Ahoj,
můžete mi prosím pomoct s identifikací tohoto plaza? Kámoš jej ve zverimexu zakoupil jako ještěrku středoevropskou?!? To, že byl nezodpovědný a koupil něco o čem moc neví je jeho blbost, ale v tuto chvíli věc druhotná.
Proto moc prosím o seriózní a nenapadavý názor, o jakého živočicha se vlastně jedná. Je to ještě mládě. Nohy má uzpůsobené k lezení po skle a zorničky úzké pro noční život. Současná velikost cca 7 cm. Nemůže se spíš jednat o nějaký druh gekona?
Děkuji
bead
napsal(a):
Ahoj,
můžete mi prosím pomoct s identifikací tohoto plaza? Kámoš jej ve zverimexu zakoupil jako ještěrku středoevropskou?!? To, že byl nezodpovědný a koupil něco o čem moc neví je jeho blbost, ale v tuto chvíli věc druhotná.
Proto moc prosím o seriózní a nenapadavý názor, o jakého živočicha se vlastně jedná. Je to ještě mládě. Nohy má uzpůsobené k lezení po skle a zorničky úzké pro noční život. Současná velikost cca 7 cm. Nemůže se spíš jednat o nějaký druh gekona?
Děkuji
Další fotka
bead
napsal(a):
Ahoj,
Děkuji
Neco o chovu: http://www.reptarium.cz/clanky.php? id=3&lang=cs
bead
napsal(a):
Podle fotek to tedy vypadá více na Lepidodactylus lugubris. Ten druhý má spíš "tečky".
Díky moc za rady.
Já vycházel z toho pseudonázvu, kde zaznělo ...evropský, takže jsem právě myslel, že už je to nějaký ten dovolenkový suvenýr a Tarentola ani Cyrtodactylus to není a Phyllodactylus europaeus není zrovna běžně importovaný, přeci jen většina Čechů se válí jinde. Jinak mi to toho lugubrise taky připomínalo, ale nemám to v oku, páč se o gekony nějak speciálně nezajímám.