strastav
napsal(a):
Bylo by myslím docela dobré,kdyby se sem ukládaly fotky korálovek,aby si i méně znalí chovatelé udělali představu o barevných formách těchto nádherných zvířat.
Lampropeltis alterna blairi ,hodně se mi líbila už dlouho => nešlo si jí nepořídit
adjunkt
napsal(a):
Lampropeltis alterna blairi ,hodně se mi líbila už dlouho => nešlo si jí nepořídit
Hondurensis tangerina
adjunkt
napsal(a):
Super! Taky mě napadlo založit galerii korálovek,ale Ty jsi byl rychlejší Schválně kolik druhů se tady sejde!
Ruthveny
adjunkt
napsal(a):
Super! Taky mě napadlo založit galerii korálovek,ale Ty jsi byl rychlejší Schválně kolik druhů se tady sejde!
California
adjunkt
napsal(a):
California
adjunkt
napsal(a):
Splendida
vlasac
napsal(a):
Ahoj. Chci se zeptat jak je to s kanibalismem u koralovek vseobecne, protoze to me celkem odrazuje od chovu. Prehanim to, nebo je to tak? Uz jsem se mnohokrat rozhodoval je chovat, ale vzdy jsem se u toho zarazil. Chci v tom mit konecne jasno, tak dik za odpovedi.
Samozřejmě je lepší oddělený chov,alespon u některých druhů,např california.Ale třeba sinaloe nebo campbeli už léta chovám v párech a je to v poho.Důležitý je chovat zvířata přibližně stejné velikosti a nenechávat dlouho hladovět.
adjunkt
napsal(a):
Samice Sinaloe
adjunkt
napsal(a):
Samec Sinaloe
strastav
napsal(a):
Samozřejmě je lepší oddělený chov,alespon u některých druhů,např california.Ale třeba sinaloe nebo campbeli už léta chovám v párech a je to v poho.Důležitý je chovat zvířata přibližně stejné velikosti a nenechávat dlouho hladovět.
Já chovám v párech L.t.sinaloe a L.m.greeri a bez problémů. S kanibalismem jsem se zatím nesetkal.
strastav
napsal(a):
Já už dospělé korálovky zimuju a tak je nechci rušit.Bohužel foto ocasů nemám,ale snad se ti někdo ozve.Strastav
Ja se chystam taky zimovat zitra ju chu dat do špajsky k větání kde je těch 15 stupnů . Už 3 tydny nejedla tak by měla byt prázdná ,ale pro jistotu ji dam ješte do vody .
PS: Má rovnoměrně zakončený ocas nemá jak když useklí ma ho docela dlou há tak nevim ale podle tvojich foto by to měla asi být samice protože ten samec ho má kratší jak vidím ,
jojka
napsal(a):
Ja se chystam taky zimovat zitra ju chu dat do špajsky k větání kde je těch 15 stupnů . Už 3 tydny nejedla tak by měla byt prázdná ,ale pro jistotu ji dam ješte do vody .
PS: Má rovnoměrně zakončený ocas nemá jak když useklí ma ho docela dlou há tak nevim ale podle tvojich foto by to měla asi být samice protože ten samec ho má kratší jak vidím ,
Skoro u všech užovek,a teda i korálovek mají samice delší hubený ocas.Ale dobře je rozdíl znát nejlépe na dospělých jedincích.A to ještě když je víc zvířat pohromadě.U jednoho kusu bych to odhadl,ale ruku do ohně bych za to nedal.Strastav
strastav
napsal(a):
Skoro u všech užovek,a teda i korálovek mají samice delší hubený ocas.Ale dobře je rozdíl znát nejlépe na dospělých jedincích.A to ještě když je víc zvířat pohromadě.U jednoho kusu bych to odhadl,ale ruku do ohně bych za to nedal.Strastav
No, tak to co jste napsal, s tím tak úplně nesouhlasím. Obecně platí, že samci maji dlouhy a stihly ocas, za kloakou zuzeny, kdezto samice, jej maji spise kratsi a od korene ocasu se zvolna zuzuje az do spicky. Tzn. presne naopak nez pisete vy. m.
kocour
napsal(a):
No, tak to co jste napsal, s tím tak úplně nesouhlasím. Obecně platí, že samci maji dlouhy a stihly ocas, za kloakou zuzeny, kdezto samice, jej maji spise kratsi a od korene ocasu se zvolna zuzuje az do spicky. Tzn. presne naopak nez pisete vy. m.
Nezbývá mi než přiznat chybu,máte pravdu.Místo samec jsem napsal samice,pardon.Strastav
jojka
napsal(a):
No ona měří 98 cm a ocas za kloakou je 11 cm dlouhý a je rovnoměrně ukončení není žádný rozdíl mezi tělem a ocáskem tak co mýslíte že to asi je.
dneska jsem ju dal zimovat tak su zvědaví.
Takhle je to složitý,ale tipuju na samce.Ale napiš o jaký druh se jedná,nebo sem dej foto.Strastav
strastav
napsal(a):
Takhle je to složitý,ale tipuju na samce.Ale napiš o jaký druh se jedná,nebo sem dej foto.Strastav
foto nemám . Já si to taky myslím když jsem mu před týdnem skoušel vymáčknout hemopenisi tak sem tam vyděl jakési 2 tečky
ale když jsem to zkoušel dneska zas tak nic nevylezlo a je to Lampropeltis triangulum sinaloe
jojka
napsal(a):
nebo někdo jiný to je jedno muj mejl je otahaljosef@centrum.cz
strastav
napsal(a):
Bylo by myslím docela dobré,kdyby se sem ukládaly fotky korálovek,aby si i méně znalí chovatelé udělali představu o barevných formách těchto nádherných zvířat.
Ahoj,
taky pridám do placu jednu fotku méne bezné korálovky - Lampropeltis triangulum oligozona. Omlouvám se za snízenou kvalitu, fotil jsem pres sklo terária v Zoo v Guatemala City.
adjunkt
napsal(a):
Woodiny
© acanthos
napsal(a):
Ahoj,
taky pridám do placu jednu fotku méne bezné korálovky - Lampropeltis triangulum oligozona. Omlouvám se za snízenou kvalitu, fotil jsem pres sklo terária v Zoo v Guatemala City.
Woodiny
strastav
napsal(a):
goiny
strastav
napsal(a):
L. t. campbelli apricot
strastav
napsal(a):
L. t. c. apricot
strastav
napsal(a):
L. t. campbelli
strastav
napsal(a):
Další fotografie:
L. t. sinaloae
strastav
napsal(a):
L. mexicana greeri
strastav
napsal(a):
L. m. greeri "červená forma"
strastav
napsal(a):
L. alterna blairi
adjunkt
napsal(a):
Ta blairka je krásná Čoveče to jsou všechno Tvý hadi??
Moje fotky i mí hadi :-) nedávám sem nic staženého od jiných chovatelů.. Ta "blairka" je samice, je spíše oranžová, samec je skoro až červený, hodně sytý. Až si zase udělám chvilku času, tak pošlu nějaké další fotografie, aby tu bylo zastoupeno více druhů..
zamenis
napsal(a):
Moje fotky i mí hadi :-) nedávám sem nic staženého od jiných chovatelů.. Ta "blairka" je samice, je spíše oranžová, samec je skoro až červený, hodně sytý. Až si zase udělám chvilku času, tak pošlu nějaké další fotografie, aby tu bylo zastoupeno více druhů..
1
strastav
napsal(a):
Drobku,máš krásný zvířata,ale pro ty méně znalé by se měli napsat názvy,aby si každý udělal představu o barevné rozmanitosti těchto nádherných zvířat.Strastav
Lampropeltis triangulum sinaloe : je to asi samec 2,5 roku starý
jojka
napsal(a):
Lampropeltis triangulum sinaloe : je to asi samec 2,5 roku starý
foto 2
strastav
napsal(a):
Lampropeltis mexicana samec greeri / samice mexicana mexicana.
strastav
napsal(a):
Lampropeltis mexicana (samec greeri / samice mexicana)
strastav
napsal(a):
Ahoj jaký máte substrát pod korálovky ? U některých fotek jsem koukal , že tam máte nějakej bílej štěrk asi akvarijní . Já tam mám písek smíchanej s lignocelem . Jakej substrát je podle vás asi nejvhodnější ?
bulldok
napsal(a):
Ahoj jaký máte substrát pod korálovky ? U některých fotek jsem koukal , že tam máte nějakej bílej štěrk asi akvarijní . Já tam mám písek smíchanej s lignocelem . Jakej substrát je podle vás asi nejvhodnější ?
Já dávám jako podklad bílý křemičitý písek,kterým se spáruje zámková dlažba na chodníkách.Ale u druhů vyžadující větší vlhkost mám lignocel,a je to v pohodě.Strastav
strastav
napsal(a):
Já dávám jako podklad bílý křemičitý písek,kterým se spáruje zámková dlažba na chodníkách.Ale u druhů vyžadující větší vlhkost mám lignocel,a je to v pohodě.Strastav
Byla to taková rychlost že to ani foták nezaznamenal
jojka
napsal(a):
Byla to taková rychlost že to ani foták nezaznamenal
a tak to končilo
lukas
napsal(a):
asi ako velke tera odporucujete pre jednu koralovku ???
- staci okolo 60x30x30 /50x40x50 ???
- inac jeden chlapik mi povedal ze chova californsku v terarku 40x20x20 - to sa tam fakt da chovat ??,?,( myslim dospeleho)- moc sa mi to nezda ......
Podle mě je 40x20x20 moc malé. Podle mě je nejlepší těch 50x40x50 abys tam mohl dat větev aby mohla lozit
bulldok
napsal(a):
Ahoj . V jakém věku dospívají korálovky konkretně mexikány ? Kolem 2.5 let ? Dík za odpověď .
pridavam svoje 2,5-ročné Lampropeltis t.sinaloe
pd
napsal(a):
pridavam svoje 2,5-ročné Lampropeltis t.sinaloe
...a Lampropeltis alterna
strastav
napsal(a):
Ahoj já už jsem se na to jednou ptal , ale zapadlo to mezi fotkama nevíte v jakém věku dospívají korálovky konkretně mexikány ? Kolem 2.5 let ? Dík za odpověď .
wardog1
napsal(a):
Lampropeltis getulus goiny- red
Ahoj.Nyní jsem narazil na foto Lampropeltis getulus goiny.Chtěl jsem se jenom zeptat:Lampropeltis get.goiny je samostatný poddruh?Jestli si to nepletu - nebyla ,,goiny" dřív jenom barevná forma Lampropeltis getulus californiae?Předem díky za odpověď.
kladno
napsal(a):
Ahoj.Nyní jsem narazil na foto Lampropeltis getulus goiny.Chtěl jsem se jenom zeptat:Lampropeltis get.goiny je samostatný poddruh?Jestli si to nepletu - nebyla ,,goiny" dřív jenom barevná forma Lampropeltis getulus californiae?Předem díky za odpověď.
Ahoj.Teď jsem si všimnul,že sem převzal ve své předchozí reakci na Lampropeltis getulus goin,,y" tvrdé Y.Omlouvám se správně je ,,goini".Doufám,že to nevzbudí obvyklé reakce.
strastav
napsal(a):
L.t. campbelli apricot
mostock
napsal(a):
L.t. campbelli apricot
Lampropeltis mexicana -samec
mostock
napsal(a):
a Kuk jeste jednou
Vim ze ste se tu na to ptali tak takhle vypda rozdil ocasku u mejch mexicanek dole samice nahore samec(skoda ze ho zvednul takze to moc nevinikne ale is nad je videt ten rozdil..),