Zdravím, mrkněte na tuhle stránku http://www.world-snake.ch/ a na Bissfallbeispiele vlevo ve sloupci. Najdete zde fotky ve formátu PDF po kousnutí různými jedovatými hady. Nejvíce zajímavý pro mě byl první případ uštknutí Bitis gabonica (rhinoceros). Možná to někdo z vás znáte, ale mě to přimělo, abych se opět zamyslel...TM
somalia
napsal(a):
Zdravím, mrkněte na tuhle stránku http://www.world-snake.ch/ a na Bissfallbeispiele vlevo ve sloupci. Najdete zde fotky ve formátu PDF po kousnutí různými jedovatými hady. Nejvíce zajímavý pro mě byl první případ uštknutí Bitis gabonica (rhinoceros). Možná to někdo z vás znáte, ale mě to přimělo, abych se opět zamyslel...TM
Myslim, že každej kdo chová jedáky je s tímto obeznámen
somalia
napsal(a):
Myslím že je tolik krásných živočichů ,kteří jsou nejedovatí , tak proč chovat jedovatá zvířata?
cislo.5

somalia
napsal(a):
Tomáši myslím,že se s tím musí počítat.Měl jsem zatím štěstí,že všíchni hadi kteří mě dosud uštknuli,by mě spíše neurotoxicky udusili,než zaživa ztrávili(ty nekrózy jsou vážně hrozný).Párkrát jsem se cítil být skoro mrtvej,ale jedovatí hadi mě stále přitahují.Právě jsem sehnal nové prostory mimo můj byt,takže začínám s jedy znova.
A nikdy,nikdy nemůžeš říct,že jsi natolik zkušený že ti nic nehrozí.Jakmile jednou chováš jedovaté hady,riziko uštknutí je tady stále.Musíš s tím počítat.
somalia
napsal(a):
...jak je možné že se mi nezobrazí obrázek?
k abel
napsal(a):
...jak je možné že se mi nezobrazí obrázek?
.. tak jsem to otevřel znovu,a na potřetí se mi otevřel.Je to síla!Zamyšlení je na místě.
Nejvyšší opatrnost nezbytnost,ale jak zde někdo napsal,100% jistota v tomto případě
neexistuje,bohužel!Každý by měl vždy zvážit, a raději víckrát ...,doufám že se mi toto...
nevrátí ,myslím to upřímně.
somalia
napsal(a):
Ahoj Tome,dlouho jsme spolu nemluvili,to je teď vedlejší,víš sám co mám doma,upřiměTi řeknu,že mi je z toho zle,ale viděl jsem fota úmrtí od rhinoceros a nechci to ani pouštět dál,nikdo si nedokáže představit co tohle relativně klidné zvíře obnáší!!!!Je fakt pravda,že dokáže zabít slona a člověk proti slonovi je jako myš proti ammodytce.Nikdo si to neuvědomuje,ale množství a účinnost toho jedu v ten zlomek sekundy je strašnej,mírně řečeno!Nebudu to rozebírat,ale i v tak vyspělejch zemích jako Švýcarsko došlo k úmrtí na rhinoceros před necelýma dvouma rokama,radši konec.Nikomu to nepřeju,žádné uštknutí.Měj Te se Petr
PS:jedno z posledních foto mých rhinocerosek,po páření..............
petrov
napsal(a):
Ahoj Tome,dlouho jsme spolu nemluvili,to je teď vedlejší,víš sám co mám doma,upřiměTi řeknu,že mi je z toho zle,ale viděl jsem fota úmrtí od rhinoceros a nechci to ani pouštět dál,nikdo si nedokáže představit co tohle relativně klidné zvíře obnáší!!!!Je fakt pravda,že dokáže zabít slona a člověk proti slonovi je jako myš proti ammodytce.Nikdo si to neuvědomuje,ale množství a účinnost toho jedu v ten zlomek sekundy je strašnej,mírně řečeno!Nebudu to rozebírat,ale i v tak vyspělejch zemích jako Švýcarsko došlo k úmrtí na rhinoceros před necelýma dvouma rokama,radši konec.Nikomu to nepřeju,žádné uštknutí.Měj Te se Petr
PS:jedno z posledních foto mých rhinocerosek,po páření..............
Zdravím. Já jsem chtěl tento rok koupit B . g. rhinoceros a po shlédnutí těch fotek nekroz jsem si řekl ,že mi bitisky nepůjdou do baráku dokud nebudu mít uzamykatelnou místnost jen pro jedy.Nechtěl bych se NIKDY dívat na svoje děti jak mi je rozežírá hemotoxin zaživa.Chci se zeptat jestli jsou ty fotky úmrtí po kousancích od jeďáků někde na netu a kde .Plno lidí bere jeďáky na lehkou váhu : ano jsou opravdu krásní . Ale jsou tu i naši blízcí: hlavně děti. Takže opravdu všichni několikrát zvažte své rozhodnutí.A pokud si je pořídíte tak také max. zabezpečení.
pavelcicola
napsal(a):
Zdravím. Já jsem chtěl tento rok koupit B . g. rhinoceros a po shlédnutí těch fotek nekroz jsem si řekl ,že mi bitisky nepůjdou do baráku dokud nebudu mít uzamykatelnou místnost jen pro jedy.Nechtěl bych se NIKDY dívat na svoje děti jak mi je rozežírá hemotoxin zaživa.Chci se zeptat jestli jsou ty fotky úmrtí po kousancích od jeďáků někde na netu a kde .Plno lidí bere jeďáky na lehkou váhu : ano jsou opravdu krásní . Ale jsou tu i naši blízcí: hlavně děti. Takže opravdu všichni několikrát zvažte své rozhodnutí.A pokud si je pořídíte tak také max. zabezpečení.
Ježíši nedělejte štráchy. Jestliže nejsi odhodlán chovat jedovaté tvory se všemi riziky, tak o tom dál už nepřemýšlej. Při pomyšlení, že bych měl skočit s padákem, se mi kroutí chodidla do pěstí, tak to nedělám. Raději se občas pomazlím s kobrou, tam si o svém osudu rozhoduji víceméně sám...
somalia
napsal(a):
O čem je to video na těch stránkách?? Jaksi neumím německy asi... Podle toho konce možná, že se trefuje na oči nebo co??
apop
napsal(a):
Ježíši nedělejte štráchy. Jestliže nejsi odhodlán chovat jedovaté tvory se všemi riziky, tak o tom dál už nepřemýšlej. Při pomyšlení, že bych měl skočit s padákem, se mi kroutí chodidla do pěstí, tak to nedělám. Raději se občas pomazlím s kobrou, tam si o svém osudu rozhoduji víceméně sám...
Nejde o mne!!! Uštknutí je většinou chyba ze strany chovatele.Kdo si jedovaté tvory pořídí ,musí počítat s tím ,že se může něco přihodit.Pokud,ale nebude chovaný živočich řádně zabezpečený a dostane se k němu malé dítě,které např. mezi hady vyrůstá tak to může dopadnout tragicky.Nebo si snad myslýš,že naučíš 2leté dítě rozeznat jeďáka od škrtiče?Nevím,jestli máš děti ,ale já ano a rozhodně nebudu lehkovážný.Jedy si pořídím,ale zabezpečím si je tak ,že se moje děti k nim nedostanou.Nejedná se tady o tom jestli je někdo srab nebo ne,ale jde o to aby chovatel racionálně uvažoval a neohrozil svým chovem okolí!!