romand
napsal(a):
Mohli by jste se podělit o to jak čistíte vaše celoskeněná terária aby jste odstranili usazený vodní kámen a přitom nezanechali v teráriu žádnou chemii kterou jste to čistili. Nebo znáte něco co ten kámen odstraní a bylo na přírodní bázi. Dík za rady.
ja jsem teraria cistil roztokem 1:1vody a octa a pak to otrel znovu cistou vodou,delal jsem to 2 roky a v poho
romand
napsal(a):
Mohli by jste se podělit o to jak čistíte vaše celoskeněná terária aby jste odstranili usazený vodní kámen a přitom nezanechali v teráriu žádnou chemii kterou jste to čistili. Nebo znáte něco co ten kámen odstraní a bylo na přírodní bázi. Dík za rady.
Já čístím terárka také vodou a octem a na silný kámen přidávám do roztoku trochu soli! pak samozřejmě ještě očistit čistou vodou!
romand
napsal(a):
Ja ho cistim raz do tyzdna normalne JARou a potom poriadne oplachnem. robim to tak 2 roky a v pohode, obcas potom pouzijem ocot na najsilnejsie vodny kamen.
romand
napsal(a):
potravinarskou kyselinou citronovou -citronadou do caju, pretoze to ide perfektne, nepachne ako ocot a mozno aj obsahuje vitamin C ;)
mufka
napsal(a):
Hm to sem nevedela ze se musi cistit kazdy tyden..i menit substrat kazdy tyden?
Kolega zřejmě myslel jen očištění skel, měnit substrát týdně, to ne, to bych už nic jinýho nedělal , než tahal domů pytle rašeliny a písku měnil substráty(15 terárií = tak 3 metráky písku a rašeliny odhadem) , myslím, že tak jednou za 3 až 6 měsíců, dle stavu substrátu stačí.
krokodyl
napsal(a):
Kolega zřejmě myslel jen očištění skel, měnit substrát týdně, to ne, to bych už nic jinýho nedělal , než tahal domů pytle rašeliny a písku měnil substráty(15 terárií = tak 3 metráky písku a rašeliny odhadem) , myslím, že tak jednou za 3 až 6 měsíců, dle stavu substrátu stačí.
jo tak dik me se zdalo ze nejak casto tak 15 terarii ja mam zatim jedno ale chtela bych taky vic