Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2006 17:13

Bylo by myslím docela dobré,kdyby se sem ukládaly fotky korálovek,aby si i méně znalí chovatelé udělali představu o barevných formách těchto nádherných zvířat.

28.11.2005 17:23

strastav napsal(a):
Bylo by myslím docela dobré,kdyby se sem ukládaly fotky korálovek,aby si i méně znalí chovatelé udělali představu o barevných formách těchto nádherných zvířat.

Super! Taky mě napadlo založit galerii korálovek,ale Ty jsi byl rychlejší Schválně kolik druhů se tady sejde!

28.11.2005 17:39

strastav napsal(a):

Lampropeltis alterna blairi ,hodně se mi líbila už dlouho => nešlo si jí nepořídit

28.11.2005 20:18

adjunkt napsal(a):
Lampropeltis alterna blairi ,hodně se mi líbila už dlouho => nešlo si jí nepořídit

Hondurensis tangerina

28.11.2005 20:19

strastav napsal(a):
Hondurensis tangerina

California

28.11.2005 20:32

strastav napsal(a):
California

Splendida

28.11.2005 20:33

strastav napsal(a):
Splendida

California

28.11.2005 20:34

strastav napsal(a):
California

Ruthveny

28.11.2005 20:35

adjunkt napsal(a):
Super! Taky mě napadlo založit galerii korálovek,ale Ty jsi byl rychlejší Schválně kolik druhů se tady sejde!

Ruthveny

28.11.2005 20:36

adjunkt napsal(a):

California

28.11.2005 20:37

adjunkt napsal(a):

California

28.11.2005 20:38

adjunkt napsal(a):

Splendida

28.11.2005 21:34

strastav napsal(a):
Ruthveny

Ahoj. Chci se zeptat jak je to s kanibalismem u koralovek vseobecne, protoze to me celkem odrazuje od chovu. Prehanim to, nebo je to tak? Uz jsem se mnohokrat rozhodoval je chovat, ale vzdy jsem se u toho zarazil. Chci v tom mit konecne jasno, tak dik za odpovedi.

29.11.2005 06:55

vlasac napsal(a):
Ahoj. Chci se zeptat jak je to s kanibalismem u koralovek vseobecne, protoze to me celkem odrazuje od chovu. Prehanim to, nebo je to tak? Uz jsem se mnohokrat rozhodoval je chovat, ale vzdy jsem se u toho zarazil. Chci v tom mit konecne jasno, tak dik za odpovedi.

Samozřejmě je lepší oddělený chov,alespon u některých druhů,např california.Ale třeba sinaloe nebo campbeli už léta chovám v párech a je to v poho.Důležitý je chovat zvířata přibližně stejné velikosti a nenechávat dlouho hladovět.

29.11.2005 18:31

adjunkt napsal(a):

Samice Sinaloe

29.11.2005 18:32

adjunkt napsal(a):

Samec Sinaloe

29.11.2005 19:03

strastav napsal(a):
Samozřejmě je lepší oddělený chov,alespon u některých druhů,např california.Ale třeba sinaloe nebo campbeli už léta chovám v párech a je to v poho.Důležitý je chovat zvířata přibližně stejné velikosti a nenechávat dlouho hladovět.

Já chovám v párech L.t.sinaloe a L.m.greeri a bez problémů. S kanibalismem jsem se zatím nesetkal.

29.11.2005 19:06

dusan napsal(a):
Já chovám v párech L.t.sinaloe a L.m.greeri a bez problémů. S kanibalismem jsem se zatím nesetkal.

strastav nemohl bys mě prosim tě poslat fota ocasů sinaloek samca a samice . Dik

PS: Když tak mi to pošli na mejl pro lepší kvalitu.

29.11.2005 19:07

jojka napsal(a):
strastav nemohl bys mě prosim tě poslat fota ocasů sinaloek samca a samice . Dik

PS: Když tak mi to pošli na mejl pro lepší kvalitu.

nebo někdo jiný to je jedno muj mejl je otahaljosef@centrum.cz

29.11.2005 20:37

jojka napsal(a):

Já už dospělé korálovky zimuju a tak je nechci rušit.Bohužel foto ocasů nemám,ale snad se ti někdo ozve.Strastav

29.11.2005 21:59

strastav napsal(a):
Já už dospělé korálovky zimuju a tak je nechci rušit.Bohužel foto ocasů nemám,ale snad se ti někdo ozve.Strastav

Ja se chystam taky zimovat zitra ju chu dat do špajsky k větání kde je těch 15 stupnů . Už 3 tydny nejedla tak by měla byt prázdná ,ale pro jistotu ji dam ješte do vody .

PS: Má rovnoměrně zakončený ocas nemá jak když useklí ma ho docela dlou há tak nevim ale podle tvojich foto by to měla asi být samice protože ten samec ho má kratší jak vidím ,

30.11.2005 06:34

jojka napsal(a):
Ja se chystam taky zimovat zitra ju chu dat do špajsky k větání kde je těch 15 stupnů . Už 3 tydny nejedla tak by měla byt prázdná ,ale pro jistotu ji dam ješte do vody .

PS: Má rovnoměrně zakončený ocas nemá jak když useklí ma ho docela dlou há tak nevim ale podle tvojich foto by to měla asi být samice protože ten samec ho má kratší jak vidím ,

Skoro u všech užovek,a teda i korálovek mají samice delší hubený ocas.Ale dobře je rozdíl znát nejlépe na dospělých jedincích.A to ještě když je víc zvířat pohromadě.U jednoho kusu bych to odhadl,ale ruku do ohně bych za to nedal.Strastav

30.11.2005 11:40

strastav napsal(a):
Skoro u všech užovek,a teda i korálovek mají samice delší hubený ocas.Ale dobře je rozdíl znát nejlépe na dospělých jedincích.A to ještě když je víc zvířat pohromadě.U jednoho kusu bych to odhadl,ale ruku do ohně bych za to nedal.Strastav

No, tak to co jste napsal, s tím tak úplně nesouhlasím. Obecně platí, že samci maji dlouhy a stihly ocas, za kloakou zuzeny, kdezto samice, jej maji spise kratsi a od korene ocasu se zvolna zuzuje az do spicky. Tzn. presne naopak nez pisete vy. m.

30.11.2005 12:13

kocour napsal(a):
No, tak to co jste napsal, s tím tak úplně nesouhlasím. Obecně platí, že samci maji dlouhy a stihly ocas, za kloakou zuzeny, kdezto samice, jej maji spise kratsi a od korene ocasu se zvolna zuzuje az do spicky. Tzn. presne naopak nez pisete vy. m.

Nezbývá mi než přiznat chybu,máte pravdu.Místo samec jsem napsal samice,pardon.Strastav

30.11.2005 12:23

strastav napsal(a):
Nezbývá mi než přiznat chybu,máte pravdu.Místo samec jsem napsal samice,pardon.Strastav

OK , pohoda jazz. m.

30.11.2005 19:52

kocour napsal(a):
OK , pohoda jazz. m.

No ona měří 98 cm a ocas za kloakou je 11 cm dlouhý a je rovnoměrně ukončení není žádný rozdíl mezi tělem a ocáskem tak co mýslíte že to asi je.

dneska jsem ju dal zimovat tak su zvědaví.

30.11.2005 19:58

jojka napsal(a):
No ona měří 98 cm a ocas za kloakou je 11 cm dlouhý a je rovnoměrně ukončení není žádný rozdíl mezi tělem a ocáskem tak co mýslíte že to asi je.

dneska jsem ju dal zimovat tak su zvědaví.

Takhle je to složitý,ale tipuju na samce.Ale napiš o jaký druh se jedná,nebo sem dej foto.Strastav

30.11.2005 20:14

strastav napsal(a):
Takhle je to složitý,ale tipuju na samce.Ale napiš o jaký druh se jedná,nebo sem dej foto.Strastav

foto nemám . Já si to taky myslím když jsem mu před týdnem skoušel vymáčknout hemopenisi tak sem tam vyděl jakési 2 tečky
ale když jsem to zkoušel dneska zas tak nic nevylezlo a je to Lampropeltis triangulum sinaloe

1.12.2005 14:32

strastav napsal(a):
Ruthveny

nevíte

1.12.2005 15:07

jojka napsal(a):
nevíte

Co znamená to -nevíte-

1.12.2005 15:38

jojka napsal(a):

http://www.e-snakes.com/cze/index.php?action=4001&oid=122

1.12.2005 16:06

strastav napsal(a):

Ahoj,
taky pridám do placu jednu fotku méne bezné korálovky - Lampropeltis triangulum oligozona. Omlouvám se za snízenou kvalitu, fotil jsem pres sklo terária v Zoo v Guatemala City.

1.12.2005 18:17

strastav napsal(a):
Co znamená to -nevíte-

no jako jestli nevíte co to je ale je to asi same. ( jako všichni jestli nevíte)

1.12.2005 18:47

adjunkt napsal(a):

Woodiny

1.12.2005 18:48

© acanthos napsal(a):
Ahoj,
taky pridám do placu jednu fotku méne bezné korálovky - Lampropeltis triangulum oligozona. Omlouvám se za snízenou kvalitu, fotil jsem pres sklo terária v Zoo v Guatemala City.

Woodiny

1.12.2005 18:50

strastav napsal(a):
Woodiny

Dospělí pár Sinaloe

1.12.2005 19:38

strastav napsal(a):
Dospělí pár Sinaloe

jak jsou staří akolik mývaj mladých?

1.12.2005 19:51

jojka napsal(a):
jak jsou staří akolik mývaj mladých?

Tak ty sinalojky jsou letos čtyřletý,letos 7 vajec,s toho bylo 5 mladých.Na první snůžku dobrý.Ted zimuju a na jaře uvidíme.Strastav

1.12.2005 19:56

strastav napsal(a):
Tak ty sinalojky jsou letos čtyřletý,letos 7 vajec,s toho bylo 5 mladých.Na první snůžku dobrý.Ted zimuju a na jaře uvidíme.Strastav

Taky si chcu udělat pár sinaloek včera sem dal zimovat samca už jenom někde sehnat zamici . Za koliks prodals ty mladé a byl oně zájem ?

1.12.2005 20:44

jojka napsal(a):
Taky si chcu udělat pár sinaloek včera sem dal zimovat samca už jenom někde sehnat zamici . Za koliks prodals ty mladé a byl oně zájem ?

Dvě jsem vyměnil za mexikány,zbytek v pohodě po 500kč,ale hned jsem koupil oranžový guttaty,takže nula od nuly pošla.Strastav

2.12.2005 19:03

strastav napsal(a):
Dvě jsem vyměnil za mexikány,zbytek v pohodě po 500kč,ale hned jsem koupil oranžový guttaty,takže nula od nuly pošla.Strastav

Nevíte někdo o někom kdo prodává 3 letou samici sinalojky?

3.12.2005 12:58

jojka napsal(a):
Nevíte někdo o někom kdo prodává 3 letou samici sinalojky?

Tak to bych koupil taky.Za rozumnou cenu bych vzal i jiné dospělé druhy.

5.12.2005 06:58

strastav napsal(a):
Tak to bych koupil taky.Za rozumnou cenu bych vzal i jiné dospělé druhy.

Tak budeme muset zvednout ceny jarních odchovů,když je tak málo chovatelů korálovek.Koukejte se zlepšit a něco poslat.Strastav

8.12.2005 21:59

strastav napsal(a):
Tak budeme muset zvednout ceny jarních odchovů,když je tak málo chovatelů korálovek.Koukejte se zlepšit a něco poslat.Strastav

To by vás nenapadlo jak je těžké sehnat samici

9.12.2005 23:04

jojka napsal(a):
To by vás nenapadlo jak je těžké sehnat samici

ani nemáte někdo samici naprodej nějaké Lampropeltis triangulum nemusí být sinaloe ale co koliv

13.12.2005 09:58

jojka napsal(a):
ani nemáte někdo samici naprodej nějaké Lampropeltis triangulum nemusí být sinaloe ale co koliv

Tak naposled se pokusím rozjeti toto,myslím,zajímavé tema.To opravdu nikdo nemá žádné foto,a ani nemá ke korálovkám co říci.To by bylo smutné.Strastav

13.12.2005 11:39

strastav napsal(a):
Tak naposled se pokusím rozjeti toto,myslím,zajímavé tema.To opravdu nikdo nemá žádné foto,a ani nemá ke korálovkám co říci.To by bylo smutné.Strastav

Tak já tedy udělám pár fotek ze svého chovu. Korálovky jsou velmi zajímaví hadi a zaslouží si pozornost.

13.12.2005 20:44

strastav napsal(a):

goiny

14.12.2005 08:42

wardog1 napsal(a):
goiny

Mohl by si napsat celý název tý korálovky?Tenhle druh jsem ještě asi neviděl,za kolik se tak asi dá sehnat?Jinak je to ale paráda.

15.12.2005 17:12

hardcore napsal(a):
moje silaloe

a druha

16.12.2005 18:41

strastav napsal(a):
Mohl by si napsat celý název tý korálovky?Tenhle druh jsem ještě asi neviděl,za kolik se tak asi dá sehnat?Jinak je to ale paráda.

Lampropeltis getulus goiny- red

21.12.2005 13:46

strastav napsal(a):

L. t. campbelli apricot

21.12.2005 13:48

strastav napsal(a):

L. t. c. apricot

21.12.2005 13:49

strastav napsal(a):

L. t. campbelli

21.12.2005 14:10

zamenis napsal(a):
L. t. c. apricot

Jé,tak tahle L. t. c. apricot se mi líbí moc V čem se to rochní,vypadá to jako živej mech. Nebo je to něco jinýho?

21.12.2005 15:03

adjunkt napsal(a):
Jé,tak tahle L. t. c. apricot se mi líbí moc V čem se to rochní,vypadá to jako živej mech. Nebo je to něco jinýho?

K mláďatům dávám rašeliník. Pomáhá udržet vlhkost mohou se do nej i schovat.

21.12.2005 18:43

zamenis napsal(a):
L. t. campbelli

Prosím tě,Zamenis,chceš za ty apricoty.Tutově bych pár vzal.Strastav

22.12.2005 18:52

zamenis napsal(a):
K mláďatům dávám rašeliník. Pomáhá udržet vlhkost mohou se do nej i schovat.

Jak velké terárko máte pro pár. Máte je spolu nebo odděleně? Zdeněk.

26.12.2005 12:25

strastav napsal(a):
Prosím tě,Zamenis,chceš za ty apricoty.Tutově bych pár vzal.Strastav

Tyhle nejsou naprodej. Navíc konkrétně tuhle samičku už nemám..

26.12.2005 12:27

zdenek0s napsal(a):
Jak velké terárko máte pro pár. Máte je spolu nebo odděleně? Zdeněk.

Na pár mám terárium o rozměrech 70cm x 50cm a 40cm na výšku. Pár mám společně.

26.12.2005 22:00

strastav napsal(a):

Další fotografie:
L. t. sinaloae

26.12.2005 22:02

strastav napsal(a):

L. mexicana greeri

26.12.2005 22:03

strastav napsal(a):

L. m. greeri "červená forma"

26.12.2005 22:04

strastav napsal(a):

L. alterna blairi

26.12.2005 23:12

zamenis napsal(a):
L. alterna blairi

Ta blairka je krásná Čoveče to jsou všechno Tvý hadi??

27.12.2005 09:57

adjunkt napsal(a):
Ta blairka je krásná Čoveče to jsou všechno Tvý hadi??

Moje fotky i mí hadi :-) nedávám sem nic staženého od jiných chovatelů.. Ta "blairka" je samice, je spíše oranžová, samec je skoro až červený, hodně sytý. Až si zase udělám chvilku času, tak pošlu nějaké další fotografie, aby tu bylo zastoupeno více druhů..

29.12.2005 10:00

zamenis napsal(a):
Moje fotky i mí hadi :-) nedávám sem nic staženého od jiných chovatelů.. Ta "blairka" je samice, je spíše oranžová, samec je skoro až červený, hodně sytý. Až si zase udělám chvilku času, tak pošlu nějaké další fotografie, aby tu bylo zastoupeno více druhů..

1

29.12.2005 13:53

drobek napsal(a):
4

Drobku,máš krásný zvířata,ale pro ty méně znalé by se měli napsat názvy,aby si každý udělal představu o barevné rozmanitosti těchto nádherných zvířat.Strastav

30.12.2005 00:14

strastav napsal(a):
Drobku,máš krásný zvířata,ale pro ty méně znalé by se měli napsat názvy,aby si každý udělal představu o barevné rozmanitosti těchto nádherných zvířat.Strastav

Lampropeltis triangulum sinaloe : je to asi samec 2,5 roku starý

30.12.2005 00:14

jojka napsal(a):
Lampropeltis triangulum sinaloe : je to asi samec 2,5 roku starý

foto 2

9.1.2006 21:52

strastav napsal(a):

Lampropeltis mexicana samec greeri / samice mexicana mexicana.

9.1.2006 21:55

strastav napsal(a):

Lampropeltis mexicana (samec greeri / samice mexicana)

9.1.2006 21:55

strastav napsal(a):

Ahoj jaký máte substrát pod korálovky ? U některých fotek jsem koukal , že tam máte nějakej bílej štěrk asi akvarijní . Já tam mám písek smíchanej s lignocelem . Jakej substrát je podle vás asi nejvhodnější ?

14.1.2006 20:36

bulldok napsal(a):
Ahoj jaký máte substrát pod korálovky ? U některých fotek jsem koukal , že tam máte nějakej bílej štěrk asi akvarijní . Já tam mám písek smíchanej s lignocelem . Jakej substrát je podle vás asi nejvhodnější ?

Já dávám jako podklad bílý křemičitý písek,kterým se spáruje zámková dlažba na chodníkách.Ale u druhů vyžadující větší vlhkost mám lignocel,a je to v pohodě.Strastav

26.2.2006 19:45

strastav napsal(a):
Já dávám jako podklad bílý křemičitý písek,kterým se spáruje zámková dlažba na chodníkách.Ale u druhů vyžadující větší vlhkost mám lignocel,a je to v pohodě.Strastav

Byla to taková rychlost že to ani foták nezaznamenal

26.2.2006 19:46

jojka napsal(a):
Byla to taková rychlost že to ani foták nezaznamenal

a tak to končilo

26.2.2006 21:51

jojka napsal(a):
a tak to končilo

asi ako velke tera odporucujete pre jednu koralovku ???
- staci okolo 60x30x30 /50x40x50 ???

- inac jeden chlapik mi povedal ze chova californsku v terarku 40x20x20 - to sa tam fakt da chovat ??,?,( myslim dospeleho)- moc sa mi to nezda ......

27.2.2006 16:24

lukas napsal(a):
asi ako velke tera odporucujete pre jednu koralovku ???
- staci okolo 60x30x30 /50x40x50 ???

- inac jeden chlapik mi povedal ze chova californsku v terarku 40x20x20 - to sa tam fakt da chovat ??,?,( myslim dospeleho)- moc sa mi to nezda ......

Podle mě je 40x20x20 moc malé. Podle mě je nejlepší těch 50x40x50 abys tam mohl dat větev aby mohla lozit

27.2.2006 16:46

jojka napsal(a):
Podle mě je 40x20x20 moc malé. Podle mě je nejlepší těch 50x40x50 abys tam mohl dat větev aby mohla lozit

A jak velké terárko by jste doporučili pro pár?

27.2.2006 17:13

botchi napsal(a):
A jak velké terárko by jste doporučili pro pár?

Tak o 10cm delší a širší

4.3.2006 18:18

strastav napsal(a):

Ahoj . V jakém věku dospívají korálovky konkretně mexikány ? Kolem 2.5 let ? Dík za odpověď .

4.3.2006 19:18

bulldok napsal(a):
Ahoj . V jakém věku dospívají korálovky konkretně mexikány ? Kolem 2.5 let ? Dík za odpověď .

pridavam svoje 2,5-ročné Lampropeltis t.sinaloe

4.3.2006 19:18

pd napsal(a):
pridavam svoje 2,5-ročné Lampropeltis t.sinaloe

...a Lampropeltis alterna

6.3.2006 16:08

pd napsal(a):
...a Lampropeltis alterna

L. alterna alterna

6.3.2006 16:09

paolus napsal(a):
L. alterna alterna

L alterna alterna

6.3.2006 16:23

paolus napsal(a):
L alterna alterna

neni nad poradnou koupel

7.3.2006 20:53

strastav napsal(a):

Ahoj já už jsem se na to jednou ptal , ale zapadlo to mezi fotkama nevíte v jakém věku dospívají korálovky konkretně mexikány ? Kolem 2.5 let ? Dík za odpověď .

10.3.2006 23:27

wardog1 napsal(a):
Lampropeltis getulus goiny- red

Ahoj.Nyní jsem narazil na foto Lampropeltis getulus goiny.Chtěl jsem se jenom zeptat:Lampropeltis get.goiny je samostatný poddruh?Jestli si to nepletu - nebyla ,,goiny" dřív jenom barevná forma Lampropeltis getulus californiae?Předem díky za odpověď.

11.3.2006 10:00

kladno napsal(a):
Ahoj.Nyní jsem narazil na foto Lampropeltis getulus goiny.Chtěl jsem se jenom zeptat:Lampropeltis get.goiny je samostatný poddruh?Jestli si to nepletu - nebyla ,,goiny" dřív jenom barevná forma Lampropeltis getulus californiae?Předem díky za odpověď.

Ahoj.Teď jsem si všimnul,že sem převzal ve své předchozí reakci na Lampropeltis getulus goin,,y" tvrdé Y.Omlouvám se správně je ,,goini".Doufám,že to nevzbudí obvyklé reakce.

31.5.2006 08:39

strastav napsal(a):

L.t. campbelli apricot

31.5.2006 08:42

mostock napsal(a):
L.t. campbelli apricot

Lampropeltis mexicana -samec

31.5.2006 08:43

mostock napsal(a):
Lampropeltis mexicana -samec

a Kuk jeste jednou

31.5.2006 09:01

mostock napsal(a):
a Kuk jeste jednou

Vim ze ste se tu na to ptali tak takhle vypda rozdil ocasku u mejch mexicanek dole samice nahore samec(skoda ze ho zvednul takze to moc nevinikne ale is nad je videt ten rozdil..),

Přidejte reakci

Přidat smajlík