Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2007 12:18

Tak jsem konečně dostavěl terárko,který jsem začal dělat asi před 2 měsíci. Rozměry jsou 160x90x100 cm. Základem je kostra z dřevěných hranolků a OSB desek. Vše je naimpregnováno.

19.5.2007 12:20

vitticeps napsal(a):
Tak jsem konečně dostavěl terárko,který jsem začal dělat asi před 2 měsíci. Rozměry jsou 160x90x100 cm. Základem je kostra z dřevěných hranolků a OSB desek. Vše je naimpregnováno.

Nyní přijde na řadu zadní stěna, zvolil jsem "Radimovu techniku". Natáhnul jsem, připevnil a vytvaroval králičí pletivo.

19.5.2007 12:36

vitticeps napsal(a):

Pletivo se nasledně potáhlo látkou a přichytilo kolíčky.

19.5.2007 12:38

vitticeps napsal(a):

Na látku přišel řídký cement a beton...

19.5.2007 12:38

vitticeps napsal(a):

Na beton přišla následně disperze..

19.5.2007 12:39

vitticeps napsal(a):

Takto připravenou stěnu jsem natřel Bisilem-nátěr do studní a vodních nádrží..

19.5.2007 17:41

vitticeps napsal(a):

Dříve než náter zaschnul,posypal jsem ho pískem..

19.5.2007 17:42

vitticeps napsal(a):

Zadní stěna je hotová a tak stačí dodělat prosklení a elektroinstalaci...

19.5.2007 17:43

vitticeps napsal(a):

stačí už jen dodělat interiér.. je tam pár živých rostlin,substrát a nějaké ty větve...

19.5.2007 17:45

vitticeps napsal(a):

pro lepší představu přikládám detail zadní stěny...

19.5.2007 17:47

vitticeps napsal(a):

...

19.5.2007 18:19

vitticeps napsal(a):
...

Je to moc pěkný,jaký způsobem jsi udělal zadnístěnu?Je to opravdu povedený

19.5.2007 18:29

vitticeps napsal(a):
...

Nádhera ... chtěla bych mít Tvou trpělivost :(

19.5.2007 19:56

vitticeps napsal(a):

Číms ty hranoly impregnoval?

20.5.2007 11:06

jindřich napsal(a):
Je to moc pěkný,jaký způsobem jsi udělal zadnístěnu?Je to opravdu povedený

stavba zadní stěny je tu popsána... kostra která dává stěně tvar je z pletiva, látka dodává detaily jakými jsou všechny ty záhyby.. cement s betonem dodají tvrdost,Bisil pak voděodolnost a konečný vzhled jsem dodělával různými druhy a barvami písku a také malířstkými barvami

20.5.2007 11:08

montium napsal(a):
Číms ty hranoly impregnoval?

Tuším že se to jmenuje Lazurit.. je to venkovní nátěr na nábytek... tuším že jsem to natíral 3x..

20.5.2007 11:10

vitticeps napsal(a):
Nyní přijde na řadu zadní stěna, zvolil jsem "Radimovu techniku". Natáhnul jsem, připevnil a vytvaroval králičí pletivo.

vidím že se obrázek občas nezobrazuje tak ho přidám znovu...

20.5.2007 11:11

vitticeps napsal(a):
Na látku přišel řídký cement a beton...

...

20.5.2007 12:19

vitticeps napsal(a):
Tuším že se to jmenuje Lazurit.. je to venkovní nátěr na nábytek... tuším že jsem to natíral 3x..

Já taktéž používám pletivo,které prostříkám PURpěnou,poté ořežu do požadovaných tvarů,zpevňuji betonovým potěrem.Používám fasádní barvy.Terárka mám všechna lepená.

20.5.2007 12:21

jindrich napsal(a):
Já taktéž používám pletivo,které prostříkám PURpěnou,poté ořežu do požadovaných tvarů,zpevňuji betonovým potěrem.Používám fasádní barvy.Terárka mám všechna lepená.

Foto není až tak kvalitní,fotil jsem telefonem

20.5.2007 12:42

jindrich napsal(a):
Foto není až tak kvalitní,fotil jsem telefonem

tady jsem použil korkovou kůru

20.5.2007 13:53

jindrich napsal(a):

o pěně jsem také uvažoval, ovšem ořezávám nelze dosáhnout takovýchto detailu jako při použití látky.. Jinak moc pěkná terária, ten korek vypadá také moc dobře, ale v mém případě se jedná o příliš velkou plochu...

20.5.2007 13:58

vitticeps napsal(a):

Ještě pro zajímavost, celé mě to vyšlo na necelých 7500 Kč i s dekorací...

21.5.2007 16:14

vitticeps napsal(a):
Ještě pro zajímavost, celé mě to vyšlo na necelých 7500 Kč i s dekorací...

Já mám plochu s korkem 180x 120 cm,byla to hrozná práce,hroznýho bordelu,a se vším kolem to vyšlo asi na 25-27000 Kč.Lepil jsem to z 12 mm skla,takže i strašně těžký.Stěhování jsem omarodil.

21.5.2007 17:03

jindrich napsal(a):
Já mám plochu s korkem 180x 120 cm,byla to hrozná práce,hroznýho bordelu,a se vším kolem to vyšlo asi na 25-27000 Kč.Lepil jsem to z 12 mm skla,takže i strašně těžký.Stěhování jsem omarodil.

Musel jsem volit mnohem levnější způsob a také trvanlivější což tato zadní stěna splňuje.. Jinak já musel stavět přímo v místnosti, stěhování bylo nereálné.. :)

25.5.2007 19:05

vitticeps napsal(a):
Musel jsem volit mnohem levnější způsob a také trvanlivější což tato zadní stěna splňuje.. Jinak já musel stavět přímo v místnosti, stěhování bylo nereálné.. :)

Já sew právě stěhovat musel,Ale už je to v poho

25.5.2007 23:35

jindrich napsal(a):
Já sew právě stěhovat musel,Ale už je to v poho

Mohl bych se zeptat co chováte v tom novém a mimochodem pěkném teráriu??? Teď stavíme terárium pro chameleona zapuštěné ve zdi. Zatím to vypadá moc pěkně. Zadní a boční stěny jsou obloženy břidlicí. Až dostavím volžím fotografie.

26.5.2007 09:04

papagajove napsal(a):
Mohl bych se zeptat co chováte v tom novém a mimochodem pěkném teráriu??? Teď stavíme terárium pro chameleona zapuštěné ve zdi. Zatím to vypadá moc pěkně. Zadní a boční stěny jsou obloženy břidlicí. Až dostavím volžím fotografie.

ted zrovna tam mám trio agam límcových.. postupně dodělávám zatím trochu jednoduchý interiér,až to bude vypadat k světu něco sem opět přihodím..

30.5.2007 06:27

vitticeps napsal(a):
ted zrovna tam mám trio agam límcových.. postupně dodělávám zatím trochu jednoduchý interiér,až to bude vypadat k světu něco sem opět přihodím..

Měl bych totaz, prosím jak v tom teráriu řešíte větrání, jaký používáte osvětlení a v jakých watážích. Díky

30.5.2007 10:53

hecras napsal(a):
Měl bych totaz, prosím jak v tom teráriu řešíte větrání, jaký používáte osvětlení a v jakých watážích. Díky

Moc pěkné, není mě ale zcela jasné použití té látky. To je nějaká speci.?

30.5.2007 14:16

hecras napsal(a):

asi polovinu stropu tvoří pletivo a 1/3 boční stěny je také z pletiva... Jinak osvětlení tvoří dvě 100W bodovky a jedna zářivka.

30.5.2007 14:17

jetmar napsal(a):
Moc pěkné, není mě ale zcela jasné použití té látky. To je nějaká speci.?

nn jedná se o naprosto normální potah na peřiny účelem je dobrá tvarovatelnost..

30.5.2007 14:42

vitticeps napsal(a):
nn jedná se o naprosto normální potah na peřiny účelem je dobrá tvarovatelnost..

No tak to teda klobouk dolů, z obyčejné cejchy udělat takovou parádu to mě fakt dostalo. Vždy jsem si myslel, že jsem nejšikovnější já, takže to budu muset krucinál asi přehodnotit.

30.5.2007 19:13

jetmar napsal(a):
No tak to teda klobouk dolů, z obyčejné cejchy udělat takovou parádu to mě fakt dostalo. Vždy jsem si myslel, že jsem nejšikovnější já, takže to budu muset krucinál asi přehodnotit.

konkurence motivuje k lepsim vysledkum takze se budu tesit

19.6.2007 08:43

vitticeps napsal(a):
asi polovinu stropu tvoří pletivo a 1/3 boční stěny je také z pletiva... Jinak osvětlení tvoří dvě 100W bodovky a jedna zářivka.

Ahoj, moc pěkný terárko. Jdu do svýho terárka taky dělat zadní stěnu podobným způsobem. Zajímalo by mě jakou disperzní latku si použil? Myslíš, že by stačilo pak na tu látku dát jenom maltu, aby to zatvrdlo? A to králičí pletivo seženu normálně v železářství ne? Díky za odpovědi

19.6.2007 14:37

dudis napsal(a):
Ahoj, moc pěkný terárko. Jdu do svýho terárka taky dělat zadní stěnu podobným způsobem. Zajímalo by mě jakou disperzní latku si použil? Myslíš, že by stačilo pak na tu látku dát jenom maltu, aby to zatvrdlo? A to králičí pletivo seženu normálně v železářství ne? Díky za odpovědi

Bohužel na název té disperzní látky si nevzpomenu. Na látku dej nejdříve ředěný cement, ketrý vytvoří skořápku a až na to pak maltu. Pletivo mají běžně v železářství nebo v Bauhausech.

19.6.2007 17:06

vitticeps napsal(a):
Bohužel na název té disperzní látky si nevzpomenu. Na látku dej nejdříve ředěný cement, ketrý vytvoří skořápku a až na to pak maltu. Pletivo mají běžně v železářství nebo v Bauhausech.

A je ta disperzní látka nutností? A písek si tam dal terarijní na tu stěnu nebo normal jenom si ho oplachnul? Díky za odpověď

19.6.2007 17:07

vitticeps napsal(a):

Jo prosím tě ještě jak si tam přichytil to pletivo? Diky:)

19.6.2007 20:46

dudis napsal(a):
Jo prosím tě ještě jak si tam přichytil to pletivo? Diky:)

Jelikož v teráriu bude občas vyšší vlhkost snažil jsem o pokud možno největší ochranu OSB desek před vodou. Samozřejmě možná nutná není, záleží na každém jak uváží, netvrdím přeci, že tento postup je ten správný. Jinak pletivo jsem přichytil hřebíky k deskám.

13.8.2007 16:46

vitticeps napsal(a):
Jelikož v teráriu bude občas vyšší vlhkost snažil jsem o pokud možno největší ochranu OSB desek před vodou. Samozřejmě možná nutná není, záleží na každém jak uváží, netvrdím přeci, že tento postup je ten správný. Jinak pletivo jsem přichytil hřebíky k deskám.

Ahoj,
jsem moc rad ze se nekdo pokusil o stavbu zadni steny "Radimovou metodou" :-)
a pak i vlozil fotky na net. A musim rici, ze se ti to opravdu povedlo, mas to fakt krasnoucke. A myslim ze muzes potvrdit, ze se za malo penez da udelat presne takovy tvar zadni steny, jaky jsi chtel. Ja mam takto udelane terarko uz nejaky ten patek a musim rict, ze i pri vyssi vlhkosti je zadni stena stale neporusena a nema zadne znamky sebemensiho rozkladu. Tak jeste jednou gratuluji a hodne uspechu v chovu! Radim

13.8.2007 17:58

vitticeps napsal(a):
...

krááásný poradi mi nekdo jak to pletivo uchytit na sklo??
zkusila bych to taky :-P

13.8.2007 21:50

punchee napsal(a):
krááásný poradi mi nekdo jak to pletivo uchytit na sklo??
zkusila bych to taky :-P

Na sklo těžko, jedině ke sklu přilepit desky dřeva, ale z přibíjením hřebíčkama opatrně, ať nepraskne. Nebo udělat (vytvarovat) základ z polystyrenu.

13.8.2007 23:43

krokodyl napsal(a):
Na sklo těžko, jedině ke sklu přilepit desky dřeva, ale z přibíjením hřebíčkama opatrně, ať nepraskne. Nebo udělat (vytvarovat) základ z polystyrenu.

mmnt...myslels jakoze nalepim-cim?- desku dreva (jak tlustou?? nemam predstavu kolik takova sranda 40x50 tzn mini verze bude vazit ;-) ) a do ni pak zatlucu hrebiky, chapu ti dobre ? ;-) nebo dam desku z polystyrenu a do te zatlucu hrebicky a nebo si zaharju na pajkare amatera a vysocham to z nej?? ;-)
Omlouvam se za svoje zřejmě dot hloupy otazky, ale chtěla bych aby to bylo pekny a taky funkční

14.8.2007 09:59

usbiker napsal(a):
Ahoj,
jsem moc rad ze se nekdo pokusil o stavbu zadni steny "Radimovou metodou" :-)
a pak i vlozil fotky na net. A musim rici, ze se ti to opravdu povedlo, mas to fakt krasnoucke. A myslim ze muzes potvrdit, ze se za malo penez da udelat presne takovy tvar zadni steny, jaky jsi chtel. Ja mam takto udelane terarko uz nejaky ten patek a musim rict, ze i pri vyssi vlhkosti je zadni stena stale neporusena a nema zadne znamky sebemensiho rozkladu. Tak jeste jednou gratuluji a hodne uspechu v chovu! Radim

Určitě to mohu potvrdit, tvůj nápad je opravdu výborný a jsem rád, že jsi dal na net. Přeci jen při stavbě takhle velkého terária to není zrovna sranda a je potřeba skloubit levné řešení s opravdu pevnou a odolnou stěnou. Takže díky moc, že si nás naučil zase něco nového

14.8.2007 10:01

vitticeps napsal(a):

ještě přidávám fotku s aktuální podobou..

14.8.2007 10:01

vitticeps napsal(a):
ještě přidávám fotku s aktuální podobou..

ještě detail..

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2010 16:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

vitticeps napsal(a):
ještě detail..

Máš to fakt skvělé! Klobouk dolů smajlík:-)Taky teď stavím terárium pro guttku ..

Bohužel, zadní stěna se mi moc nedaří...:-(smajlík

Tuareg

18.1.2011 13:11
Tuareg

XXX.XXX.92.120

Zdravím....parádní terárko. Nechal jsem se trochu inspirovat a chystám se stavět. Náš chamejk už je velkej, nevejde se už.
Pro ostatní přikládám foto pro inspiraci. Čelní sklo nebude otevíratelné, ale půjde vysunout. Boční skla se budou otevírat jako dveře.

Lejo

19.6.2011 18:23
Lejo

XXX.XXX.1.30

Ahoj teď zrovna dělám taky stěnu protože mě tato inspirovala..... dělám to do sklěněnýho a právě jsem u kroku natření barvou a pískování ale ten písek tam moc nechce držet :D prostě konec..... nenapadá vás jak ho tam donutit zůstat? Asi by to chtělo nějakou průhlednou látku která je po zaschnutí voděodolná?

Přidejte reakci

Přidat smajlík