Vadí želvě UV zářivka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2007 16:09

Dobrý den,
mám dotaz... pořidil sem svojí želvě (testudo hermanni) po delší době zářivku s UV. konkretně repti-glo 5.0. zářivka vydává slabý zvuk to ale asi bude normální.. problém je že se želva nechce moc po terariu pohybovat, jen rychle najist a zase šup zpatky do domečku... je možné že ji nejakým způsobem zářivka vadí?

23.2.2007 16:26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz... pořidil sem svojí želvě (testudo hermanni) po delší době zářivku s UV. konkretně repti-glo 5.0. zářivka vydává slabý zvuk to ale asi bude normální.. problém je že se želva nechce moc po terariu pohybovat, jen rychle najist a zase šup zpatky do domečku... je možné že ji nejakým způsobem zářivka vadí?

zářivka nemůže vydávat žádný zvuk, dělá to tlumivka a ano, tenhle zvuk může želvu stresovat.

23.2.2007 16:31

uroboros napsal(a):
zářivka nemůže vydávat žádný zvuk, dělá to tlumivka a ano, tenhle zvuk může želvu stresovat.

ten zvuk... je to takové lehké "zzzzzzzzzz", ani hluboké, ani vysoké...

23.2.2007 17:01

ten zvuk... je to takové lehké "zzzzzzzzzz", ani hluboké, ani vysoké...

ještě něco, všiml jsem si že ma želva okolo očí, jak má takovou tu nešupinatou kuži, že je celkem dost světlejši... :-(

24.2.2007 15:14

ještě něco, všiml jsem si že ma želva okolo očí, jak má takovou tu nešupinatou kuži, že je celkem dost světlejši... :-(

Ahoj,
bzučení tlumivky může vadit, pokud je intenzivní. To zbarvení je vpořádku.

24.2.2007 16:06

© acanthos napsal(a):
Ahoj,
bzučení tlumivky může vadit, pokud je intenzivní. To zbarvení je vpořádku.

Já myslím, že by ji spíš potěšil silnější a kvalitnější zdroj UV.

Přidejte reakci

Přidat smajlík