Prosím o pomoc s identifikací

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2007 08:35

Ahoj,
můžete mi prosím pomoct s identifikací tohoto plaza? Kámoš jej ve zverimexu zakoupil jako ještěrku středoevropskou?!? To, že byl nezodpovědný a koupil něco o čem moc neví je jeho blbost, ale v tuto chvíli věc druhotná.
Proto moc prosím o seriózní a nenapadavý názor, o jakého živočicha se vlastně jedná. Je to ještě mládě. Nohy má uzpůsobené k lezení po skle a zorničky úzké pro noční život. Současná velikost cca 7 cm. Nemůže se spíš jednat o nějaký druh gekona?

Děkuji

28.6.2007 08:38

bead napsal(a):
Ahoj,
můžete mi prosím pomoct s identifikací tohoto plaza? Kámoš jej ve zverimexu zakoupil jako ještěrku středoevropskou?!? To, že byl nezodpovědný a koupil něco o čem moc neví je jeho blbost, ale v tuto chvíli věc druhotná.
Proto moc prosím o seriózní a nenapadavý názor, o jakého živočicha se vlastně jedná. Je to ještě mládě. Nohy má uzpůsobené k lezení po skle a zorničky úzké pro noční život. Současná velikost cca 7 cm. Nemůže se spíš jednat o nějaký druh gekona?

Děkuji

Další fotka

28.6.2007 08:39

bead napsal(a):
Další fotka

A ještě jedna zespodu

28.6.2007 09:16

bead napsal(a):
A ještě jedna zespodu

Nějaký gekon, možná Hemidactylus turcicus, ovšem nejsem gekonář, jen předpokládám, že ho někdo přivezl z dovolené.

28.6.2007 09:19

krokodyl napsal(a):
Nějaký gekon, možná Hemidactylus turcicus, ovšem nejsem gekonář, jen předpokládám, že ho někdo přivezl z dovolené.

Gekon je to určitě, ale já bych řekl, že je to spíš Lepidodactylus lugubris.Jestli se pletu, tak mě opravte...

28.6.2007 10:07

epicrates napsal(a):
Gekon je to určitě, ale já bych řekl, že je to spíš Lepidodactylus lugubris.Jestli se pletu, tak mě opravte...

Podle fotek to tedy vypadá více na Lepidodactylus lugubris. Ten druhý má spíš "tečky".
Díky moc za rady.

28.6.2007 10:42

bead napsal(a):
Ahoj,

Děkuji

Neco o chovu: http://www.reptarium.cz/clanky.php? id=3&lang=cs

28.6.2007 15:40

bead napsal(a):
Podle fotek to tedy vypadá více na Lepidodactylus lugubris. Ten druhý má spíš "tečky".
Díky moc za rady.

Já vycházel z toho pseudonázvu, kde zaznělo ...evropský, takže jsem právě myslel, že už je to nějaký ten dovolenkový suvenýr a Tarentola ani Cyrtodactylus to není a Phyllodactylus europaeus není zrovna běžně importovaný, přeci jen většina Čechů se válí jinde. Jinak mi to toho lugubrise taky připomínalo, ale nemám to v oku, páč se o gekony nějak speciálně nezajímám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík