Ahoj, potřebuji poradit od zkušeného chovatele jak přimět mladou užovku červenou k samostatnému krmení. Zkoušel jsem holata ale nejeví zájem ( ani v malé krabičce kde je s holetem v neustálém kontaktu), vyzkoušel jsem také skákavku. Po té po chvilce skočila, ale dušení probíhalo tak 15minut a nakonec ji stejně nepohltila. Had je velký cca 25cm a mám ji od 11.6.2007. Nechci přecházet k násilnému krmení, je to podle mě zbytečný stres pro hada. Předem díky za všechny rady
letosnake

spider021
napsal(a):
Ahoj, potřebuji poradit od zkušeného chovatele jak přimět mladou užovku červenou k samostatnému krmení. Zkoušel jsem holata ale nejeví zájem ( ani v malé krabičce kde je s holetem v neustálém kontaktu), vyzkoušel jsem také skákavku. Po té po chvilce skočila, ale dušení probíhalo tak 15minut a nakonec ji stejně nepohltila. Had je velký cca 25cm a mám ji od 11.6.2007. Nechci přecházet k násilnému krmení, je to podle mě zbytečný stres pro hada. Předem díky za všechny rady
Zkusil bych jí přes noc do nějaké malé mističky dát už osrstěná holata...Jejich srst už vypadá jako srst skákavky a jsou už o něco větší než malá, neosrstěná holata. Jsou už také více pohyblivá, takže by si jich mohla užovka snadněji všimnout. Pokud by to nezabralo, zkusil bych nějakou menší hladovku. Sám s tím mám zkušenosti. Mám 2 malé užovky paprsčité a doposud jsem je musel krmit násilně. Vyzkoušel jsem snad úplně všechno, ale oni prostě vůbec nic nechtěli. Nechal jsem je asi 3 týdny vyhladovět, přičemž jsem byl týden na dovolené, takže měli úplný klid a nic je nerušilo. Když jsem se vrátil, zkusil jsem jim do misky dát pár holátek a po chvilce byli všechny pryč, v žaludku užovek... Jo a mimochodem, ta holátka která užovky sežraly nebyla myší, ale křečka syrského, takže druh hlodavce by taky mohl možná mít vliv na přijímání potravy. Hodně štěstí...