli dat utratit,mali takmer zhnite hlavy a ani nechapem ze este zili.)Toto je od importnej firmy skutocne svinstvo,ale stym som dotoho isiel.Smola je akurat to ze mi zostali traja samci a len jedna samica.

Som toho istého názoru.
U importovaných zvierat je vzdy vacsie riziko, co sa úhynu týka, ale su to zvierata ine ako zvierata z odchovu - mam namysli najma niekolko x- te generacie odchovane v zajatí.
Moja samica amethistiny robila zo zac. tiez trocha problemy, ale preliecila sa a uz v pohodke zerie a prosperuje.

6.5.2007 19:10

hortulanus napsal(a):
Som toho istého názoru.
U importovaných zvierat je vzdy vacsie riziko, co sa úhynu týka, ale su to zvierata ine ako zvierata z odchovu - mam namysli najma niekolko x- te generacie odchovane v zajatí.
Moja samica amethistiny robila zo zac. tiez trocha problemy, ale preliecila sa a uz v pohodke zerie a prosperuje.

Ono nebyt importu,niejsu ani odchovy!Staci si spomenut ako sa tu objavovali prve chondro atd.!A v poslednej dobe ako keby odchovy boli 100% zaruka.Ale treba to trochu precistit chovy,lebo uz to tu mame ani nevieme co.

2.7.2007 18:34

mmonika napsal(a):
Ono nebyt importu,niejsu ani odchovy!Staci si spomenut ako sa tu objavovali prve chondro atd.!A v poslednej dobe ako keby odchovy boli 100% zaruka.Ale treba to trochu precistit chovy,lebo uz to tu mame ani nevieme co.

M.amethystina halhamera

2.7.2007 18:38

mmonika napsal(a):
M.amethystina halhamera

druha

4.7.2007 01:30

para napsal(a):

A tahle už je moje, jenom mojejeje

20.11.2007 12:37

para napsal(a):

22.11.2007 00:36

para napsal(a):

Tannimbar Python patternless axanthic

18.12.2007 01:49

para napsal(a):

Krásnýýýýýý zoubky.Sice ,,Ametystky" nemám,ale kousanců jsem už řadu utržil.Tady,ale není po čem toužit.Má je opravdu řádný.

19.12.2007 22:32

anakonda napsal(a):
Tannimbar Python patternless axanthic

to zbarvení už zustane???

24.12.2007 16:37

zmijak80 napsal(a):
to zbarvení už zustane???

Nezůstane, stejně jako u všech ametystovek prochází tito hadi určitou barvoměnou. Toto je zbarvení mláděte. Dospělci jsou stříbrošedí na hřbetě s porcelánově bílým břichem. Toto je fotka mláděte už v přebarvovací fázi.

5.3.2008 21:17

anakonda napsal(a):
Nezůstane, stejně jako u všech ametystovek prochází tito hadi určitou barvoměnou. Toto je zbarvení mláděte. Dospělci jsou stříbrošedí na hřbetě s porcelánově bílým břichem. Toto je fotka mláděte už v přebarvovací fázi.

kofiau

17.11.2008 21:32
para

XXX.XXX.31.94

para napsal(a):

Po delší době nějaké aktuální foto

17.11.2008 21:36
para

XXX.XXX.31.94

para napsal(a):

Dva v jednom...

17.11.2008 21:38
para

XXX.XXX.31.94

para napsal(a):

...a ještě...

6.9.2009 21:53
sharkulka

XXX.XXX.31.94

para napsal(a):

Uběhl skoro rok a naše ametystýna povyrostla. Povaha mu zůstala nezměněná - je připravený vystartovat, ale taky rád sám vyleze a jde na proplázku.

6.9.2009 21:57
sharkulka

XXX.XXX.31.94

sharkulka napsal(a):
Uběhl skoro rok a naše ametystýna povyrostla. Povaha mu zůstala nezměněná - je připravený vystartovat, ale taky rád sám vyleze a jde na proplázku.

Ještě dodávám, že je to ta krajta od uživatele Para.

6.9.2009 22:03
sharkulka

XXX.XXX.31.94

sharkulka napsal(a):
Ještě dodávám, že je to ta krajta od uživatele Para.

Není tu ještě někdo kdo by měl tyhle krajty?

5.1.2010 18:43
mmonika

XXX.XXX.79.148

sharkulka napsal(a):
Není tu ještě někdo kdo by měl tyhle krajty?

Pani sharkulka,bol by na vas mozny mail?
wamena@centrum.sk
Dakujem.

6.1.2010 15:01
skeleton

XXX.XXX.69.1

mmonika napsal(a):
wamena@centrum.sk
Dakujem.

pokud je email realni, tak se prihlas, klikni na jeji avatar a tam je email.

9.1.2010 09:47
mmonika

XXX.XXX.79.148

skeleton napsal(a):
pokud je email realni, tak se prihlas, klikni na jeji avatar a tam je email.

Ametistka.

9.1.2010 13:54
skeleton

XXX.XXX.69.1

mmonika napsal(a):
Ametistka.

Tak ta ametistka s detma....., to je takova pohodovka?

9.1.2010 22:52
mmonika

XXX.XXX.79.83

skeleton napsal(a):

Na pocudovanie ako jedna z mala,ale je.

11.1.2010 14:21
sharkulka

XXX.XXX.14.58

mmonika napsal(a):
wamena@centrum.sk
Dakujem.

mmonika: sarka.sazimova@seznam.cz.

11.1.2010 14:30
sharkulka

XXX.XXX.14.58

skeleton napsal(a):

My máme taky hodnýho samce. Teda hodnýho na ametystýnu - v terárku mu ruce před hlavu nestrkáme, ale jakmile vyleze, dá se na něm dříví štípat. Do ničeho ho pokud možno nenutíme a není důvod aby se nějak vztekal. Vždycky potřebuje trochu čas aby se rozkoukal a něco ho nezaskočilo. To by pak asi kousnul. Ale v klidu se s ním dá zvládnout všechno. Právě mu vyrábíme terárko 170dx90vx90š. Měl by být spokojený, obří větev se mu bude líbit. Pak dám fotky.

28.1.2010 13:52
sharkulka

XXX.XXX.14.58

para napsal(a):

Tady je avizované terárko 170d,90š,90v. Had se zatím zabydluje.

16.5.2010 08:38
mmonika

XXX.XXX.79.102

25.1.2012 13:38
sharkulka

XXX.XXX.10.202

Jj, to je fakt. Tady je ten náš sameček, má něco přes 3m. V poslední době víc venčíme, začal na nás trochu číhat a má tendenci po nás malinko jít, takže socializujeme, aby se zase zklidnil. Hned si zvykl, že ho občas pustím a teď každý den čeká u skla. Venku je úplně v pohodě. Fotka je špatná, ale naposledy jsme fotili před rokem, tak zase něco nafotíme a dám to sem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík