Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2005 17:32

Dnes jsem se podival na regiusku (7-mesicni) a ma neco s okem, po svleku to neni, ten byl asi pred 3 tydny v pohode, ... vcera to jeste nemela, krmena byla naposledy ve ctvrtek, takze od potravy to taky neni, ... nejaky rady? Mam vyhledat veterinare nebo se to spravi?

7.11.2005 23:30

hardcore napsal(a):
Dnes jsem se podival na regiusku (7-mesicni) a ma neco s okem, po svleku to neni, ten byl asi pred 3 tydny v pohode, ... vcera to jeste nemela, krmena byla naposledy ve ctvrtek, takze od potravy to taky neni, ... nejaky rady? Mam vyhledat veterinare nebo se to spravi?

Moje mela stejny problem asi pred dvema mesici a ted je to v pohode. Pripadalo mi, ze se to po svleku spravilo. Ale pokud nekdo vite vic, rad se poucim.

8.11.2005 07:02

hardcore napsal(a):

Na tom oku ji zůstala svlečka. Možná přes to trochu hůř vidí, možná by to svlíkla příště a možná ji to trochu může vadit. Ale lepší by bylo jí to z toho oka neostrou pinzetou odstranit (pokud to umíš), tak že to zkušíš najdřív namočit, a po chvíli odstranit za ten světlý cancour co má v té zadní části oka, tak že ho uchopíš a pomalu odtáhneš i s potahem oka. Pravděpodobnější je, že ti to takhle ale si nepůjde a pak je třeba buďto menším tlakem na oko ze stran do středu tu oční část svlečky skrabatět a dostat do pinzety, nebo ji odhrnutím trochy překrývající kůže po stranách oka a podebráním jejího okraje nadzvednout a opatrně odstranit. Asi mi ale nebudeš rozumět co tím vším myslím, že? Ono se to totiž těžko takhle popisuje pokud ten postup nevidíš na vlastní oči. Takže pak buďto zajdi za nějakým zkušenějším teraristou, nebo prozatím doufej že až se bude svlékat příště, tak se jí to stáhne i s novou svlečkou. A pokud by se to ani příště nestáhlo, tak už by bylo třeba to nějak opravdu řešit.

8.11.2005 09:11

hardcore napsal(a):

Ahoj Martine,
radeji bych to neresil a nechal to na hadovi at to svlékne pri dalsím svleku. Navay radí sice dobre, ale pokud se ti "klepou" ruce, muzes hadovi spise ublízit, nez pomoci. Resil bych problém az pri vrstvení svlecek. Jinak pred a v prubehu dalsí svlecky zvys vlhkost substrátu, který napomáhá svlékání.

8.11.2005 09:48

© acanthos napsal(a):
Ahoj Martine,
radeji bych to neresil a nechal to na hadovi at to svlékne pri dalsím svleku. Navay radí sice dobre, ale pokud se ti "klepou" ruce, muzes hadovi spise ublízit, nez pomoci. Resil bych problém az pri vrstvení svlecek. Jinak pred a v prubehu dalsí svlecky zvys vlhkost substrátu, který napomáhá svlékání.

zdravicko, diky za rychle odpovedi, ... ja jsem si taky rikal, ze by to mohlo byt cast kuze po svlecce, ... ale mate me, ze se svlekla pred 3 tydny a bez problemu, ... a az ted se to ukazalo, ... a to si ji prohlizim skoro denne, takze bych si toho urcite vsimnul, ... krom toho, pri svlecce mela 95 procent vlhkost, zatim se svleka naprosto bez problemu. No, uvidim po pristim svleku

8.11.2005 10:46

hardcore napsal(a):
zdravicko, diky za rychle odpovedi, ... ja jsem si taky rikal, ze by to mohlo byt cast kuze po svlecce, ... ale mate me, ze se svlekla pred 3 tydny a bez problemu, ... a az ted se to ukazalo, ... a to si ji prohlizim skoro denne, takze bych si toho urcite vsimnul, ... krom toho, pri svlecce mela 95 procent vlhkost, zatim se svleka naprosto bez problemu. No, uvidim po pristim svleku

Ono se to občas stává i bez vlivu nízké vlhkosti při svlékání, prostě náhoda, protože ty "brýle", vlastně srostlé víčka, jsou při svlékání k okolní svlečce připevněny poměrně jemně, než je tomu třeba u běžných šupin. Jednou jsem takhle násilně svlékal trojnásobnou vrstvu na oku dospělého hroznýše, a když jsem po třičtvrtě hodině skončil, tak jsme toho měli oba dva dost...

8.11.2005 17:32

hardcore napsal(a):

neboj se toho a sundej ji to takhle se ji to muze zanitit a pri pristi svlecce by s tim mohal mit problemy. Nejjednoduzsi je hada poradne namocit a pak se toho nebat chytnout ho za krk a prstem to oko jeme masirovat .. RIKAM JEME!!! muzes tez pouzit treba trosku kremu jako je NIVEA kdyz budes po tom oku jeme jezdit a je to opravdu kus svlecky tak by mela po chvilce sama odpadnout. Jinak se neboj oko hada je chraneno jiz novou kuzi takze se nemusi bat ze ji ublizis jak jsem ale rikal na zacatku del to vsechno jeme a briskama prstu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík