lunzie
napsal(a):
chtěla bych si pořídit tyto krásné agamy, pár a chtěla jsem se zeptat jak by měli být staré, když je budu kupovat.díky za odpověď
Ahoj.. tezko rict jaky vek je nejlepsi.. zalezi na zkusenostech.. ale nejlepsi je asi tak okolo 2 mesicu..budes mit jistotu, ze to zvire dobre zere a obcas je mozne poznat i pohlavi..
Preji hodne stesti..
lunzie
napsal(a):
chtěla bych si pořídit tyto krásné agamy, pár a chtěla jsem se zeptat jak by měli být staré, když je budu kupovat.díky za odpověď
Vzhledem k minimálním zkušenostem si určitě nekupuj mladé mladší než 1 měsíc. Tobě bych doporučil tak ty 3 měsíční, vyhneš se zbytečnému odmítání potravy a vyššímu riziku úmrtí. Jak říká Jakub, čím starší si pořídíš tím jistější bude pohlaví a větší odolnost.
vitticeps
napsal(a):
Vzhledem k minimálním zkušenostem si určitě nekupuj mladé mladší než 1 měsíc. Tobě bych doporučil tak ty 3 měsíční, vyhneš se zbytečnému odmítání potravy a vyššímu riziku úmrtí. Jak říká Jakub, čím starší si pořídíš tím jistější bude pohlaví a větší odolnost.
Mě by zajímalo něco trochu jinýho, mám samce v délce 45cm, jak by měla být minimálně velká samička aby na ni neútočil jako na mládě?
hecras
napsal(a):
Mě by zajímalo něco trochu jinýho, mám samce v délce 45cm, jak by měla být minimálně velká samička aby na ni neútočil jako na mládě?
Dost záleží na chování jednotlivců. Může se jednat o agresivního nebo naopak klidného samce. Dal bych k němu prostě pohlavně dospělou samici, protože takto velký samec je již dospělý a bude se pokoušet o páření, takže by blo dobré aby samice měla délku těla alespoň 13 cm.